Πεταλιοί Εύβοιας: Οι Μαλδίβες της Ελλάδας που θέλει να αγόρασει ο Bill Gates

Μπορεί οι Πεταλιοί Εύβοιας να μη φημίζονται παγκοσμίως όπως οι Κυκλάδες αλλά από το παρελθόν μέχρι σήμερα έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο.

Που βρίσκονται οι Πεταλιοί Εύβοιας

Οι Πεταλιοί Εύβοιας είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, ενώ ανήκουν στον δήμο Καρύστου στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα.

Ωστόσο, στο παρελθόν η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι, που είναι τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος, διατηρούσαν μικρό πληθυσμό.

Τα άλλα νησιά του συμπλέγματος είναι το Αυγό, η Λαμπερούσα, το Λουλούδι, το Μακρόνησι, η Ποντικονήσος, το Πράσο, ο Τράγος και το Φούδι.

Η συνολική έκταση του συγκροτήματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Πεταλιοί κατά την Τουρκοκρατία ανήκαν στον Ομέρ Πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του.

Οι Πεταλιοί Εύβοιας προσελκύουν τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Ελλάδας

Αυτοί η συστάδα των νησιών έχει προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο πρώτος που αγόρασε τους νήσους ήταν ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Ελλάδα, Ιωάννη Παπαρρηγόπουλος, ενώ την ακριβώς επόμενη χρονιά, πέρασε στα χέρια του βασιλιά Γεωργίου του Α’.

Οι επαύλεις που είχαν κατασκευαστεί για να φιλοξενούν το πασά και το χαρέμι του, μετατράπηκαν μέσα σε μια νύχτα σε θερινά ανάκτορα του βασιλιά. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι αυτό το σύμπλεγμα νησιών επισκέπτονταν όλες οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης για να κάνουν τις διακοπές τους.

Πασίγνωστες προσωπικότητες που επισκέφθηκαν τους Πεταλιούς

Μετά την πτώση της βασιλείας στην Ελλάδα, οι νήσοι αποκτήθηκαν από τον Μαρή Εμπειρικό, ο οποίος ήταν κουμπάρος του Αριστοτέλη Ωνάση και φίλος του Σταύρου Νιάρχου. Ωστόσο, υπάρχει και η εκδοχή όπου ο βασιλιάς Γεώργιος πούλησε τα νησιά στον Εμπειρικό επειδή δεν ήθελε να μείνει εκεί.

Από τους Πεταλιούς πέρασαν αρκετά μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής και πολιτικής σκηνής, όπως ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ουίνστον Τσώρτσιλ (Winston Churchill), η παγκοσμίου φήμης υψίφωνος Μαρία Κάλλας, ο ξακουστός χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ (Rudolf Nureyev).

Σε ποιον ανήκουν οι Πεταλιοί Εύβοιας σήμερα;

Πεταλιοί Εύβοιας: Τα νησιά που θέλει να αγοράσει ο Μπιλ Γκειτς

Τη δεκαετία του 80 η κόρη του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο (Pablo Picasso, Παλόμα), ερωτεύτηκε το μέρος και αγόρασε μαζί με τον αδερφό της εκατοντάδες στρέμματα για να χτίσει μια έπαυλη στο μεγαλύτερο νησί των Πεταλιών, την οποία διακόσμησαν με πίνακες του πατέρα τους.

Ωστόσο, προέκυψαν κάποια προβλήματα που κανείς δε γνωρίζει και έτσι αποφάσισε να πουλήσει αυτά τα στρέμματα μαζί με την έπαυλη στην κόρη του ιδιοκτήτη της κόκα-κόλα. Σήμερα τα νησιά αυτά είναι σε πλειστηριασμό.

Πρόσφατα, ο Billy Gates επισκέφθηκε την Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει αυτό το νησιωτικό σύμπλεγμα για 77 εκατομμύρια ευρώ, ψίχουλα δηλαδή για τον 4ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 125 δυσεκατομμύρια δολάρια.

Πως θα πάτε στους Πεταλιούς

Μπορείτε να πάρετε πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας με προορισμό το παραθαλάσσιο χωριό της Εύβοιας Μαρμάρι.

Από εκεί όμως θα χρειαστείς εκ νέου σκάφος, καθώς η πρόσβαση στους Πεταλιούς είναι εφικτή μόνο με σκάφος. Υπάρχουν σχολές καταδύσεων που διοργανώνουν μονοήμερες εξορμήσεις στους Πεταλιούς σε πολύ καλές τιμές.

Δυστυχώς, η διαμονή στους Πεταλιούς δεν είναι εφικτή αφού τα περισσότερα νησάκια είναι ιδιωτικά.

Οι Πεταλιοί Εύβοιας είναι γνωστοί ως οι «Μαλδίβες της Ελλάδας»

Τα νησιά μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες τους. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί εφοπλιστές και δισεκατομμυριούχοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για αγορά αυτών των νησιών. Αν πάρετε το αεροπλάνο από την Αθήνα με προορισμό τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη θα έχετε την τύχη να δείτε από ψηλά αυτά τα υπέροχα νησάκια με τιρκουάζ νερά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Σπίτι Του Νειμάρ Δίπλα Στην Πόλη-Φαβέλα Με Τα 365 Νησιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More