Επιτραπέζια παιχνίδια για μεγάλους και μικρούς που θα σας κάνουν μάστερ στις επενδύσεις!

Θυμάμαι τη δεκαετία του 90 όλοι η Μονόπολη (Monopoly) ήταν ένα από τα καλύτερα επιτραπέζια για μεγάλους και μικρούς! Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια, που διδάσκουν πως να κάνετε σωστές επενδύσεις στο μέλλον;

5 επιτραπέζια παιχνίδια για μεγάλους και μικρούς που θα σας κάνουν ειδικούς στις επενδύσεις!

Μονόπολη (Monopoly)

Η Μονόπολη είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι αγοραπωλησίας ιδιοκτησιών που πήρε την ονομασία του από την ελληνική λέξη μονοπώλιο και εκδίδεται από την εταιρεία Πάρκερ (Parker) σε συνεργασία με τη Χάσμπρο (Hasbro). Μονοπώλιο σημαίνει η κυριαρχία στην αγορά μιας μόνο επιχείρησης. Αυτός είναι και ο στόχος του παιχνιδιού, αφού νικητής είναι αυτός που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα και ακίνητα. Βέβαια, σε αυτό το παιχνίδι παίζει λίγο ρόλο και η τύχη του ζαριού. Η Μονόπολη, που χρονολογείται από το 1935, θεωρείται το δημοφιλέστερο επιτραπέζιο παιχνίδι όλων των εποχών. Ετοιμαστείτε για πολύωρες μεγάλες μάχες με την οικογένεια και τους φίλους.

Το παιχνίδι της ζωής (The game of life)

Το παιχνίδι The Game of Life είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για το σπίτι και ένα καταπληκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Πάνω σε αυτό το παιχνίδι ξετυλίγεται η ζωή σας, από τη Γέννηση μέχρι τη Συνταξιοδότηση. Στο παιχνίδι της ζωής, οι παίκτες θα πρέπει να διαλέξουν τη διαδρομή της ζωής τους. Αποφασίστε αν θα παντρευτείτε, θα κάνετε οικογένεια ή θα συνταξιοδοτηθείτε πρόωρα. Ξοδέψτε σοφά τα χρήματά σας: ο παίκτης με τα περισσότερα χρήματα στο τέλος του παιχνιδιού είναι ο νικητής!

Πρόκληση ενός εκατομμυρίου (Million Dollar Challenge)

Το Million Dollar Challenge είναι το πιο “αληθινό” παιχνίδι επενδύσεων το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να εισέλθουν στις συναλλαγές χρησιμοποιώντας πραγματικούς δείκτες αγοράς, όπως το ADX και το ποσοστό R. Θεωρείται το δυσκολότερο επιτραπέζιο παιχνίδι επενδύσεων και για αυτόν τον λόγο δεν είναι τόσο δημοφιλές όπως τα υπόλοιπα. Ο στόχος, όπως το παιχνίδι που ονομάστηκε έτσι καθώς ο νικητής θα είναι εκείνος που θα καταφέρει να συγκεντρώσει $ 1.000.000.

Ταμειακή ροή 101 (Cash flow 101)

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι διδάσκει πολύ καλά τα βασικά στοιχεία των χρημάτων. Αυτό το παιχνίδι επενδύσεων, εκτός από επιτραπέζιο παιχνίδι είναι και εργαλείο εκμάθησης. Έχει περισσότερο διδακτικό υλικό από οποιοδήποτε άλλο επιτραπέζιο παιχνίδι σε αυτόν τον κατάλογο. Ο στόχος του παιχνιδιού δεν είναι μόνο να παίξεις, αλλά να μάθεις επίσης τεχνικές διαχείρισης του χρήματος. Αυτό το παιχνίδι θα διδάξει στους παίκτες τα βασικά στοιχεία της επένδυσης, του εισοδήματος και των εξόδων, καθώς και προηγμένες τεχνικές επενδύσεων.

Porto Rico (Puerto Rico)

Το Puerto Rico ή αλλιώς στα ελληνικά Πόρτο Ρίκο είναι ένα οικονομικό επιτραπέζιο παιχνίδι διαχείρισης εμπορευμάτων, χτισίματος και ανάπτυξης της πόλης. Οι παίκτες είναι ιδιοκτήτες γης στο Puerto Rico, καλλιεργούν τις εκτάσεις τους και φυτεύουν τα σπαρτά τους, τα οποία αργότερα θα πουλήσουν στο λιμάνι για να κερδίσουν χρήματα. Ποιος θα είναι ο ρόλος σας σε αυτή την πόλη; Χρυσοθήρας; Κυβερνήτης; Γεωργός; Έμπορος; Ότι και να κάνετε, ο σκοπός σας είναι ένας: να αποκτήσετε τον περισσότερο πλούτο και τη μεγαλύτερη φήμη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 Αγαπημένα Παιχνίδια Που Παίζαμε Μικροί Στη Γειτονιάς Μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More