11 Αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στο Λονδίνο!

Το Λονδίνο είναι μια πόλη που δεν τη χορταίνεις ούτε σε έναν μήνα. Κάθε γωνιά έχει και ένα αξιοθέατο, για αυτό και τα αξιοθέατα στο Λονδίνο δεν τελειώνουν ποτέ. Σήμερα θα παρουσιάσουμε τα καλύτερα αξιοθέατα στο Λονδίνο ώστε όταν πάτε να δείτε τουλάχιστον τα κύρια αξιοθέατα στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Ετοιμαστείτε λοιπόν να πάρετε το διώροφο κόκκινο λεωφορείο ή το Underground (μετρό) και πάμε μαζί να εξερευνήσουμε τα αξιοθέατα στο Λονδίνο που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε.

11 αξιοθέατα στο Λονδίνο που σίγουρα πρέπει να δείτε

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Αξιοθέατα Λονδίνο: Παλάτι του Μπάκιγχαμ
Το μνημείο της βασίλισσας Βικτωρίας και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Είναι δυνατόν να πας Λονδίνο και να μην επισκεφτείς την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ; Φυσικά, και όχι.

Ωστόσο, το Μπάκιγχαμ φημίζεται περισσότερο για την αλλαγή φρουράς παρά για το γεγονός ότι εκεί ζει η βασιλική οικογένεια. Αυτή η τελετή επιδείξεων πραγματοποιείται γύρω στις 11:30 το πρωί με συνοδεία μουσικής ορχήστρας και διαρκεί 45 λεπτά.

Το Παλάτι χτίστηκε το 1834 και ο πρώτος μονάρχης που κατοίκησε εκεί επίσημα ήταν η ξακουστή Βασίλισσα Βικτώρια. Το χρυσό άγαλμα που βρίσκεται μπροστά από το παλάτι είναι το μνημείο της Βασίλισσας Βικτωρίας. Ο κεντρικός πυλώνας του μνημείου είναι από πεντελικό μάρμαρο ενώ τα αγάλματα από επιχρυσωμένο μπρούτζο.

Αν είστε τυχεροί, μερικές φορές στο κεντρικό μπαλκόνι του παλατιού εμφανίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ. Για να βεβαιωθείτε ότι η βασίλισσα είναι στο Παλάτι υψώστε το βλέμμα σας στην κορυφή του κτιρίου και παρατηρήστε τη Βρετανική σημαία. Αν είναι υψωμένη, σημαίνει ότι βρίσκεται εκεί.

Σε περίπτωση που είστε περίεργοι να δείτε πως είναι μέσα το παλάτι, υπάρχουν 19 δωμάτια που είναι ανοιχτά για το κοινό, από τις αρχές Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τους όμορφους κήπους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, την Γκαλερί της βασίλισσας και την αίθουσα χορού χωρίς να είστε μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Οι κοντινότεροι σταθμοί του μετρό στο παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι ο σταθμός St James’s Park (Circle, District line), ο σταθμός Hyde Park Corner (Piccadilly Line) και ο σταθμός Victoria (Circle, District line, Victoria Line).

Τα παλάτι του Μπάκιγχαμ θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα στο Λονδίνο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως Είναι Η Ζωή Σε Μια Από Τις Ακριβότερες Πόλεις Του Κόσμου!

Ο τροχός του Λονδίνου (London Eye)

Λονδίνο Αξιοθέατα: Ο τροχός του Λονδίνου, London Eye
Φωτογραφία του τροχού στο Λονδίνο (London Eye) από τη γέφυρα Westminster.

To London Eye είναι ένας τεράστιος τροχός στη Νότια Όχθη του ποταμού Τάμεση, στην καρδιά του Λονδίνου. Είναι ο μεγαλύτερος τροχός στην Ευρώπη με ύψος που φτάνει τα 135 μέτρα και διάμετρο τα 120 μέτρα.

Αποτελείται από 32 κάψουλες συμβολίζοντας έτσι τους 32 δήμους του Λονδίνου. Ωστόσο, μη μας βρίσετε στα σχόλια αν βρείτε κάψουλα με το νούμερο 33. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λείπει το νούμερο 13, το οποίο θεωρείται γρουσούζικος αριθμός. Και εδώ που τα λέμε ποιος δε θα φοβόταν να βρίσκεται 135 μέτρα πάνω από το έδαφος μέσα στην κάψουλα 13; Εμείς πάντως Όχι.

