10 πράγματα που πρέπει να προσέχετε πριν κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια

Μια παλιά παροιμία λέει ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει… Για αυτό φροντίστε όταν αγοράζετε αεροπορικά εισιτήρια να μη βιάζεστε γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα χάσετε λεφτά. Παρακάτω θα βρείτε 10 πράγματα που πρέπει να προσέχετε πριν κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια σας.

Τι να προσέχετε πριν κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια!

Τις αλλαγές των τιμών

Δεν είναι ότι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήρια σας και μετά από λίγο να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν καλύτερες τιμές. Είναι όπως όταν ψάχνεις να βρεις αθλητικά παπούτσια σε κάποιο μαγαζί, αγοράζεις στο πρώτο που μπαίνεις και μετά περνάς από άλλη βιτρίνα συνειδητοποιώντας ότι θα μπορούσες να τα αγοράσεις στη μισή τιμή!

Πότε να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια

Συχνά οι επιβάτες ρωτούν: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κλείσω αεροπορικά εισιτήρια; Για τις εσωτερικές πτήσεις θα προτείναμε περίπου 45 μέρες πριν την ημερομηνία που επιθυμείτε να πετάξετε, ενώ για διεθνείς πτήσεις 60 μέρες πριν φαντάζει το ιδανικό. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα θα προτείναμε τουλάχιστον 3-4 μήνες πριν τη μέρα που επιθυμείτε να πετάξετε.

Επιλέξτε τον σωστό προορισμό

Προορισμοί σε όλο τον κόσμο
Αν δεν το έχετε με τη γεωγραφία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη στην εφαρμογή google.

Τι νομίζετε δεν έχει συμβεί; Θυμάστε τους Γάλλους οπαδούς που ήθελαν να πάνε στο ευρωπαϊκό κύπελλο και αντί να κλείσουν εισιτήρια για τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) έκλεισαν για το Βουκουρέστι; Για αυτό καλό είναι να κάνετε double check την επίσημη ονομασία του αεροδρομίου και τους κωδικούς του αεροδρομίου. Για παράδειγμα, η επίσημη ονομασία του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη είναι Διεθνής αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και ο κωδικός του αεροδρομίου είναι SKG.

Επιλέξτε τη σωστή ημερομηνία

Καμία φορά είμαστε τόσο βιαστικοί που επιλέγουμε λάθος μήνα. Ναι, έχει συμβεί και σε εμάς. Δυστυχώς, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι επικοινωνήσετε με την εταιρία σας και να αλλάξετε την ημερομηνία. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε τη διαφορά τιμής μεταξύ της αρχικής κράτησης και της χαμηλότερης διαθέσιμης συνολικά τιμής στην καινούριας σας πτήσης. Αν η τιμή/τα τέλη της καινούριας κράτησης είναι χαμηλότερα, δεν καταβάλλεται επιστροφή χρημάτων. Αυτό συνήθως ισχύει για τα οικονομικά εισιτήρια (Basic economy tickets) και εξαρτάται από την πολιτική που ακολουθεί κάθε αεροπορική εταιρεία.

Επιλέξτε τη σωστή ώρα

24ωρη ζώνη ώρας, αεροπορικά εισιήτρια
Ζώνη ώρας σε όλο τον κόσμο, Βερολίνο.

Κάποιες φορές μπερδευόμαστε με το σύστημα αναγραφής της ώρας με αποτέλεσμα να χάσουμε  την πτήση μας. Οι ώρες για πτήσεις δίνονται σχεδόν πάντα με την τοπική ώρα και σε 24ωρη μορφή. Αν και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν το 24ωρο σύστημα ρολογιού, μπορεί να τύχει να αναγράφεται το 12ωρο σύστημα και να μπερδευτείτε αν η πτήση σας για παράδειγμα είναι 12 το πρωί ή το βράδυ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τσεκάρετε αν γράφει μετά μεσημβρίας (μ.μ) ή προ μεσημβρίας (π.μ).

