Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Γιατί δεν πήρε τον τίτλο της βασίλισσας;

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς (Camilla Parker Bowles) είναι πλέον η «Σύζυγος-Βασίλισσα» και όχι απλώς η «Βασίλισσα» μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Γιατί όμως η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς δεν πήρε τον τίτλο της Βασίλισσας;

Ο όρος “Βασίλισσα” προορίζεται συνήθως για τις βασιλεύουσες γυναίκες μονάρχες, όχι για τις συζύγους των βασιλιάδων. Εφόσον η Καμίλα είναι παντρεμένη με τον βασιλιά και όχι επικεφαλής της μοναρχίας, ονομάζεται «Queen Consort».

Πολλοί θα θυμάστε ότι ο Πρίγκηπας Φίλιππος δεν είχε ποτέ τον τίτλο του βασιλιά για τον ίδιο λόγο, αφού μονάρχης ήταν η Βασίλισσα Ελισάβετ!

Η δήλωση που έκανε η βασίλισσα πριν πεθάνει για τη βασιλική σύζυγο

Κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της πριν πεθάνει, η Ελισάβετ Β’ είπε ότι θέλει η Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, να γίνει γνωστή ως «Queen Consort» όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής λόγια:

«Όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και στη σύζυγό του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την ίδια υποστήριξη που μου δώσατε και είναι επιθυμία μου, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να γίνει γνωστή ως Queen Consort καθώς συνεχίζει τη δική της υπηρεσία στο στέμμα»

Από αντροχωρίστρα έγινε βασιλική σύζυγος

Το βασιλικό ζευγάρι εκπλήρωσε τις επιθυμίες της  βασίλισσας, καθώς ο Κάρολος είναι πλέον ο βασιλιάς της Βρετανίας και η Camilla Parker Bowles η βασίλισσα σύζυγος!

Τελικά, στις 11 Οκτωβρίου του 2022 σε μία τελετή που έγινε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ανακηρύχθηκε η Queen Consort που σημαίνει η Βασιλική σύζυγος!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναρχία: Οι Χώρες Που Μέχρι Σήμερα Έχουν Βασιλιά Η Βασίλισσα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More