Το London Eye χτίστηκε για να γιορτάσει την αλλαγή της χιλιετίας το 2000. Άλλωστε για αυτό είναι επίσης γνωστός ως ο Τροχός της χιλιετίας. Αν και έχασε το πάρτι, αφού τα σχέδια δεν πήγαν όπως περίμεναν οι υπεύθυνοι.

Όπως και ο Πύργος του Άιφελ, επρόκειτο να χτιστεί ως προσωρινό κτίριο. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων έγινε το σύγχρονο σύμβολο του Λονδίνου με αποτέλεσμα να του χορηγηθεί μόνιμη άδεια το 2002. Θεωρείται το πιο δημοφιλές αξιοθέατο με πληρωμή στο Λονδίνο και φημίζεται ως ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο για να κάνεις πρόταση γάμου. Το London Eye ανήκει στον Δήμο Lambeth και βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με το Μπιγκ Μπεν (Big Ben) και το Κοινοβούλιο.

Μαζί με το Big Ben, είναι τα πιο συμβολικά αξιοθέατα στο Λονδίνο!

Πύργος του Λονδίνου (Tower Bridge)

Λονδίνο αξιοθέατα: Η Γέφυρα με τους δύο πύργους,Tower Bridge
Πανοραμική φωτογραφία της Γέφυρας Tower Bridge.

Ποιος έχει πάει στο Λονδίνο και δεν έβγαλε φωτογραφία την περίφημη γέφυρα με τους δύο πύργους; Ωστόσο, λανθασμένα μερικοί θεωρούν ότι πρόκειται για τη Γέφυρα London Bridge που απέχει λιγότερο από μισό μίλι.

Η κατασκευή του Tower Bridge ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου 1886 και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 1894. Πρόκειται για ένα είδος γέφυρα που ονομάζεται Bascule και αναφέρεται στις γέφυρες που ανυψώνονται για να περάσουν τα σκάφη. Τα πλοία έχουν δικαίωμα διέλευσης, αρκεί να έχουν ενημερώσει τους ανθρώπους που λειτουργούν το Tower Bridge τουλάχιστον 24 ώρες πριν.

Η γέφυρα αποτελείται περισσότερο από 11.000 τόνους χάλυβα ενώ τα θεμέλια της περισσότερο από 70.000 τόνους σκυροδέματος που στηρίζουν τη δομή. Ωστόσο, χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να σηκωθεί όλο αυτό το βάρος. Το πρώτο χρώμα της γέφυρας ήταν το καφέ. Το 1977 βάφτηκε στα χρώματα της αγγλικής σημαίας (κόκκινο, λευκό, μπλε) για να γιορτάσει το πεντηκοστό έτος της βασίλισσας Ελισάβετ. Σήμερα, είναι βαμμένη με μπλε φωτεινό και λευκό χρώμα.

Όσοι βλέπουν αυτή τη γέφυρα για πρώτη φορά πιστεύουν ότι χτίστηκε στα μεσαιωνικά χρόνια, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Νεογοτθική Αρχιτεκτονική της οφείλεται στο γεγονός ότι χτίστηκε για να ταιριάζει με τον πολύ παλαιότερο γείτονά της, τον Πύργο του Λονδίνου (Tower of London). Άλλωστε και η ονομασία επηρεάστηκε από τον Πύργο του Λονδίνου.

Μπορείτε να διασχίσετε την Tower Bridge δωρεάν, κάτι που δε συμβαίνει με τους δύο πύργους της γέφυρας, όπου η ανάβαση είναι επί πληρωμή. Για να πάτε στην Tower Bridge θα χρειαστεί να πάρετε την Πράσινη και Κίτρινη γραμμή από τους σταθμούς Monument και Tower Hill ή από τον σταθμό Bank με τη Μαύρη (Northern Line), την Κόκκινη (Central line) και την Τιρκουάζ γραμμή (Waterloo and City Line)

Πύργος του Λονδίνου (Tower of London)

Αξιοθέατα στο Λονδίνο: Πύργος του Λονδίνου, Κάστρο δίπλα από την Γέφυρα Tower Bridge
Νυχτερινή φωτογραφία με το κάστρο που ονομάζεται Tower of London.

