7 ανεξήγητα φαινόμενα στον Όλυμπο που θα σε ανατριχιάσουν!

Στο παρελθόν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν συνδέσει τον Όλυμπο με το μέρος όπου ζούσε το 12θεο.

Τι τους ώθησε όμως να πιστέψουν κάτι τέτοιο;

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο, αφού υπάρχουν πολλά ανεξήγητα φαινόμενα στο ιερό βουνό των αρχαίων Ελλήνων που έχουν προκαλέσει μέχρι και το ενδιαφέρον της NASA.

Αυτό το ιερό βουνό κάποτε ήταν το «κέντρο του κόσμου» που προσκυνούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ολόκληρη η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία!

Άραγε όλα αυτά που πίστευαν ήταν φαντασιώσεις και μύθοι ή είχαν κάποια βάση;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι που ζουν στους οικισμούς του Ολύμπου, έχουν να σας διηγηθούν πολλούς θρύλους ακόμη και αληθινές μαρτυρίες, που θα σας κάνουν να σκεφτείτε σοβαρά πως οι αρχαίοι Έλληνες δεν επινόησαν τους μύθους αυτού του ιερού βουνού.

Και αν νομίζετε ότι ψεύδονται ή είναι τρελοί τότε δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τους γεωλόγους, τους φυσικούς, καθώς και άλλους επιστήμονες που ερευνούν μέχρι σήμερα τα ανεξήγητα φαινόμενα του Ολύμπου, τα οποία θα δείτε παρακάτω.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα 7 ανεξήγητα φαινόμενα του Ολύμπου!

Οι πυραμίδες του Ολύμπου

Μυστήρια φαινόμενα στον Όλυμπο: Οι λαξευμένες κορυφές του Ολύμπου που μοιάζουν με πυραμίδες
Ανεξήγητα φαινόμενα Ελλάδα: Οι τρεις κορυφές του Ολύμπου που μοιάζουν με πυραμίδες

Μόλις φτάσετε στο οροπέδιο των Μουσών θα αντικρίσετε τις κυριότερες κορυφές του βουνού στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο Μύτικας, η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου.

Ωστόσο, το επιστημονικό ενδιαφέρον προκαλούν οι κορυφές Τούμπα, Άγιος Αντώνιος και Προφήτης Ηλίας.

Σύμφωνα με την παράδοση και τους θρύλους, αυτές οι κορυφές που μοιάζουν με λαξευμένες πυραμίδες, δημιουργήθηκαν ή από μια αρχαία προηγμένη τεχνολογία ή τις δημιούργησαν οι 12 θεοί του Ολύμπου ως στρατηγικά σημεία.

Το γεγονός όμως που θα σας βάλει σε σκέψεις είναι ότι υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τις αποστάσεις και τις μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες αυτών των πυραμίδων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες λοιπόν, την ίδια ακριβώς γωνία έχουν και τα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα στον ουρανό, που είναι γνωστά ως οι 3 Βασιλείες.

Από τα τρία αυτά άστρα, τα δύο βρίσκονται σε ευθεία γραμμή ενώ το τρίτο απέχει 27 μοίρες και από τα δύο αντίστοιχα.

Μαντέψτε τώρα σε ποιες άλλες πυραμίδες του πλανήτη συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Ναι, εκεί που πάει κατευθείαν το μυαλό σας… Στις πυραμίδες της Γκίζας, στην Αίγυπτο!

Αυτό το φαινόμενο, έχει βάλει σε σκέψεις τους επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν αν οι κορυφές του Ολύμπου είναι φυσικές ή τεχνητές και αν ισχύουν οι θρύλοι που κρύβονται πίσω από αυτές.

Το Στεφάνι του Δία

Τα ανεξήγητα φαινόμενα του Ολύμπου: Το πρόσωπο του Δία
Ανεξήγητα φαινόμενα Ελλάδα: Το πρόσωπο που εμφανίζεται στην κορυφή που ονομάζεται Στεφάνι

Μπορεί οι πυραμίδες του Ολύμπου να είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ελλάδας ωστόσο, το ανεξήγητο φαινόμενο που κλέβει τις εντυπώσεις συμβαίνει στην τρίτη μεγαλύτερη κορυφή του βουνού που ονομάζεται Στεφάνι ή θρόνος του Δία.

