10 Συμβουλές για να επιβιώσει μια σχέση από απόσταση!

Η αλήθεια είναι ότι η σχέση από απόσταση είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο, ειδικά αυτόν την εποχή που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και οι άνθρωποι δεν είναι πλέον έξω καρδιά. Σε αυτή την κατάσταση έχουν συμβάλλει και οι εφαρμογές γνωριμιών που έχουν κάνει τις σχέσεις κάπως απρόσωπες. Ωστόσο, πάντα υπάρχει και η θετική πλευρά των πραγμάτων.

Και ποιος σας το λέει αυτό, κάποιος που γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του από μια εφαρμογή γνωριμιών. Κάποτε, ένας από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας είχε πει την εξής φράση: Μέτρον άριστον, που σημαίνει ότι στη ζωή μας πρέπει πάντα να υπάρχει ένα μέτρο. Και γιατί σας το λέω αυτό; Γιατί είναι το μυστικό της επιτυχίας για μια σχέση εξ αποστάσεως.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τη δική μας εμπειρία. Το 2017 αποφάσισα να γίνω Έλληνας μετανάστης στην Αγγλία. Η Λαΐς ταξίδευε από τη Βραζιλία στην Αγγλία με σκοπό να κάνει ένα Eurotrip με την οικογένεια της. Κάπως έτσι γνωριστήκαμε  και σήμερα είμαστε παντρεμένοι.

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι μια μέρα ένας Έλληνας, θα γνώριζε μια βραζιλιάνα στην Αγγλία και θα παντρευόντουσαν; Κανείς λογικά. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όπως φαίνονται, αφού στην αρχή ζούσαμε για ένα χρόνο σε διαφορετική Πόλη, Χώρα αλλά και Ήπειρο. Σήμερα είμαστε εδώ για να σας πούμε πως μπορεί να επιβιώσει μια σχέση από απόσταση.

Συμβουλές για να επιβιώσει μια σχέση από απόσταση!

Με μέτρο

Μέτρον Άριστον! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτό το αρχαίο ρητό που είπε ο αρχαίος φιλόσοφος Κλεόβουλος. Μπορεί η τεχνολογία να είναι ο καλύτερος σου φίλος, αφού το κινητό τηλέφωνο είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει μέτρο στη χρήση του. Δε χρειάζεται να μιλάτε 12 ώρες τη μέρα για να κρατήσετε μια σχέση από απόσταση. Φυσικά, δε γίνεται να κρατήσετε μια σχέση με την αδιαφορία. Συνεχίστε κανονικά τη ζωή σας, σαν είχατε μια φυσιολογική σχέση.

Εμπιστοσύνη

Για να πετύχετε όμως το Μέτρον Άριστον θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να κρατήσετε υγιής τη σχέση εξ αποστάσεως. Σίγουρα κάποια στιγμή θα κάνετε κακές σκέψεις επειδή κάποιος φίλος ή φίλη δεν πιστεύει σε αυτή τη σχέση. Μην πτοείστε όμως. Εμπιστευτείτε πρώτα τον εαυτό σας και το ταίρι σας γιατί κανείς δε γνωρίζει τη σχέση σας καλύτερα από εσάς.

Να θυμάστε όμως ότι η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται μέρα με τη μέρα και ειδικά στην αρχή της σχέσης. Αν κάποιος θέλει να σας απατήσει χωρίς να το μάθετε ποτέ είναι το πιο εύκολο πράγμα. Οπότε με την καταπίεση δε θα αποτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο. Κάποιο άτομο που πραγματικά σας βλέπει σαν τη γυναίκα ή τον άντρα της ζωής του δε θα κάνει κάτι τέτοιο.

Υπομονή

Λένε πως η υπομονή είναι Αρετή και αυτό ξεκάθαρα ισχύει σε μια σχέση από απόσταση. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα που συνήθως καταστρέφουν μια σχέση εξ αποστάσεως: αξίζει άραγε να τον περιμένω ή να την περιμένω; Νιώθει ακόμη για μένα όπως στην αρχή; Βλέπει μήπως κάποιον άλλον ή άλλη εκεί που είναι; Και όσο πιο πολύ καιρό μένετε χώρια τόσο περισσότερο οι αμφιβολίες θα μεγαλώνουν. Για το λόγο αυτό, πρέπει πάντα να έχετε ένα ραντεβού, μια συνάντηση, ένα προγραμματισμένο ταξίδι μαζί ώστε να περιμένετε να βρεθείτε ξανά.

Μπορεί να λείπετε ο ένας στον άλλον αλλά η υπομονή σίγουρα θα σας ανταμείψει στο μέλλον. Άλλωστε, το γεγονός ότι είστε χωριστά μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να βρείτε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας. Επίσης, θα είναι ένα μάθημα για τη συνέχεια της σχέσης σας που σίγουρα θα χρειαστεί να έχετε περισσότερο υπομονή.

