Σιρόπι ζάχαρης για Κοκτέιλ: Πως να φτιάξετε στο σπίτι σας!

Σήμερα θα φτιάξουμε σιρόπι ζάχαρης για κοκτέιλ!

Το σιρόπι ζάχαρης ή αλλιώς ζαχαρόνερο είναι ένα υγρό γλυκαντικό που φτιάχνουμε με ζάχαρη και ζεστό νερό.

Γνωστό διεθνώς ως Simple syrup, αυτό το σιρόπι διασκορπίζει τη γλυκύτητα ομοιόμορφα σε ροφήματα οποιασδήποτε θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα να είναι το βασικό συστατικό πολλών παγωμένων ποτών και κοκτέιλ.

Η αναλογία ζάχαρης και νερού είναι 1:1 για κανονικό απλό σιρόπι, αλλά μπορεί να φτάσει έως και 2:1 αν θέλουμε να είναι πιο πλούσιο.

Ωστόσο, στα περισσότερα μπαρ, οι μπάρμεν χρησιμοποιούν το κανονικό σιρόπι ζάχαρης, που η αναλογία ζάχαρης νερού είναι 1:1. Δηλαδή για 500 γραμμάρια ζάχαρη χρειαζόμαστε 500 ml νερό. Για ένα κιλό ζάχαρη 1000 ml νερό.

Ποια είναι η διαδικασία για να φτιάξουμε σιρόπι ζάχαρης;

Βάζουμε ζεστό νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις το νερό βράσει βάζουμε και την ζάχαρη. Στην συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και με ένα χωνί το βάζουμε μέσα σε γυάλινο μπουκάλι.

Που αποθηκεύουμε το σιρόπι;

Αν γίνει αποστείρωση του μπουκαλιού που θα βάλετε το σιρόπι ζάχαρης τότε το μείγμα σας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Ωστόσο, η προτεινόμενη συντήρηση στο ψυγείο είναι από 2 μέχρι 3 εβδομάδες.

Για να πετύχουμε αποστείρωση βάζουμε το μπουκάλι που θα αποθηκεύσουμε το σιρόπι σε βραστό νερό.

Είστε έτοιμοι λοιπόν να φτιάξετε τα αγαπημένα σας κοκτέιλ γρήγορα, χρησιμοποιώντας το δικό σας σπιτικό σιρόπι ζάχαρης;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More