Γιόγκα: 9 οφέλη που θα αλλάξουν τη ζωή σας 100%!

Η γιόγκα είναι σωματική και ψυχική θεραπεία για άτομα όλων των ηλικιών που έχει προέλευση από την Ινδία. Η παλαιότερη μαρτυρία της φιλοσοφίας Yoga βρίσκεται σε αρχαία σανσκριτικά κείμενα που χρονολογούνται γύρω στο 1.500 π.χ.

Ποια είναι η φιλοσοφία της;

Η λέξη «Yoga» προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα «yuj» που σημαίνει “ένωση” ή “συνένωση”. Πιστεύεται πως φέρνει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σε ισορροπία μεταξύ τους. Τα κύρια μέρη της περιλαμβάνουν στάσεις, ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό.

Σύμφωνα με έρευνες βοηθάει στην ανάκαμψη ασθενειών και χειρουργικών επεμβάσεων και μπορεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας σας και ενδεχομένως να επιταχύνει την επούλωση. Ωστόσο, αποτελεί επίσης μια φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην ενότητα του νου, του σώματος και του πνεύματος.

Ποιες είναι οι μορφές της;

Οι γνωστότερες μορφές της στον δυτικό πολιτισμό είναι η Χάθα γιόγκα (Hatha Yoga) που επικεντρώνεται στη σωματική υγεία και στην πνευματική ευεξία και η Ράτζα γιόγκα (Raga Yoga) που θεωρητικά βοηθάει να τελειοποιήσουμε τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά μας.

Αφού είδαμε τι είναι η Yoga, πάμε να δούμε ποια είναι τα οφέλη της!

Yoga: 9 οφέλη που θα αλλάξουν τη ζωή σας 100%!

Βελτιώνει τη δύναμη, την ισορροπία και την ευελιξία

Οι αργές κινήσεις και η βαθιά αναπνοή αυξάνουν τη ροή του αίματος και ζεσταίνουν τους μυς, ενώ κάποιες στάσεις βοηθούν πολύ και στην ενδυνάμωση.

Βοηθάει με την ανακούφιση από τον πόνο στη μέση

Η γιόγκα είναι τόσο καλή όσο το βασικό τέντωμα για χαλάρωση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας σε άτομα με πόνο στη μέση. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών συνιστά τη Γιόγκα ως θεραπεία πρώτης γραμμής για χρόνια προβλήματα με τη μέση.

Ανακουφίζει όσους έχουν πρόβλημα με την αρθρίτιδα

Η χαλαρή Yoga έχει αποδειχθεί ότι διευκολύνει τους ανθρώπους από την ταλαιπωρία που προκαλούν προβλήματα στους τένοντες και τις αρθρώσεις, σύμφωνα με αναθεώρηση του Johns Hopkins που βασίστηκε σε 11 πρόσφατες μελέτες.

Ωφελεί την υγεία της καρδιάς

Η τακτική πρακτική Yoga μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες και κάποια φλεγμονή σε όλο το σώμα, ενώ ταυτόχρονα, βοηθάει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Αρκετοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε καρδιακές παθήσεις, όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση και το υπερβολικό βάρος, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν μέσω της γιόγκα.

Σας χαλαρώνει και βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα

Οι έρευνες δείχνουν ότι μια συνεπής ρουτίνα γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στη σωστή νοοτροπία και να προετοιμάσετε το σώμα σας για να κοιμηθεί εύκολα και χωρίς προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Προσελκύει θετική ενέργεια και προσφέρει υπέροχη διάθεση

Σύμφωνα με έρευνες, η γιόγκα αυξάνει την ψυχική και σωματική ενέργεια και δίνει μια ώθηση στην εγρήγορση και τον ενθουσιασμό. Μετά από μια ρουτίνα ασκήσεων γιόγκα θα έχετε λιγότερο αρνητικά συναισθήματα.

Βοηθάει στη διαχείριση του άγχους

Σύμφωνα με Ινστιτούτα Υγείας, τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η γιόγκα υποστηρίζει τη διαχείριση του άγχους, την ψυχική υγεία, την ευαισθησία, την υγιεινή διατροφή, την απώλεια βάρους και τον ποιοτικό ύπνο.

Σας συνδέει με μια υποστηρικτική κοινότητα

Η συμμετοχή σε μαθήματα Yoga θα αποβάλλει τη μοναξιά σας και θα σας προσφέρει ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Ακόμη και αν έχετε personal trainer, η μοναξιά μειώνεται καθώς κάποιος βρίσκεται εκεί για να σας βοηθήσει και να σας στηρίξει. Για αυτό και οι δάσκαλοι γιόγκα ονομάζονται γκουρού, δηλαδή πνευματικοί δάσκαλοι, επειδή στην πραγματικότητα η γιόγκα είναι κάτι παραπάνω από εξάσκηση για τους βουδιστές.

Δίνει την ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό σας

Αυτή η φροντίδα μπορεί αφορά το σώμα σας και την ψυχική σας υγεία. Στο τέλος, θα καταλάβετε ότι το σημαντικότερο είναι να είστε χαλαροί, ευτυχισμένοι και προ πάντων υγιείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Feng Shui: 8 Πράγματα Που Θα Φέρουν Τύχη Στο Σπίτι Σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More