Εκεί, κάθε πρωί με την Ανατολή του Ήλιου, οι σκιές που δημιουργούνται στην κόψη του βουνού, σχηματίζουν ένα πρόσωπο με όλα τα χαρακτηριστικά του, το οποίο σύμφωνα με τους θρύλους είναι ο μυθικός πατέρας των Ολύμπιων θεών, Δίας.

Πρόκειται για ένα μυστήριο που γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι άνθρωποι που κατοικούν στον Όλυμπο.

Εμφάνιση διαστημόπλοιου στον Όλυμπο;

Υπάρχουν φήμες ότι στις γύρω περιοχές του Ολύμπου έχει εμφανιστεί αρκετές φορές ένα ιπτάμενο αντικείμενο άγνωστης προέλευσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων εμφανίζεται στη θάλασσα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα φτάνει στην κορυφή του Ολύμπου και ξαφνικά εξαφανίζεται. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για εξωγήινους ενώ άλλοι για μυστικό στρατιωτικό αεροσκάφος του μέλλοντος.

Οι Πιερίδες Μούσες

Όλυμπος: Πιέρια Όρη και Πιερίδες Νύμφες εναντίον Μουσών
Ανεξήγητα φαινόμενα Ελλάδα: Οι Πιερίδες Μούσες στον Όλυμπο

Πρόκειται για τις 9 πανέμορφες κόρες του Μακεδόνα Βασιλιά Πιέρου, που σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν Νύμφες των δασών και ζούσαν στα Πιέρια Όρη, έναν ορεινό όγκο βορειοδυτικά του Ολύμπου.

Οι Πιερίδες τραγουδούσαν τόσο όμορφα που τόλμησαν να προκαλέσουν σε διαγωνισμό τις εννιά Μούσες.

Μόλις οι Μούσες ξεκίνησαν το τραγούδι όλη η φύση υποκλίθηκε στο μεγαλείο τους.

Ωστόσο, ήταν τόσο θυμωμένες με τις Πιερίδες που για τιμωρία τις μεταμόρφωσαν σε Κίσσες (καρακάξες) ώστε να κράζουν για όλη τους την ζωή με αποκρουστικές φωνές.

Σήμερα εικάζεται ότι ο ποταμός που κατεβαίνει από τα Πιέρια Όρη και ονομάζεται Μόρνος (σημαίνει σκοτεινός), συνδέεται με τον αρχαίο ποταμό Λυκώνα που ζούσαν οι Πιερίδες Νύμφες.

Σε εκείνα τα μέρη υπάρχουν πολλές μαρτυρίες κατοίκων που ισχυρίζονται ότι έβλεπαν γυμνές γυναικείες μορφές μέσα στα δάση να τραγουδούν και να χορεύουν, με αποτέλεσμα να φοβούνται και να κλείνονται μέσα στα σπίτια τους.

Το εγκαταλελειμμένο χωριό

Ανεξήγητα φαινόμενα στον Όλυμπο: Το στοιχειωμένο χωριό Μόρνα
Ανεξήγητα φαινόμενα Ελλάδα: Το εγκαταλελειμμένο χωριό στον Όλυμπο

Σήμερα, κοντά στον ποταμό Μόρνο υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο χωριό που κάποτε έσφυζε από ζωή και το όνομα του ήταν Μόρνα. Σύμφωνα με ντόπιους η λέξη «Μόρνα» προέρχεται από την Τουρκική λέξη Μόρνο που σημαίνει σκοτεινός τόπος.

Κάπως έτσι το 1926 οι κάτοικοί του χωριού αποφάσισαν να αλλάξουν όνομα του και να το πουν «Σκοτεινά».

Αυτό το χωριό που βρίσκεται σε μια δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση, γεγονός που κρατάει μακριά τον ήλιο τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Έτσι, όλο αυτό το σκότος που επικρατούσε στο χωριό σε συνδυασμό με τη σκοτεινή ονομασία του, δημιούργησαν στο μυαλό των κατοίκων ιστορίες τρόμου.

Μάλιστα, κάποτε σε αυτό το χωριό λειτουργούσε το Κρατικό Εργοστάσιο Επεξεργασίας Ξύλου απασχολώντας πολύ προσωπικό.

Ωστόσο, τη δεκαετία του 60, αυτό το εργοστάσιο εγκαταλείφθηκε άρον όπως προδίδουν τα άθικτα αντικείμενα που άφησαν εκεί οι εργάτες.