Με δοκιμασίες

Αν θέλετε να ζήσετε μαζί, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς να ζείτε χωριστά. Δείτε λοιπόν αυτή τη σχέση σαν ένα μικρό εμπόδιο ή μια δοκιμασία που θα περάσετε με επιτυχία. Όπως λέει μια κινεζική παροιμία, «ο πραγματικός χρυσός δε φοβάται τη δοκιμή της φωτιάς». Αντί να πιστεύετε ότι αυτή η σχέση εξ αποστάσεως σας χωρίζει, θα πρέπει να πιστεύετε ότι μέσω αυτής της εμπειρίας θα είστε περισσότερο δεμένοι.

Επικοινωνία

Βασικές προϋποθέσεις της επικοινωνίας είναι ένα Καλημέρα το πρωί και ένα καληνύχτα το βράδυ. Από εκεί και πέρα προσπαθήστε να ενημερώσετε τον σύντροφό σας για τη ζωή σας και τα συμβάντα της. Για να ανεβάσετε το παιχνίδι, στείλτε ο ένας στον άλλον φωτογραφίες, ηχητικά κλιπ και σύντομα βίντεο. Προσοχή: Αν βλέπετε σοβαρά μια σχέση θα προτείναμε να αποφύγετε τα βίντεο ακραίου σεξουαλικού περιεχομένου, καθώς μπορεί το ταίρι σας να το εκλάβει διαφορετικά. Άλλωστε θα έχετε την ευκαιρία μοιραστείτε αυτές τις στιγμές face to face.

Με ταξίδια

Λένε ότι τα ταξίδια είναι μια πολύ καλή δοκιμασία της σχέσεις για τα νέα ζευγάρια. Άλλωστε αυτό το γνωρίζετε και από τη δική σας εμπειρία, αφού είμαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ζευγάρι στον κόσμο που να μην έχει τσακωθεί έστω μια φορά στις διακοπές. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ταλαιπωρία ή συνήθως στα προβλήματα που κουβαλάμε μαζί μας.

Ωστόσο, τα ταξίδια είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξετε παραστάσεις και ταυτόχρονα να τεστάρετε τη σχέση σας. Όσον αφορά τη δική μας σχέση, η αγάπη για τα ταξίδια ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μας έφερε πιο κοντά.

Θετικές σκέψεις

Καμιά φορά συγκρίνουμε την τωρινή μας σχέση με τις αποτυχημένες σχέσεις του παρελθόντος επειδή φοβόμαστε. Σκεφτείτε ότι οι αποτυχημένες σχέσεις είναι απλά εμπειρίες που προετοιμάζουν το έδαφος για μια επιτυχημένη σχέση στο μέλλον.

Με Διάλογο

Αν έχετε φοβίες για τη σχέση σας ο καλύτερος τρόπος είναι να μιλήσετε με το ταίρι σας. Άλλωστε, ο διάλογος είναι μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές της σχέσης. Πόσο μάλλον όταν ο ένας βρίσκεται μακρυά από τον άλλον και δημιουργούνται ερωτηματικά. Με τον διάλογο μπορείτε να λύσετε όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν. Αν έχετε μαλώσει καλό θα ήταν να λύσετε τον καυγά σας με διάλογο διαφορετικά, η σχέση σας θα ψυχραθεί. Να θυμάστε πάντα, ότι με τον εγωισμό δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διατηρηθεί μια σχέση εξ αποστάσεως.

Θυσίες

Μπορεί να συναντάς συχνά στον δρόμο σου ευτυχισμένα ζευγάρια και να σου λείπει το ταίρι σου, ωστόσο, δε γνωρίζεις τι θυσίες έχουν κάνει για να είναι σήμερα χαρούμενοι. Κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος είπε την εξής φράση:« Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα», που σημαίνει για να πετύχεις ένα μεγάλο έργο θα πρέπει να κοπιάσεις και να ρισκάρεις στη ζωή σου. Κάπως έτσι αποφάσισα να αφήσω τη ζωή μου στο Λονδίνο και να αλλάξω Ήπειρο.

Κοινοί Στόχοι και Προσδοκίες

Φυσικά, για να επιβιώσει μια σχέση εξ αποστάσεως εξαρτάται από το Σωστό Timing. Πόσες και πόσοι από εμάς είχαμε μια σχέση που κατέληξε σε χωρισμό και τη μάνα μας ή τους φίλους μας να λένε ότι μάλλον δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή; Και πιστέψτε με ισχύει απόλυτα. Τι είναι όμως το σωστό Timing; Είναι ο συγχρονισμός που μπορεί να φέρει δύο ανθρώπους κοντά, εφόσον και οι δύο έχουν ταυτόχρονα τις ίδιες προσδοκίες αλλά και παρόμοια συναισθηματική διαθεσιμότητα.

Συμπέρασμα

Όπως είδατε παραπάνω μια σχέση εξ αποστάσεως δε διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από μια κοινή σχέση. Όποτε, το συμπέρασμα μας είναι ότι μια σοβαρή σχέση θα πετύχει ακόμη και αν υπάρχει απόσταση. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η σχέση με το άτομο που δε θα άντεχε την απόσταση θα είχε αποτύχει και χωρίς αυτήν. Πράγμα που σημαίνει ότι αν είστε έτοιμοι και κατασταλαγμένοι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να κρατήσετε ζωντανή μια σχέση από απόσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο Ραντεβού: Τα 5 Ιδανικά Μέρη Για Να Πετύχει!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More