Χιονούλες: Εύκολο γλυκό με λευκή σοκολάτα και φυστικοβούτυρο!

Όπως ξέρουμε όλοι, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα, τρώμε τόσα γλυκά όσα δεν τρώμε ολόκληρο τον χρόνο. Άλλωστε τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που εδώ στην Ελλάδα τις έχουμε συνδέσει με το χιόνι και τα γλυκά. Ε λοιπόν σήμερα θα δείτε μια συνταγή που προσφέρει 2 σε 1. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα φτιάξουμε το περίφημο γλυκό χιονούλες! Όχι για να παίξουμε χιονοπόλεμο αλλά για να τις φάμε.

Χιονούλες με γέμιση από φυστικοβούτυρο

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 λευκές σοκολάτες για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Βήμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με μαλακό φυστικοβούτυρο και μαργαρίνη. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή τουλάχιστον μέχρι να μπορείτε να πλάσετε.

Βήμα

Βγάζουμε το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια. Ύστερα, τοποθετούμε τα μπαλάκια σε μια λαδόκολλα και παγώνουμε ξανά για 30 λεπτά ή τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.

Βήμα

Για την επικάλυψη, λιώνουμε λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα Μπεν Μαρί (ειδικό σκεύος για το λιώσιμο γαλακτοκομικών προϊόντων).

Βήμα

Στη συνέχεια, βουτάμε τα μπαλάκια στο μπολ και τα τοποθετούμε σε χαρτί περγαμηνής (λαδόκολλα) μέχρι η επικάλυψη να γίνει στερεά. Οι χιονούλες σας είναι έτοιμες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Παρακάτω θα βρείτε περισσότερα Χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Τρουφάκια Καρύδας: Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό των Χριστουγέννων!

Κορμός Μωσαϊκό: Ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό!

Comments (0)
Add Comment