Μπορεί ο Πύργος του Λονδίνου να βρίσκεται στην σκιά της Tower Bridge, ωστόσο, αν είστε λάτρεις της ιστορίας, σίγουρα ο Πύργος έχει να δώσει πολλά περισσότερα από την Γέφυρα. Tower of London είναι ένα κάστρο που στο παρελθόν χρησίμευε ως βασιλικό παλάτι, πολιτική φυλακή, τόπος εκτέλεσης, οπλοστάσιο, βασιλικό νομισματοκοπείο, θησαυροφυλάκιο και δημόσιο γραφείο αρχείων.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί ένα κάστρο ονομάζεται Πύργος του Λονδίνου. Η ονομασία του κάστρου οφείλεται στον κεντρικό Λευκό Πύργο ( White Tower) που αποτέλεσε το πρώτο κτίριο αυτής της πελώριας κατασκευής. Ο Λευκός Πύργος, χτίστηκε από τον Γουλιέλμο τον Πορθητή το 1078 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα κτίρια του Λονδίνου. Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός Πύργος αφού μόνο ο εσωτερικός χώρος του κάστρου περιλαμβάνει 13 πύργους.

Ο εξωτερικός χώρος περιβάλλεται από την τάφρο, που τροφοδοτήθηκε αρχικά από τον Τάμεση αλλά αποστραγγίστηκε το 1843. Μέχρι σήμερα, σε αυτήν την τάφρο που καλύφθηκε από πλακόστρωτο δρόμο, υπάρχει η περίφημη Πύλη των Προδοτών (Traitors Gate). Το ψευδώνυμο της οφείλεται στους αιχμαλώτους που κατηγορούνταν για προδοσία και διέσχιζαν αυτή την πύλη όταν ακόμη η πρόσβαση ήταν εφικτή από τον ποταμό Τάμεση.

Σήμερα όμως, μπορείτε να φτάσετε στον Πύργο του Λονδίνου με την Πράσινη και Κίτρινη γραμμή από τους σταθμούς Monument και Tower Hill ή από τον σταθμό Bank με την Μαύρη (Northern Line), την Κόκκινη (Central line) και την Τιρκουάζ γραμμή Waterloo and City Line.

Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου (Saint Paul Cathedral)

Λονδίνο αξιοθέατα: Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου
Ο Μεγαλοπρεπής ναός του Άγιου Παύλου στο Λονδίνο.

Αυτός ο ναός ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια του Λονδίνου. Πρόκειται για έναν μεσαιωνικό ναό μέσα στον οποίο έχουν τελεστεί μερικά από τα σημαντικότερα θρησκευτικά γεγονότα, όπως η κηδεία της σπουδαιότερης πολιτικής φυσιογνωμίας του 20υ αιώνα, Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Εκεί Τελέστηκε επίσης ο γάμος του Πρίγκιπα Κάρολου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ένα άλλο πολύ σημαντικό γεγονός, είναι το κήρυγμα του ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων ανθρώπων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1964.

Από αρχιτεκτονική άποψη φημίζεται για τον τεράστιο θόλο που βρίσκεται σε ύψος 111 μέτρων και θεωρείται ένας από τους ψηλότερους θόλους στον κόσμο. Το 1668, ο αρχιτέκτονας Christopher Wren κλήθηκε να υποβάλει προτάσεις για ένα νέο ναό που θα αντικαθιστούσε τον παλιό, ο οποίος καταστράφηκε από την Μεγάλη Φωτιά του Λονδίνου. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο κτιριακό έργο της εποχής, που χρειάστηκε μια δεκαετία για να σχεδιαστεί και 40 χρόνια για να χτιστεί.

Ο ναός φημίζεται επίσης για τον κυκλικό διάδρομο που ονομάζεται The Whispering Gallery και βρίσκεται 30 μέτρα πάνω από τον κύριο εσωτερικό χώρο. Αυτός ο διάδρομος κατασκευάστηκε έτσι ώστε οι αδύναμοι ήχοι να ακούγονται σε εξαιρετική απόσταση. Επίσης, αυτός ο διάδρομος προσφέρει μια ιλιγγιώδη θέα στο δάπεδο του καθεδρικού ναού.

Ο ναός του Αγίου Παύλου βρίσκεται στην κεντρική πόλη του Λονδίνου (City of London), στην κορυφή του λόφου Ludgate και βορειοανατολικά του Blackfriars. Για να φτάσετε στο ναό του Αγίου Παύλου θα χρειαστεί να πάρετε την Κόκκινη γραμμή που οδηγεί στον ομώνυμο σταθμό.

