Το απαγορευμένο νησί στη Βραζιλία που δε θα πατούσες ούτε για 1.000.000 ευρώ!

Γνωρίζατε ότι στη Βραζιλία υπάρχει ένα απαγορευμένο νησί στο οποίο δε θα βάζατε το πόδι σας ούτε για 1.000.000 ευρώ; Σίγουρα θα αναρωτιέστε για ποιον λόγο! Πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο, αφού έχει κατακλειστεί από εκατομμύρια δηλητηριώδη φίδια!

Είναι εφικτή η πρόσβαση στο απαγορευμένο νησί;

Αυτό το απαγορευμένο νησί απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από την ακτή του Σάο Πάολο και ονομάζεται Ilha da Queimada Grande! Ακόμη και να θέλατε να πλησιάσετε η πρόσβαση δεν είναι εφικτή, καθώς το νησί επιβλέπεται από το Ναυτικό της Βραζιλίας. Έτσι, μόνο μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και επιστήμονες, όπως περιβαλλοντολόγοι και ερευνητές, μπορούν να μεταβούν στο χώρο, με ειδική άδεια και επίβλεψη.

Δεν είναι όμως το μεγαλύτερο νησί με φίδια στον κόσμο…

Το Ilha da Queimada είναι το δεύτερο νησί με τον μεγαλύτερο αριθμό φιδιών στον πλανήτη, αφού στην Κίνα βρίσκεται το Shedao, το οποίο κατέχει την πρώτη θέση. Ωστόσο, το απαγορευμένο νησί της Βραζιλίας φιλοξενεί τα περισσότερα δηλητηριώδη φίδια! Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι κάθε τετραγωνικό μέτρο του νησιού φιλοξενεί περίπου 5 φίδια!

Μάλιστα, το πιο πολυάριθμο είδος στο νησί είναι το Jararaca-Ilhoa, το φίδι που είναι υπεύθυνο για το 90% των επιθέσεων στη Βραζιλία. Υπολογίζεται ότι στο νησί κατοικούν πάνω από 400.000 φίδια και κάθε χρόνο ο πληθυσμός τους αυξάνεται!

Πώς όμως ένα νησί γέμισε με τόσα πολλά φίδια;

Σύμφωνα με κάποιους θρύλους, τα φίδια τοποθετήθηκαν στο νησί από πειρατές για να προστατεύσουν το χρυσό τους. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: αυτός ο πυκνός πληθυσμός φιδιών αυξήθηκε σε χιλιάδες χρόνια λόγω έλλειψης ανθρώπινης παρέμβασης στο απαγορευμένο νησί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχεις Ερπετοφοβία? Δες Ποια Είναι Η Χώρα Που Δεν Έχει Φίδια!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More