Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται: 7 συμβουλές για πρωινό ξύπνημα χωρίς άγχος

Κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή, οπότε φροντίστε να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Αλλά πώς το κάνετε αυτό; Καταρχήν, θα πρέπει να ξυπνήσετε χαρούμενοι. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στα μέρη μας λέμε την εξής φράση: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας κάνουν να ξυπνάτε κάθε πρωί με το χαμόγελο στα χείλη!

Πάμε να δούμε λοιπόν πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

1.Κοιμηθείτε χαρούμενοι

Νομίζω ότι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να ξυπνήσετε χαρούμενοι το πρωί είναι να κοιμηθείτε ευτυχισμένοι! Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές τεχνικές. Καταρχήν, βρείτε τι σας κάνει χαρούμενους τη νύχτα. Αυτό μπορεί να είναι η παρέα με τον σύντροφο σας, οι ταινίες, η συνομιλία με κάποιον που σας αρέσει, η απαλή μουσική και ότι γενικά σας κάνει χαρούμενους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πέσετε για ύπνο νωρίς, ώστε να είστε ξεκούραστοι την επόμενη μέρα.

2. Δείτε το ξυπνητήρι με καλό μάτι

Δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή στη ζωή μας, από αυτήν που χτυπάει το ρημάδι το ξυπνητήρι. Ωστόσο, εδώ θα σας πω κάτι που σίγουρα θα αλλάξει το σκεπτικό σας. Αν δείτε το ξυπνητήρι ως μία ειδοποίηση ότι έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ακόμη μία ημέρα, σίγουρα θα αρχίσετε να το βλέπετε με καλό μάτι. Και αν δεν καταφέρετε κάτι τέτοιο τότε πρέπει να γνωρίζετε το εξής: Ο άνθρωπος έχει ένα βιολογικό ρολόι που αν το εκπαιδεύσετε καλά τότε δε θα χρειάζεται να πατάτε συνέχεια το snooze. Φτιάξτε μία ρουτίνα όπου θα κοιμάστε νωρίς και χαρούμενοι. Σας εγγυώμαι ότι θα ξυπνάτε πριν το ξυπνητήρι χτυπήσει και με το χαμόγελο στο στόμα.

3. Χαμογελάστε

Αυτό είναι το απλούστερο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Ένα χαμόγελο μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό σας και να σας κάνει αυτόματα χαρούμενους. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες, όταν χαμογελάμε, το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες και σεροτονίνη, που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα.

4. Ξεκινήστε τη μέρα με αγάπη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι για κάποιον ή κάτι που αγαπάτε. Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε χαρούμενοι και να ξεκινήσετε την ημέρα με θετική ενέργεια. Αφιερώστε λίγα λεπτά στο κρεβάτι αγκαλιάζοντας τον σύζυγό σας, τα παιδιά σας, τα αδέλφια σας ή ακόμα και το σκυλί ή τη γάτα σας. Αν είστε μόνοι, απλά κοιταχτείτε στον καθρέφτη και χαμογελάστε που είστε υγιείς. Η σύνδεση με ότι αγαπάμε καταπραΰνει το άγχος και μας παρέχει μια θετική αρχή για την ημέρα μας. Η αγάπη με την οποία ξεκινάτε το πρωί θα έχει διαρκή επίδραση καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

5. ξεκινήστε την ημέρα σας με εξάσκηση

Όσο πιο χαλαρή ξεκινάτε την ημέρα σας, τόσο πιο ισχυροί και ενεργοποιημένοι θα νιώσετε. Βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε την ημέρα σας χωρίς άγχος. Απελευθερώστε την ένταση σας κάνοντας αμέσως κάποια άσκηση. Ακόμη και 10 λεπτά εξάσκησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξυπνήσετε το σώμα σας. Θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε κάποιες ασκήσεις αναπνοής, όπως γιόγκα, τέντωμα, ή διαλογισμό παρακολουθώντας την ανατολή του ηλίου.

6. Προετοιμάστε ένα υγιεινό πρωινό

Μην μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε το πρωινό! Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Κάντε προετοιμασία από το βράδυ ή ξυπνήστε νωρίς για να φτιάξετε ένα υγιεινό πρωινό με πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά, ώστε να μην πεινάτε αργότερα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι το πρωινό σας να σας δώσει ενέργεια ώστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας χαρούμενοι.

7. Προγραμματίστε την ημέρα σας

Κρεμάστε ένα μεγάλο ημερολόγιο σε εξέχουσα θέση στην κουζίνα σας. Αυτό θα πρέπει να γράφει το πρόγραμμα της ημέρας σας. Φροντίστε όμως να μην το υπερφορτώσετε ώστε να μην αγχωθείτε να τα προλάβετε όλα. Ελέγξτε το προσεκτικά ενώ πίνετε τον καφέ σας ή το τσάι σας. Θα σας βοηθήσει να δομήσετε τη μέρα στο μυαλό σας και να αποφύγετε τις αγχωτικές συνέπειες, ξεχνώντας κάτι σημαντικό.

Είστε έτοιμοι να ξυπνάτε χαρούμενοι το πρωί από εδώ και πέρα; Γιατί όπως είπαμε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Feng Shui: 8 Πράγματα Που Θα Φέρουν Τύχη Στο Σπίτι Σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More