Ο ναός του Άγιου Παύλου, θεωρείται ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή αξιοθέατα στο Λονδίνο

Το παλάτι του Ουέστμινστερ (Big Ben, Westminster Hall)

Αξιοθέατα Λονδίνο: Μπιγκ Μπεν, παλάτι Westminster
Victoria Tower South Garden, ο κήπος πίσω από το παλάτι του Westminster και ο πύργος Βικτώρια.

Είναι ένα συγκρότημα κτιρίων που μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται το Μπιγκ Μπεν και το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Το Μπιγκ Μπεν αναφέρεται στη Μεγάλη Καμπάνα του ρολογιού (Great Bell)  που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Παλατιού του Γουέστμινστερ και αποκαλείται επίσης  Πύργος Ρολογιού (Clock Tower).

Ωστόσο, η επίσημη ονομασία του είναι Πύργος της Ελισάβετ (Elizabeth Tower).Αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό κτίριο του Λονδίνου που δυστυχώς σήμερα δεν μπορείτε να δείτε αφού περιβάλλεται από σκαλωσιές λόγω ανακαίνισης.

Την άνοιξη του 2022 οι καμπάνες, συμπεριλαμβανομένου του Μπιγκ Μπεν, θα επανασυνδεθούν με τον αρχικό βικτοριανό μηχανισμό ρολογιού και θα ηχήσουν ξανά στο Γουέστμινστερ. Η περιήγηση σε αυτόν τον πύργο είναι δυνατή μόνο εάν το άτομο πληροί όλα τα κριτήρια που αναφέρει η βρετανική κυβέρνηση. Ονομάστηκε Big Ben προς τιμήν του επιτρόπου εργασιών της Βρετανικής Κυβέρνησης, Sir Benjamin Hall. Το Big Ben είναι το ψηλότερο κτίριο αυτού του συγκροτήματος.

Ωστόσο, το παλιότερο μέρος του Παλατιού Westminster είναι το Westminster Hall, που χρονολογείται από το 1097, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ως τόπος συνάντησης του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Σε αυτό το κτίριο βρίσκονται τα 13 αγάλματα των βασιλιάδων της Αγγλίας.

Το Παλάτι Ουεστ-μινστερ συμπεριλαμβάνεται στην ομώνυμη περιοχή που ονομάζεται City of Westminster και περιλαμβάνει τα πιο ιστορικά κτίρια της Αγγλίας. Για να φτάσετε σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα θα χρειαστεί να πάρετε είτε την Κίτρινη (Circle) είτε την Πράσινη (District Line) είτε την Γκρι γραμμή (Jubilee) που οδηγούν στον σταθμό Westminster.

Το παλάτι του Ουέστμινστερ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα στο Λονδίνο.

Αβαείο του Ουέστμινστερ (Westminster Abbey )

Αξιοθέατα στο Λονδίνο: Westminster Abbey, Γοτθικός ναός
Το Westminster Abbey είναι ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους ναούς στο Λονδίνο.

Ένα ιστορικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που μετράει πάνω από 1000 χρόνια ζωής. Υπολογίζεται ότι ο πρώτος ναός χτίστηκε στη δεκαετία του 960-970. Ωστόσο, ο σημερινός βρισκόταν υπό κατασκευή από το 1245 μέχρι το 1517.

Από τη στέψη του Γουλιέλμου του Κατακτητή το 1066, όλες οι στέψεις των Άγγλων μοναρχών διεξάγονταν στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Βρίσκεται κοντά σε πολλά άλλα γνωστά αξιοθέατα του Λονδίνου όπως το Μπιγκ Μπεν και το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Εκεί θα βρείτε και την παλαιότερη πόρτα στη Βρετανία που μετράει πάνω από 900 χρόνια ζωής. Είναι η μόνη αγγλοσαξονική πόρτα που σώζεται σε αυτή τη χώρα. Χρονολογείται από την εποχή του Εδουάρδου του Ομολογητή, ιδρυτή αυτής της εκκλησίας.

Αυτό το ιστορικό κτίριο Γοτθικής Αρχιτεκτονικής έχει φιλοξενήσει τουλάχιστον 13 βασιλικούς γάμους. Αυτός ο ναός φιλοξενεί επίσης τους περίφημους βασιλικούς τάφους και λέγεται ότι από κάτω έχουν θαφτεί περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι. Το 1722, ο Nicholas Hawksmoor σχεδίασε τους δύο δυτικούς πύργους, δίνοντάς στον ναό τη γοτθική πρόσοψη που σήμερα είναι αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο.

