Σκύλοι για υιοθεσία: 9 οφέλη που προσφέρουν επιστημονικά τεκμηριωμένα

Όσοι είναι ιδιοκτήτες σκύλου γνωρίζουν ότι η ζωή είναι πολύ καλύτερη με αυτούς και σήμερα θα σας το αποδείξουμε επιστημονικά! Όπως γνωρίζετε ήδη, υπάρχουν πολλοί σκύλοι για υιοθεσία και περιμένουν μία ευκαιρία για να βρουν ένα νέο σπίτι και έναν νέο ιδιοκτήτη να αγαπήσουν. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε μία ευκαιρία και σε σκύλους που πουλάνε σε pet shops και περιμένουν να βρουν αγάπη. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σκύλοι προσφέρουν περισσότερα οφέλη σε εσάς από ότι τους προσφέρετε εσείς!

8 οφέλη επιστημονικά τεκμηριωμένα που προσφέρουν οι σκύλοι για υιοθεσία

1. Μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερο μόνοι

Τα σκυλιά είναι εκεί για εσάς ακόμη και όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν. Προσφέρουν άνευ όρων αγάπη, συναισθηματική υποστήριξη και συνεχείς αγκαλιές που βοηθούν στην αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης. Μια μικρή μελέτη της Αυστραλίας ανακάλυψε ότι η ιδιοκτησία του σκύλου μειώνει τη μοναξιά.

2. Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς

Η κατοχή ενός σκύλου μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση από μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1950 και 2019 διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου. Συγκεκριμένα, αυτές οι μελέτες απέδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χαμηλότερα επίπεδα στρες.

3. Αποβάλουν το στρες των ανθρώπων

Με μία έρευνα που έγινε σε διάφορες χώρες του κόσμου αποδείχτηκε ότι ο δεσμός μεταξύ ανθρώπων και σκύλων μειώνει το άγχος, το οποίο είναι η κύρια αιτία καρδιαγγειακών προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν σημαντική μείωση της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που το σώμα μας έχει ανάγκη σε νορμάλ επίπεδα. Ωστόσο, το στρες αυξάνει αυτή την ορμόνη που σε αυξημένα επίπεδα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία.

4. Τα σκυλιά μας ενθαρρύνουν να μετακινηθούμε

Μια βρετανική μελέτη του 2019 ανακάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες σκυλιών είναι σχεδόν τέσσερις φορές πιο ενεργοί από ανθρώπους που δεν έχουν. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα αποδείχτηκε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν 300 λεπτά κάθε εβδομάδα ενώ άνθρωποι που δεν έχουν σκυλί περπατούν κατά μέσο όρο 200 λεπτά. Αυτό είναι λογικό, αφού θα πρέπει να βγάλετε τον σκύλο τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα για να περπατήσει και να κάνει την ανάγκη του.

5. Οι σκύλοι για υιοθεσία μας κάνουν πιο ελκυστικούς

Η παρουσία ενός σκύλου μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται πιο συμπαθητικοί και ελκυστικοί. Μελέτες απέδειξαν ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να πάρουν τον αριθμό τηλεφώνου μιας γυναίκας με σκυλί από μία που δεν είχε. Σε μια άλλη μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από τα άτομα να αξιολογήσουν τους ανθρώπους στις φωτογραφίες και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι φαινόταν πιο ελκυστικοί και πιο χαλαροί όταν εμφανίστηκαν με ένα σκυλί.

6. Τα σκυλιά μας κάνουν πιο κοινωνικούς

Το περπάτημα με έναν σκύλο σας κάνει πιο προσιτούς και δίνει στους ανθρώπους μία αφορμή για να ξεκινήσουν συνομιλία μαζί σας. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε μιλήσει με άλλους ανθρώπους, είτε είναι οι γείτονές σας είτε άγνωστοι που έχουν επίσης σκύλο.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι περίπου το 60 % των ανθρώπων που κατέχουν ένα σκύλο είχαν περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο να κάνουν φίλους. Τα σκυλιά είναι ο τέλειος τρόπος για να γνωρίσετε ξένους και να σχηματίσετε νέες φιλίες. Μια μελέτη στη Σχολή Κτηνιατρικής Cummings στο Πανεπιστήμιο Tufts κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έχουν ισχυρή προσκόλληση σε ένα κατοικίδιο ζώο αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι στις ανθρώπινες σχέσεις και τις κοινότητες τους.

7.Οι σκύλοι για υιοθεσία μας κάνουν πιο ευτυχισμένους

Μια μελέτη του 2009 στην Ιαπωνία διαπίστωσε ότι κοιτάζοντας τα μάτια του σκύλου σας αυξάνει το επίπεδο της οξυτοκίνης, επίσης γνωστή ως “ορμόνη αγάπης”. Η ιδιοκτησία ενός σκύλου εκτός από τα οφέλη υγείας προσφέρει και χαρούμενα συναισθήματα. Σύμφωνα με μία παγκόσμια μελέτη του 2017 οι ιδιοκτήτες ενός σκύλου είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη.

8. Είναι οι καλύτεροι μας φίλοι

Ακόμη και αν βρείτε ένα αδέσποτο στον δρόμο θα τρέξει από πίσω σας καθώς αναζητά έναν φίλο. Όσοι έχουν σκύλους ξέρουν πολύ καλά ότι είναι οι καλύτεροι τους φίλοι, αφού δίνουν χωρίς να ζητήσουν κάτι πίσω. Το μόνο που ζητάνε είναι φαγητό, νερό, αγάπη και φιλία. Αγαπήστε τους και σας εγγυώμαι ότι δε θα σας προδώσουν ποτέ.

Σκύλοι για υιοθεσία: Που μπορείτε να τους βρείτε;

Αν αναρωτιέστε που θα βρείτε αυτά τα γλυκά πλασματάκια, πληκτρολογήστε στο Google τις λέξεις «σκύλοι για υιοθεσία αγγελίες» και θα σας παρουσιαστούν πολλές ιστοσελίδες που σας προσφέρουν τους μελλοντικούς σας φίλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκυλιά Διάσημων: 4 Φιλόζωοι Ηθοποιοί Του Χόλιγουντ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More