Αγοράστε τα εισιτήρια σας από την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας που θα πετάξετε

Σίγουρα θα σας δώσουν καλύτερες τιμές από τα ταξιδιωτικά γραφεία. Ακόμη και να είναι τα εισιτήρια πιο ακριβά είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια. Αν η πτήση σας ακυρωθεί δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε τα χρήματα σας. Κάτι που δε συμβαίνει με μερικά αναξιόπιστα ταξιδιωτικά γραφεία αφού σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης σας θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να έχουν κέρδος. (Το ζήσαμε και αυτό).

Αγοράστε απευθείας πτήση ή τουλάχιστον με μια στάση

Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι να αγοράζουμε αεροπορικά εισιτήρια με πολλαπλές στάσεις λόγω της ελκυστικής τιμής. Ωστόσο, αν κάνετε υπολογισμούς συμφέρει πιο πολύ να φτάσετε στον προορισμό σας με απευθείας πτήση. Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό; Εκτός το γεγονός ότι ο χρόνος είναι χρήμα, αν χρειαστεί να περιμένετε αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο θα ξοδέψετε χρήματα. Άσε που ενδέχεται να χάσετε και την πτήση σας αν η επόμενη πτήση είναι με άλλη εταιρεία, αφού θα χρειαστεί να κάνετε νέο check in και περάσετε ξανά από τον έλεγχο του αεροδρομίου. Πόσο μάλλον αν έχει καθυστέρηση η πρώτη πτήση σας.

Συμπληρώστε σωστά τα στοιχεία επιβατών

Στοιχεία επιβάτη ίδια με το διαβατήριο
Τα στοιχεία της κάρτας επιβίβασης που συμπληρώνετε πρέπει να είναι ίδια με αυτά του διαβατηρίου.

Όταν η πτήση σας είναι διεθνής, οι πληροφορίες στην κάρτα επιβίβασης/εισιτήριο πρέπει να είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που υπάρχουν στο διαβατήριο σας. Ένα ανόητο λάθος, όπως λάθος αριθμός διαβατηρίου ή παράλειψη του μεσαίου ονόματος, μπορεί να αποβεί μοιραίο και να κοιτάζετε την πτήση σας να απογειώνεται χωρίς εσάς.

Τσεκάρετε σε ποιο αεροδρόμιο είναι η πτήση σας και πόσο απέχει από τον προορισμό σας

Συνήθως, οι μεγάλες πόλεις έχουν δύο ή περισσότερα αεροδρόμια. Όπως για παράδειγμα, το Λονδίνο έχει 6 αεροδρόμια. Συνήθως οι εταιρείες χαμηλού κόστους (low cost companies) πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια που βρίσκονται μακριά από το κέντρο. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι αν το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στον προορισμό σας ώστε να μη χάσετε χρόνο και χρήμα. Η μεταφορά από τα αεροδρόμια είναι πάντα τσιμπημένη.

Μάθετε το επιτρεπόμενο όριο παραδοτέων αποσκευών και χειραποσκευών

Ο αριθμός των αποσκευών, το κόστος και οι διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την πτήση σας, τον ναύλο (Standard fare, Flex fare, Business fare) και τη θέση (Οικονομική ή Διακεκριμένη) στην οποία ταξιδεύετε. Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε πριν από κάθε πτήση να ελέγχετε τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρίες χαμηλού κόστους και όχι μόνο, επιτρέπουν χειραποσκευές μέχρι 8-10 κιλά. Αν έχετε περισσότερα κιλά από το επιτρεπόμενο θα πρέπει να πληρώσετε τσουχτερό πρόστιμο. Όπως καταλάβατε κάποιοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να κερδοσκοπήσουν. Η λύση είναι μια και δοκιμασμένη, αγοράστε ζυγαριά για αποσκευές!

Τέλος, είναι βασικό να ελέγξετε την αξιοπιστία της αεροπορικής εταιρίας που θα πετάξετε, διαβάζοντας τα σχόλια άλλων επιβατών στο google και τσεκάροντας πόσα αστέρια έχει η εταιρεία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More