Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Γιατί δεν πήρε τον τίτλο της βασίλισσας;

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς (Camilla Parker Bowles) είναι πλέον η «Σύζυγος-Βασίλισσα» και όχι απλώς η «Βασίλισσα» μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Γιατί όμως η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς δεν πήρε τον τίτλο της Βασίλισσας;

Ο όρος “Βασίλισσα” προορίζεται συνήθως για τις βασιλεύουσες γυναίκες μονάρχες, όχι για τις συζύγους των βασιλιάδων. Εφόσον η Καμίλα είναι παντρεμένη με τον βασιλιά και όχι επικεφαλής της μοναρχίας, ονομάζεται «Queen Consort».

Πολλοί θα θυμάστε ότι ο Πρίγκηπας Φίλιππος δεν είχε ποτέ τον τίτλο του βασιλιά για τον ίδιο λόγο, αφού μονάρχης ήταν η Βασίλισσα Ελισάβετ!

Η δήλωση που έκανε η βασίλισσα πριν πεθάνει για τη βασιλική σύζυγο

Κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της πριν πεθάνει, η Ελισάβετ Β’ είπε ότι θέλει η Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, να γίνει γνωστή ως «Queen Consort» όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής λόγια:

«Όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και στη σύζυγό του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την ίδια υποστήριξη που μου δώσατε και είναι επιθυμία μου, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να γίνει γνωστή ως Queen Consort καθώς συνεχίζει τη δική της υπηρεσία στο στέμμα»

Από αντροχωρίστρα έγινε βασιλική σύζυγος

Το βασιλικό ζευγάρι εκπλήρωσε τις επιθυμίες της  βασίλισσας, καθώς ο Κάρολος είναι πλέον ο βασιλιάς της Βρετανίας και η Camilla Parker Bowles η βασίλισσα σύζυγος!

Τελικά, στις 11 Οκτωβρίου του 2022 σε μία τελετή που έγινε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ανακηρύχθηκε η Queen Consort που σημαίνει η Βασιλική σύζυγος!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναρχία: Οι Χώρες Που Μέχρι Σήμερα Έχουν Βασιλιά Η Βασίλισσα!

Comments (0)
Add Comment