Πότε είναι καλύτερα να βάζετε βενζίνη για να εξοικονομήσετε χρήματα!

Με όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο τον τελευταίο καιρό, η τιμή της βενζίνης έχει χτυπήσει κόκκινο και πολλοί οδηγοί είναι απεγνωσμένοι καθώς ξοδεύουν πολλά λεφτά στα μεταφορικά.

Για αυτόν τον λόγο, παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το πως θα εξοικονομήσετε βενζίνη, ποια είναι η καλύτερη ώρα να βάλετε, ποιες μέρες η τιμή της βενζίνης είναι καλύτερη και γιατί δεν πρέπει να αφήνετε το ντεπόζιτο σας με λίγα καύσιμα ή μέχρι να ανάψει το λαμπάκι.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να βάλετε βενζίνη;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη ώρα για να βάλετε βενζίνη είναι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

Η βενζίνη διαστέλλεται με τη ζέστη, με αποτέλεσμα η πυκνότητά της να μειώνεται, και έτσι σαν να βάζεις λιγότερη βενζίνη με τα ίδια λεφτά.

Άλλωστε για αυτό υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι η παράδοση των καυσίμων από τα διυλιστήρια στις εταιρείες εμπορίας και από αυτές στα πρατήρια γίνεται με αναγωγή της θερμοκρασίας στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν αφήνετε το αμάξι για πολλές ώρες εκτεθειμένο στον ήλιο, συμβαίνει και πάλι το φαινόμενο της συστολής και της διαστολής.

Το καύσιμο διαστέλλεται με την αύξηση των θερμοκρασιών και οι ζεστές συνθήκες μειώνουν την ισχύ παραγωγής ενέργειας, επειδή το καύσιμο καίγεται με υψηλότερο ρυθμό.

Ποια είναι η καλύτερη μέρα για να βάλετε βενζίνη;

Γενικά, οι τιμές της βενζίνης τείνουν να είναι χαμηλότερες στην αρχή της εβδομάδας, δηλαδή Δευτέρα, Τρίτη.

Καθώς προχωρά η εβδομάδα, οι τιμές της βενζίνης τείνουν να αυξάνονται μέχρι να φτάσουν στο πιο ακριβό σημείο τους, το Σαββατοκύριακο, ειδικά την Παρασκευή και το Σάββατο.

Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε το ντεπόζιτο σας με λίγη βενζίνη;

Μην περιμένεις να αδειάσει το ντεπόζιτο για να βάλεις βενζίνη.

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι σπάνιο κάποιοι να οδηγούν το αυτοκίνητο τους με το λαμπάκι των καυσίμων αναμμένο (το έκανα και εγώ στο παρελθόν), καθώς έτσι νομίζουν ότι εξοικονομούν χρήματα.

Ωστόσο, αυτή η ενέργεια μπορεί να κάνει κακό στον κινητήρα του αυτοκινήτου σου.

Επίσης, αν έχεις άδειο ντεπόζιτο θα μπεις απεγνωσμένος στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρεις μπροστά σου, χωρίς να συγκρίνεις τιμές.

Υπάρχουν δηλαδή, περισσότερες πιθανότητες να βάλεις ακριβή βενζίνη.

Δείτε επίσης: Παταγονία (Roadtrip):Ταξίδι Στην Άκρη Του Κόσμου Με Αυτοκίνητο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More