Από τότε γεννήθηκαν πολλοί θρύλοι στο χωριό που τρομοκρατούσαν τους κατοίκους.

Μάλιστα, πολλοί εργάτες του εργοστασίου ορκίστηκαν ότι είδαν γυμνές γυναίκες να τραγουδούν και να χορεύουν σε σημείο έκστασης.

Όλα αυτά τα μυστήρια φαινόμενα ανάγκασαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το χωριό και να πάνε να ζήσουν βορειότερα, αυτή τη φορά σε ένα φωτεινό μέρος που το ονόμασαν«Φωτεινά».

Αυτό που όμως που είναι το πιο περίεργο από όλη αυτήν την ιστορία είναι το γεγονός πως αν σήμερα πάει κάποιος στο χωριό και επιχειρήσει να μπει μέσα στα εγκαταλελειμμένα σπίτια θα διαπιστώσει πως η φυγή των κατοίκων έγινε εσπευσμένα και σίγουρα χωρίς ιδιαίτερη προεργασία.

Μάλιστα, πολλοί προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με πρώην κατοίκους αυτού του χωριού με σκοπό να μάθουν μερικά από τα περιστατικά που είχαν προκαλέσει τρόμο στο χωριό και ανάγκασαν τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν. Ωστόσο, κατά κάποιο περίεργο τρόπο οι κάτοικοι ακύρωναν τα ραντεβού την τελευταία στιγμή.

Σήμερα αυτό το μέρος προσφέρεται για πεζοπορία. Ωστόσο, φροντίστε να πάτε νωρίς για να μη σας βρει η άγρια νύχτα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Παλαιός Παντελεήμονας: Ένα Παραμύθι Στους Πρόποδες Του Ολύμπου!

Πόρτες του Ολύμπου (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

μυστήρια στον Όλυμπο: Το ηλεκτρικομαγνητικό πεδίο στις πόρτες του Ολύμπου που ερευνεί η NASA
Ανεξήγητα φαινόμενα Ελλάδα: Η σπηλιά της Φιλικής εταιρίας είναι ένα από τα πιο ισχυρά γεωμαγνητικά πεδία στην Ελλάδα

Η περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας.

Η σπηλιά της Τσακαλόπετρας έχει μακρά ιστορία αφού στην εποχή της τουρκοκρατίας, ήταν κρησφύγετο για τους κατοίκους του χωριού.

Μάλιστα, αργότερα αποτέλεσε σημείο συγκεντρώσεων της Φιλικής Εταιρείας, της μυστικής οργάνωσης που ιδρύθηκε με σκοπό την προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης.

Σήμερα, το ισχυρό γεωμαγνητικό και ηλεκτρικό πεδίο, με το οποίο είναι φορτισμένη η σπηλιά έχει κινήσει το ενδιαφέρον επιστημόνων της NASA.

Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει ένα Εκκλησάκι στο οποίο η Φιλική Εταιρεία είχε αφήσει έγγραφα-εντολές προς τους κατοίκους, τα οποία σώζονται μέχρι και σήμερα.

Εκκλησία Προφήτη Ηλία

Μυστήρια του Ολύμπου: Ανεξήγητα ηλεκτρομαγνητικά παιδεία στο εκκλησάκι του Προφήτη Ήλία
Ανεξήγητα φαινόμενα στην Ελλάδα: Ο προφήτης Ηλίας στον Όλυμπο

Ο Άγιος Διονύσιος θεωρείται ο πρώτος εξερευνητής του Ολύμπου, ο οποίος μάλιστα το 1550 έχτισε το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στην ομώνυμη κορυφή του ιερού βουνού. Σήμερα, αυτός ο ναός φημίζεται για ένα μυστήριο φαινόμενο που μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο.

Κάτοικοι του Ολύμπου αλλά και επιστήμονες, έχουν αναφέρει πως στην περιοχή που βρίσκεται η Εκκλησία υπάρχουν πολύ ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Kατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εκκλησίας πολλοί παρευρισκόμενοι, υποστήριξαν ότι ένοιωσαν την αίσθηση της ανατριχίλας, καθώς και την αίσθηση ότι σηκώνονται τα μαλλιά τους από την ισχυρή ηλεκτρική φόρτιση του χώρου.

Τώρα, εκτός από την πεζοπορία στα καλύτερα μονοπάτια του Ολύμπου έχετε περισσότερους λόγους για να εξερευνήσετε το ιερό βουνό των αρχαίων Ελλήνων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More