Αεροσυνοδός: Τι χρειάζεται για να εκπληρώσεις το όνειρο σου!

Λέγεται ότι μία από τις καλύτερες δουλειές στον κόσμο είναι η αεροσυνοδός ή αντίστοιχα για τους άντρες Ιπτάμενος φροντιστής (ναι, ούτε και εγώ το γνώριζα)! Άλλωστε τι είναι καλύτερο από μία δουλειά που προσφέρει καλό μισθό και συνδυάζει εργασία και ταξίδια; Παρόλα αυτά, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται.

Για να γίνει κάποιος αεροσυνοδός ή Ιπτάμενος φροντιστής υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και κριτήρια όπως θα δείτε και παρακάτω.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνεις αεροσυνοδός;

Οι προϋποθέσεις για αεροσυνοδούς διαφέρουν από μια αεροπορική εταιρεία σε μια άλλη, αλλά συνήθως ακολουθούν κάποια κοινά κριτήρια. Παρακάτω είναι μερικές από τις κύριες προϋποθέσεις που συνήθως απαιτούνται:

Ηλικία

Οι αεροσυνοδοί πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ή 21 ετών, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

Εκπαίδευση

Οι αεροσυνοδοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το λύκειο ή να έχουν αντίστοιχη εκπαίδευση.

Ύψος

Συνήθως, οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν υποψηφίους αεροσυνοδούς που είναι τουλάχιστον 1,57-1,58 μέτρα ύψος και πάνω, καθώς αυτό εξασφαλίζει ότι μπορούν να φτάσουν στις αποθηκευτικές θήκες του αεροσκάφους και να επιτελέσουν άλλες απαιτούμενες εργασίες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και την περιοχή. Επίσης, οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να έχουν σωστές αναλογίες ύψους και κιλών.

Υγεία

Οι αεροσυνοδοί πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση και να έχουν καλή όραση και ακοή. Επιπλέον, πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να προσαρμόζονται σε αλλαγές στις ώρες εργασίας. Ο αεροσυνοδός πρέπει να προσκομίσει ιατρικό πιστοποιητικό που εκδίδεται από αεροπορικό ιατρό και επιβεβαιώνει ότι είναι σωματικά ικανός να ασκήσει το επάγγελμα.

Γλώσσες

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες απαιτούν ευχέρεια στα αγγλικά τόσο γραπτά όσο και προφορικά. Παγκοσμίως, αεροπορική γλώσσα θεωρείται η αγγλική και θα πρέπει να ομιλείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, δηλαδή επιπέδου Β2 –Lower. Αν γνωρίζεις κάποια άλλη γλώσσα, αυτό θεωρείται επιπλέον προσόν αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση προαπαιτούμενο.

Εμφάνιση

Η εμφάνιση είναι σημαντική για μια αεροσυνοδό. Συνήθως απαιτείται να είναι καθαροί και περιποιημένοι.Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν οι αεροσυνοδοί να μην έχουν ορατά τατουάζ, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν με make up, όπως και piercing σε εμφανή μέρη του σώματός σου.

P.S Πλέον, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες απαιτούν και ικανότητα στην κολύμβηση. Για τον λόγο αυτό, κάποιες εταιρείες αεροπορικών μεταφορών προσφέρουν εκπαίδευση σε κολύμβηση και σωστικές επιχειρήσεις στους αεροσυνοδούς τους.

Πώς να γίνεις αεροσυνοδός;

Για να γίνεις αεροσυνοδός, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Σπούδασε σε σχολή αεροσυνοδών

Υπάρχουν πολλές σχολές αεροσυνοδών σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν εκπαίδευση σε όλα τα απαραίτητα προσόντα για την εργασία του αεροσυνοδού, όπως επικοινωνία, ασφάλεια και επίλυση προβλημάτων.

Απέκτησε πτυχίο για την εργασία

Σε κάποιες χώρες, χρειάζεται να αποκτήσεις πτυχίο για να εργαστείς ως αεροσυνοδός. Το πιστοποιητικό που απαιτείται για όσους θέλουν να εργαστούν ως αεροσυνοδοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ονομάζεται Cabin Crew Attestation. Αυτή η πιστοποίηση εκδίδεται από την αρμόδια αρχή της χώρας κατοικίας του ατόμου που επιθυμεί να εργαστεί ως αεροσυνοδός, μετά από επιτυχή ολοκλήρωση ενός ειδικού προγράμματος κατάρτισης.

Το πρόγραμμα κατάρτισης που απαιτείται για το Cabin Crew Attestation περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε θέματα όπως η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, οι διαδικασίες επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών, η διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και η γενική λειτουργία του αεροσκάφους.

Με το πτυχίο αυτό καλύπτονται οι απαιτήσεις της EASA (European Aviation Safety Agency), δηλαδή του Οργανισμού Ασφαλείας Πολιτικής Αεροπορίας.

Προετοιμασία για τις συνεντεύξεις εργασίας

Η προετοιμασία για τη συνέντευξη εργασίας είναι πολύ σημαντική για τους υποψηφίους αεροσυνοδούς, καθώς η θέση αυτή απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και προσόντα.

Εργάσου σε μια αεροπορική εταιρεία

Όταν έχεις τα απαραίτητα προσόντα και πτυχία, μπορείς να αναζητήσεις εργασία σε αεροπορικές εταιρείες. Συνήθως, οι αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν σεμινάρια εκπαίδευσης για τους νέους αεροσυνοδούς τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τους εσωτερικούς κανονισμούς και τις διαδικασίες της εταιρείας.

Ποιος είναι ο μέσος μισθός μίας αεροσυνοδού ή ενός Ιπτάμενου φροντιστή στην Ελλάδα;

Ο μέσος μισθός μιας αεροσυνοδού στην Ελλάδα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και το επίπεδο εμπειρίας της αεροσυνοδού. Συνήθως, οι αεροσυνοδοί στην Ελλάδα έχουν μισθούς που κυμαίνονται από περίπου 1.000 έως 2.000 ευρώ ανά μήνα.

Επιπλέον, οι αεροσυνοδοί στην Ελλάδα συνήθως λαμβάνουν επιπλέον αποζημίωση για πτήσεις που διαρκούν περισσότερο από το κανονικό, επιδόματα διαμονής και διατροφής κατά τη διάρκεια των αποστολών τους, και επιπλέον παροχές, όπως ιατρική ασφάλιση και άδειες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι αμοιβές είναι ενδεικτικές και μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταξίδι Με Αεροπλάνο: 11 Προτάσεις Για Να Περάσει Ευχάριστα Η Ώρα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More