Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο με φτερά που έχουν μήκος όσο ένα γήπεδο!

Είναι γεγονός! Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο έχει ολοκληρώσει μια δοκιμαστική πτήση με ρεκόρ 6 ωρών, πάνω από την έρημο Μοχάβι ή Μοχάβε (Mojave) στην Καλιφόρνια. Το μεταφορικό αεροσκάφος Stratolaunch ROC ή αλλιώς «ROC» απογειώθηκε από τη βάση Mojave Air and Space Port και προσγειώθηκε στον ίδιο χώρο έξι ώρες αργότερα στις 5.51 μ.μ.! Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Stratolaunch το αεροσκάφος έφθασε σε ένα μέγιστο υψόμετρο 22.500 ποδιών (6.860 μέτρα).

Το γιγάντιο αεροπλάνο έχει δύο ατράκτους και άνοιγμα φτερών 117 μέτρα, το οποίο είναι μεγαλύτερο ακόμη και από γήπεδο ποδοσφαίρου. Μάλιστα, πρόσφατα, ξεπέρασε το Antonov AN-225 MRIYA, το οποίο είχε το μεγαλύτερο πτερύγιο στον κόσμο με μήκος 88,4 μέτρα.

Το αεροσκάφος «ROC» έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει και να εκτοξεύει υπερηχητικά οχήματα και είναι σε θέση να ανυψώσει περίπου 220 τόνους. Επιπλέον, το Stratolaunch ROC τροφοδοτείται από έξι κινητήρες Boeing 747. Αυτή η πτήση ήταν το ένατο ταξίδι που πραγματοποιεί το αεροπλάνο για να μεταφέρει το υπερηχητικό όχημα Talon-A Hypersonic Vehicle του Stratolaunch.

Άραγε το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο θα είναι σύντομα προσβάσιμο στους πελάτες;

Σύμφωνα με το Space.com. το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο έκανε το πρώτο του ταξίδι τον Απρίλιο του 2019 και διήρκεσε 150 λεπτά, φτάνοντας σε μέγιστη ταχύτητα τα 175 μίλια ανά ώρα, με μέγιστο υψόμετρο τα 15.000 πόδια (4572 μέτρα). Η Stratolaunch δημιουργήθηκε για να αναπτύξει ένα νέο σύστημα διαστημικών μεταφορών με αεροσκάφη, με τα κεντρικά γραφεία της να βρίσκεται στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον.

Η εταιρεία ελπίζει ότι μια μέρα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το Mega Plane για εύκολη και προσβάσιμη μεταφορά στο διάστημα, παρόμοια με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η Virgin Orbit.

Η ιδιωτική διαστημική εταιρεία ξεκίνησε το 2011 από τον συνιδρυτή της Microsoft Paul Allen, ο οποίος έχασε τη Ζωή του από σοβαρή ασθένεια το 2018.

Παρόλα αυτά, το όραμα του ολοκληρώθηκε! Επόμενο βήμα είναι μια δοκιμαστική πτήση που θα γίνει τους επόμενους μήνες και στην οποία θα γίνει προσπάθεια να εκτοξευτεί από το σκάφος ο υπερηχητικός πύραυλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε Εδώ Το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο Που Θα Χωράει 5.000 Επισκέπτες! 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More