7 χρήσιμες συμβουλές για φθηνά ταξίδια στο εξωτερικό

Δυστυχώς, τα ταξίδια είναι πολύ ακριβό χόμπι που χρειάζεται να κάνεις πολλές θυσίες ώστε να καταφέρεις να πληρώσεις τα εισιτήρια και τη διαμονή. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξιδέψετε με λίγα λεφτά στην τσέπη, αν ακολουθήσετε σωστά τις παρακάτω συμβουλές.

7 χρήσιμες συμβουλές για φθηνά ταξίδια στο εξωτερικό

Εξοικονόμηση χρημάτων

Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δε θα σε σώσει ο κουμπάρας αλλά η θέληση σου. Όλοι δοκιμάσαμε να μαζέψουμε λεφτά και στο τέλος σπάσαμε τον κουμπαρά. Για να μαζέψεις λεφτά θα πρέπει να μειώσεις μερικές εξόδους. Αν πραγματικά θες να κάνεις φθηνά ταξίδια στο εξωτερικό, θα πρέπει να κάνεις και κάποιες θυσίες.

Δες ποιες είναι οι προτεραιότητες σου και πράξε ανάλογα. Για παράδειγμα, κάποιοι έχουν προτεραιότητα το shopping therapy, άλλοι να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο ή ένα ποδήλατο ενώ άλλοι τα ταξίδια.

Οτοστόπ (Autostop) για μετακίνηση

Αν και είναι ένας ριψοκίνδυνος τρόπος για τη μεταφορά σας είναι ο πιο φθηνός αφού δε θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα. Προσοχή όμως! Σε κάποιες χώρες σταματούν και σε autostop και στη συνέχεια ζητάνε λεφτά.

Για αυτό καλό είναι να κάνετε μία αναζήτηση σε ποιες χώρες δε θα έχετε πρόβλημα. Στην ιστοσελίδα Quora μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες. Μιλώντας για Autostop, ένας φίλος πήγε από Αθήνα μέχρι τη Σκανδιναβία χωρίς να πληρώσει τίποτα.

Αναζήτηση για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Αν δε σκοπεύετε να κάνετε autostop και ταξιδεύετε περισσότερα από δύο άτομα, τότε μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για τα φθηνότερα εισιτήρια που υπάρχουν στην αγορά. Σε πολλές εφαρμογές υπάρχει η επιλογή για τα φθηνότερα εισιτήρια όλου του χρόνου, που συνήθως είναι τον Νοέμβριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Couchsurfing για διαμονή

Είναι μία παγκόσμια κοινότητα που ενώνει όλους τους ταξιδιώτες του κόσμου. Μπορεί ο καθένας να φτιάξει λογαριασμό και είναι μία ομάδα σούπερ ασφαλής που έχω συμμετάσχει στο παρελθόν. Πώς λειτουργεί; Δηλώνεις το μέρος που σκοπεύεις να ταξιδέψεις και μέλη της ομάδας από το ίδιο μέρος σου στέλνουν μήνυμα για να σε φιλοξενήσουν.

Ωστόσο, προτείνω να φτιάξεις ένα ενδιαφέρον προφίλ με πολλές φωτογραφίες και όλα τα στοιχεία σου, ώστε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του οικοδεσπότη. Η αλήθεια είναι ότι φιλοξένησα αρκετά άτομα στο παρελθόν και έκανα πολλούς φίλους.

Διαμονή σε Χοστέλ (Hostel)

Ακόμη και αν δεν καταφέρετε να βρείτε διαμονή μέσω couchsurfing υπάρχουν Hostel σε πολύ καλές τιμές που ξεκινούν από 8 ευρώ η νύχτα. Μάλιστα, κάποια από αυτά προσφέρουν νυχτερινή διασκέδαση εντός και πιστέψτε με θα έχετε μία αξέχαστη εμπειρία.

Σίγουρα, δεν είναι ότι καλύτερο να μην έχεις τον χώρο σου αλλά είναι μία εμπειρία από την οποία μόνο κέρδος θα έχετε. Πολλά Hostel διαθέτουν και κουζίνα με αποτέλεσμα να εξοικονομήσετε χρήματα.

Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και κουζίνες όλου του κόσμου, καθώς υπάρχουν πολλοί ταξιδιώτες που για να εξοικονομήσουν λεφτά μαγειρεύουν εκεί και ανταλλάζουν κουλτούρα.

Βρείτε την κατάλληλη δουλειά

Για να κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχεις μία δουλειά που δεν είναι μόνιμη. Πολλοί πιστεύουν ότι έχοντας μία μόνιμη δουλειά στο δημόσιο θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να ταξιδέψουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού γνωρίζω πολλούς που δεν έχουν μία σταθερή δουλειά και έχουν ταξιδέψει όλο τον κόσμο.

Δουλειές με τις οποίες μπορείτε να ταξιδέψετε όλο τον κόσμο είναι οι εξής: αεροσυνοδός ή πιλότος, υπάλληλοι σε κρουαζιερόπλοια, εργαζόμενοι στην εστίαση, εργαζόμενοι σε δουλειές online ή εργαζόμενοι σε εθελοντικά προγράμματα όπου θα σας πληρώνουν φαγητό και διαμονή. Ωστόσο, θα πρέπει να μιλάτε τουλάχιστον αγγλικά αν θέλετε να ταξιδέψετε όλο τον κόσμο.

Εκμάθηση ξένης γλώσσας για να δουλέψετε σε άλλη χώρα

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε η επίσημη γλώσσα παγκοσμίως είναι τα αγγλικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλες γλώσσες με τις οποίες μπορείτε να βρείτε πολλές ευκαιρίες. Μερικές από αυτές είναι τα Ισπανικά, τα γαλλικά και τα Πορτογαλικά.

Όσες περισσότερες γλώσσες γνωρίζετε τόσο μεγαλύτερο πλεονέκτημα θα έχετε. Ξεκινήστε λοιπόν μαθήματα ξένων γλωσσών online ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ταξιδεύετε την ίδια στιγμή και να διδάσκετε online ή αν βρείτε δουλειά σε άλλα μέρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταξίδι Με Αεροπλάνο: 11 Προτάσεις Για Να Περάσει Ευχάριστα Η Ώρα!

Τέλος, θα πρέπει να πούμε ότι φυσικά δεν είναι εύκολο να κάνετε φθηνά ταξίδια στο εξωτερικό αλλά πιστέψτε με αν έχετε θέληση και υπομονή μπορείτε να πετύχετε όλους τους στόχους σας. Είναι δική σας επιλογή!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More