Το Αβαείο του Γουέστμινστερ και ο Καθεδρικός Ναός του Ουέστμινστερ είναι δύο ξεχωριστά κτήρια. Το Αβαείο του Γουέστμινστερ είναι μια Αγγλικανική Εκκλησία, ενώ ο Καθεδρικός Ναός του Γουέστμινστερ είναι Ρωμαιοκαθολικός. Τα δύο κτίρια χωρίζονται από μια απόσταση 400 μέτρων. Ωστόσο, τους χωρίζει μια διαφορά 1000 χρόνων αφού ο καθεδρικός ναός του Westminster ολοκληρώθηκε το 1910.

Για να πάτε στο Westminster Abbey μπορείτε να πάρετε είτε την Κίτρινη(Circle) είτε την Πράσινη(District Line) είτε την Γκρι γραμμή (Jubilee) και να φτάσετε στον ομώνυμο σταθμό.

Το Αββαείο του Ουέστμινστερ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στο Λονδίνο.

Βρετανικό Μουσείο (British Museum)

Βρετανικό Μουσείο: Αξιοθέατα Λονδίνου
Η Ελληνορωμαϊκή αρχιτεκτονική στην πρόσοψη του Βρετανικού Μουσείου.

Αυτό το μουσείο Ιδρύθηκε το 1753 και μέχρι σήμερα λογίζεται ως ένα από τα πιο αξιόλογα τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο. Εκεί θα βρείτε μια σπουδαία συλλογή ευρημάτων του παγκόσμιου Πολιτισμού. Είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην ανθρώπινη ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη. Έχει ρεκόρ με περισσότερα από 8 εκατομμύρια έργα και θεωρείται ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μουσεία στον κόσμο. Το μουσείο διατηρεί ανεκτίμητα αντικείμενα από την Ασσυρία, τη Βαβυλωνία, την Κίνα, την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου.

Ωστόσο, τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος για τους τουρίστες είναι τα Ελγίνεια μάρμαρα από τον Παρθενώνα, η κολοσσιαία προτομή του Ραμσή ΙΙ, η Στήλη της Ροζέτας, οι αιγυπτιακές μούμιες και ο Ρωμαϊκός θησαυρός Μίλντενχαλ (Treasure of MildenHall). Το συγκλονιστικό γεγονός είναι ότι κάποια από αυτά τα ευρήματα αποκτήθηκαν με τη βία όπως συνέβη στην περίπτωση των Ελγίνειων μαρμάρων που αφαιρέθηκαν παράνομα από τον ναό του Παρθενώνα.

Το Βρετανικό μουσείο βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του Λονδίνου που ονομάζεται Bloomsbury. Ωστόσο, αυτό που θα σας εξιτάρει περισσότερο είναι η Νεοκλασική Αρχιτεκτονική του μουσείου, με τις τεράστιες κολώνες Δωρικού ρυθμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το βρετανικό μουσείο βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, ανάμεσα από 6 σταθμούς ( Goodge Street, Tottenham Court, Holborn, Russell Square, Oxford Circus, ) πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε σχεδόν όλες τις γραμμές του underground.

Πλατεία Τραφάλγκαρ (Trafalgar Square)

Πλατεία Τραφάλγκαρ, αξιοθέατα Λονδίνο
Για όσους αναρωτιούνται απαγορεύεται η ανάβαση στα λιοντάρια για να βγάλετε φωτογραφίες.

Το όνομα της πλατείας είναι αφιερωμένο στη Μάχη του Τραφάλγκαρ, τη ναυτική νίκη της Βρετανίας στους Ναπολεόντειους πολέμους κατά της Γαλλίας και της Ισπανίας που έλαβε χώρα στις 21 Οκτωβρίου 1805 στα ανοικτά των ακτών του Ακρωτηρίου Τραφάλγκαρ. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται το μνημείο προς τιμήν του Λόρδου Νέλσον, ο οποίος ηγήθηκε της μάχης.

Ωστόσο, αυτή η πλατεία είναι ιδιαίτερα γνωστή εξαιτίας της εθνικής Πινακοθήκης (National Gallery) που βρίσκεται εκεί. Αυτή η Πινακοθήκη Ιδρύθηκε το 1824 και περιλαμβάνει μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές εικόνων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων έργων καλλιτεχνών όπως ο Ρέμπραντ και ο Ραφαήλ.

