7 απαραίτητα αλκοολούχα ποτά για το μπαρ σπιτιού

Πολλοί έχουν ονειρευτεί ένα μπαρ σπιτιού, το οποίο θα διαθέτει τα απαραίτητα αλκοολούχα ποτά για να υποδεχτούν φίλους και συγγενείς. Ωστόσο, πλέον, με τα μίνι μπαρ δε χρειάζεται τεράστιο χώρο για να φτιάξετε μπαρ σπιτιού.

Παρακάτω, θα δείτε 7 απαραίτητα αλκοολούχα ποτά για το μπαρ σπιτιού που σκοπεύετε να φτιάξετε!

Τζιν

Τον τελευταίο καιρό όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στο τζιν καθώς είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα αλκοολούχα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες. Ακόμη ένας λόγος που το τζιν ανήκει στα δημοφιλέστερα αλκοολούχα ποτά είναι ότι ταιριάζει απόλυτα με όλα τα αναψυκτικά και τους χυμούς που έχετε στο ψυγείο σας. Σήμερα υπάρχουν πολλά διάσημα κοκτέιλ με τζιν αλλά αυτό που έχει κατακτήσει τον κόσμο είναι το απλούστατο ποτό τζιν με τόνικ που ο καθένας μπορεί να φτιάξει. Αν δεν έχετε βότκα στο σπίτι, το τζιν είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης.

Βότκα

Η βότκα είναι ένα άλλο βασικό ποτό που θα σας φανεί χρήσιμο. Είναι ένα βασικό συστατικό για πολλά δημοφιλή κοκτέιλ όπως το Cosmpolitan και το Bloody Mary. Είναι πολύ δύσκολο να μη βρεις σπίτι που δεν έχει βότκα αλλά σε περίπτωση που δεν έχετε μην ανησυχείτε καθώς το τζιν μπορεί να την αντικαταστήσει. Επίσης, πολλοί προτιμούν τη βότκα για σφηνάκι καθώς είναι ένα από τα φθηνότερα αλκοολούχα ποτά! Η Βότκα έχει συνδυαστεί άψογα με το πορτοκάλι και τη λεμονάδα, ωστόσο, ταιριάζει σχεδόν με όλα τα αναψυκτικά και τους χυμούς που έχετε στο ψυγείο σας. Ταιριάζει επίσης με καφέ, που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το περίφημο εσπρέσο Μαρτίνι.

Ρούμι

Το ρούμι είναι αλκοολούχο ποτό που παράγεται από ζαχαροκάλαμο. Αυτό το αλκοολούχο ποτό που έχει καταγωγή από τη λατινική Αμερική είναι η αιτία που σήμερα υπάρχουν τα καλοκαιρινά πάρτι, αφού τα περισσότερα καλοκαιρινά κοκτέιλ φτιάχνονται με ρούμι. Πίνα Κολάντα (Pina colada), Μοχίτο (Mojito), Κούμπα Λίμπρε (Cuba libre) και πολλά άλλα που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας Hellenic Style! Επίσης, το ρούμι είναι ο καλύτερος συνδυασμός με κόκα κόλα που σχεδόν κάθε σπίτι έχει στο ψυγείο του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το Μπακάρντι κόλα (Bacardi cola) και η Αβάνα κόλα (Havana cola) είναι από τους διασημότερους συνδυασμούς στον κόσμο.

Ουίσκι

Το Ουίσκι είναι ένα αλκοολούχο ποτό με καταγωγή από τη Σκωτία και την Ιρλανδία. Όπως το ρούμι, έτσι και το ουίσκι, ταιριάζει απόλυτα με την κόκα κόλα. Σίγουρα θα έχετε ακούσει σε κάποιο μπαρ τον συνδυασμό Τζόνι κόλα Johnnie cola. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί λάτρεις του ουίσκι που το προτιμούν μόνο με πάγο. Αν όμως θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, μπορείτε να αγοράσετε το Σάουθερν Κόμφορτ (Southern Comfort) που είναι ένα είδος λικέρ – ουίσκι που ταιριάζει απόλυτα με χυμό πορτοκάλι και κόκα κόλα. Μπορείτε να φτιάξετε επίσης κοκτέιλ με ουίσκι, όπως το περίφημο Ουίσκι Whisky Sour που φτιάχνεται με ασπράδι αυγών.

Τεκίλα

Η τεκίλα είναι αλκοολούχο ποτό από το Μεξικό που παράγεται από το φυτό Αγαύη. Με την τεκίλα φτιάχνουμε πολλά διάσημα κοκτέιλ όπως η περίφημη Μαργαρίτα (Margarita) και το δροσερό τεκίλα Σανράιζ (Tequila sunrise). Η λευκή τεκίλα ταιριάζει απόλυτα με λεμονάδα ενώ η κίτρινη τεκίλα με χυμό πορτοκάλι.

Άπερολ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα το Άπερολ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αλκοολούχα ποτά, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κάβα αλκοολούχων ποτών ή σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για ένα πικρόγλυκο απεριτίφ από την Ιταλία που ταιριάζει με αναψυκτικά όπως η σπράιτ, η πορτοκαλάδα, η λεμονάδα, η σόδα καθώς και με χυμό πορτοκάλι ή χυμό από άλλα εσπεριδοειδή. Αυτήν τη φήμη οφείλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο Aperol Spritz, το διασημότερο κοκτέιλ παγκοσμίως αυτή τη στιγμή.

Κουαντρό

Αυτό το λικέρ πορτοκάλι είναι απαραίτητο για τα περισσότερα κοκτέιλ. Είναι επίσης γνωστό ως Triple sec και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα σας φανεί χρήσιμο. Άλλωστε χωρίς αυτό δεν μπορείτε να φτιάξετε κοκτέιλ όπως η Μαργαρίτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More