Η πλατεία Τραφάλγκαρ είναι επίσης γνωστή για τα εμβληματικά σιντριβάνια της. Αυτό όμως που δεν ξεχνάει κανείς όταν επισκεφθεί αυτή την πλατεία είναι τα μπρούτζινα λιοντάρια τα οποία φτιάχτηκαν από λιωμένα κανόνια. Αυτά τα εντυπωσιακά γλυπτά σχεδιάστηκαν από τον Sir Edwin Landseer και εγκαταστάθηκαν εδώ το 1868.

Τα Χριστούγεννα, η πλατεία Τραφάλγκαρ έχει την τιμητική της αφού εκεί στολίζεται το επίσημο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός αφού κάθε χρόνο αυτό το δέντρο προσφέρεται ως δώρο από τη Νορβηγία στους Βρετανούς, οι οποίοι τους βοήθησαν κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην πλατεία Τραφάλγκαρ είναι με την καφέ (Bakerloo) ή τη μαύρη γραμμή (Northern Line) που οδηγούν στον σταθμό του μετρό, Charing Cross.

Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων (Madame Tussauds)

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων,Λονδίνο
Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, Madame Tussauds

Πρόκειται για το περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που ιδρύθηκε το 1835 από τη Marie Tussauds. Σε αυτό το πανέμορφο κτίριο θα βρείτε τα κέρινα ομοιώματα, διάσημων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων διάσημων και δημοφιλών χαρακτήρων ταινιών, καλλιτεχνών του YouTube, επαναστατών, ακόμη και αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων όπως ο Αδόλφος Χίτλερ.

Από ότι φαίνεται, το μουσείο στάθηκε τυχερό στην ατυχία του αφού επιβίωσε αρχικά από φωτιά και αργότερα από μια βόμβα που εξερράγη στο μουσείο κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου, το 1940.

Αυτό το ιδιαίτερο μουσείο βρίσκεται πάνω στον περίφημο δρόμο που ονομάζεται Marylebone Road. Για να πάτε στο μουσείο Madame Tussauds θα πρέπει να πάρετε την καφέ (Bakerloo) ή την κίτρινη (Circle) ή τη Μωβ γραμμή (Hammersmith) και να φτάσετε στον σταθμό Baker Street.

Αυτό το μουσείο είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα στο Λονδίνο!

Μουσείο φυσικής Ιστορίας (Natural History Museum)

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Αξιοθέατα Λονδίνου
Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τα Χριστούγεννα του 2020.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στο Νότιο Κένσινγκτον. Πρόκειται για ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο που φιλοξενεί περίπου 80 εκατομμύρια εκθέματα μέσα σε πέντε κορυφαίες συλλογές: Βοτανική, Εντομολογία, Ορυκτολογία, Παλαιοντολογία και Ζωολογία.

Κάποτε ήταν γνωστό ως Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Συμπεριλαμβάνεται στα 3 μεγάλα μουσεία του νότιου Κένσιγκτον μαζί με το Μουσείο Επιστήμης (Science Museum) και το Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ (Victoria and Albert Museum). Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα βρείτε από απολιθώματα του φεγγαριού έως εξωτικά φυτά και σκελετούς δεινοσαύρων.

Τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο μέρος για μικρούς και μεγάλους. Την αυλή του κοσμεί ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα παγοδρόμιο. Ωστόσο, το 2021 θα είναι το τελευταίο έτος που θα μπορείτε να θαυμάσετε αυτό το Χριστουγεννιάτικο τοπίο αφού υπάρχει σχέδιο για αντικατάσταση.

Οι κοντινότεροι σταθμοί του μετρό (Underground) στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ο σταθμός South kensington και ο σταθμός Gloucester Road. Για να φτάσετε στον σταθμό South Kensington μπορείτε να πάρετε την Πράσινη (District Line) και την Κίτρινη γραμμή (Circle Line). Το ίδιο ισχύει και για τον σταθμό Gloucester Road με τη διαφορά ότι περιλαμβάνει και την Μπλε γραμμή (Piccadilly Line).

P.S. Αυτά είναι τα κύρια αξιοθέατα στο Λονδίνο, από εκεί και πέρα θα βρείτε πολλά περισσότερα στην ιστοσελίδα μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Μικρή Βενετία: Ένας Κρυμμένος Θησαυρός Στο Λονδίνο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More

script type="text/javascript"> window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({flush: true});