Ζάκυνθος:10 λόγοι για να πάτε στο νησί με την ομορφότερη παραλία στο κόσμο!

Η Ζάκυνθος ή αλλιώς Ζάντε ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ιουνίου Πελάγους που ονομάζεται Επτάνησα.

Μπορεί η Ζάκυνθος να μην φημίζεται για τα λευκά σπίτια με τα μπλε παράθυρα όπως οι Κυκλάδες, ωστόσο διαθέτει ένα άλλο αβαντάζ.

Είναι το νησί με τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η Ζάκυνθος φιλοξενεί την ξακουστή παραλία Ναυάγιο, η οποία πολλάκις έχει ψηφιστεί από γνωστά περιοδικά ως η ομορφότερη παραλία στον κόσμο.

 

Ωστόσο, εκτός τις πανέμορφες παραλίες, στην Ζάκυνθο θα δείτε σπουδαία βυζαντινά και ενετικά μνημεία, θαλάσσιες σπηλιές και θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε το εθνικό θαλάσσιο πάρκο Καρέτα Καρέτα.

Πάμε λοιπόν να δούμε γιατί οι Ιταλοί ονόμασαν την Ζάκυνθο Φιόρ ντι Λεβάντε (fior di Levante) που σημαίνει «Λουλούδι της Ανατολής ».

Ζάκυνθος: 10 λόγοι για να επισκεφθείτε το νησί με την πιο γνωστή παραλία στον κόσμο!

Ναυάγιο και Γαλάζιες σπηλιές

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση από βορειοανατολικά και συγκεκριμένα από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών που επιλέξαμε για διαμονή. Εκεί κοντά βρίσκονται πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ζακύνθου όπως είναι οι Γαλάζιες Σπηλιές και η παραλία Ναυάγιο.

Πως να πάτε στο Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές

Ζάκυνθος: Γαλάζιες σπηλιές
Κρουαζιέρα στις Γαλάζιες σπηλιές, Ζάκυνθος.

Μέσω θαλάσσης

Για να πάτε σε αυτά τα αξιοθέατα θα πάρετε την λάντζα από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και σε μισή ώρα θα είστε στην παραλία Ναυάγιο. Εκεί θα έχετε περίπου μισή ώρα για να απολαύσετε αυτό το παραδεισένιο μέρος. Στον γυρισμό θα κάνετε μια στάση για να κολυμπήσετε στα τιρκουάζ νερά των γαλάζιων σπηλιών.

Επίσης, μπορείτε να πάρετε το καραβάκι για το Ναυάγιο και τις γαλάζιες σπηλιές από το λιμάνι της Ζακύνθου, από τον κόλπο του Λαγανά και από την Αλυκές. Ωστόσο το κοντινότερο μέρος σε αυτά τα αξιοθέατα είναι η παραλία Πόρτο Βρώμη που απέχει από το ναυάγιο μόλις 20 λεπτά.

Οι τιμές που χρεώνουν τα τουριστικά σκάφη για το Ναυάγιο και τις γαλάζιες σπηλιές κυμαίνονται από 10 μέχρι 20 ευρώ.

Οδικώς στις Γαλάζιες Σπηλιές

Ωστόσο μπορείτε να επισκεφθείτε τις Γαλάζιες Σπηλιές οδικώς. Ακολουθήστε τον δρόμο προς τον φάρο Σκινάρι και στα δεξιά σας προς το τέλος της διαδρομής θα δείτε μια ταμπέλα που γράφει Caretta Caretta Trampolino Beach. Η είσοδος κοστίζει 2 ευρώ και στην κυριολεξία θα κάνετε βουτιές από βατήρα στα τιρκουάζ νερά των σπηλιών.

Οδικώς πάνω από την παραλία Ναυάγιο

Ζάκυνθος: Μνημείο στην παραλία Ναυάγιο
Νιώθεις ένα δέος σε αυτό το σημείο..

Στην παραλία Ναυάγιο μπορείτε να κολυμπήσετε μόνο αν πάτε με τουριστικό ή ιδιωτικό σκάφος.

Ωστόσο υπάρχει πρόσβαση με το αυτοκίνητο σε ένα σημείο πάνω από την παραλία όπου μπορείτε να βγάλετε αμέτρητες φωτογραφίες με το Ναυαγισμένο καράβι. Αυτό το μέρος προσφέρει πανοραμική θέα στην παραλία και στα τουριστικά σκάφη που είναι λες και αιωρούνται στα διάφανα νερά..

Θέλει όμως πολύ προσοχή γιατί έχουν γίνει κατολισθήσεις στο παρελθόν, που κόστισαν την ζωή ανθρώπων.

Στην άκρη του βράχου θα δείτε να κυματίζει η ελληνική σημαία και κάτω από αυτήν το μνημείο ενός παιδιού που έχασε την ζωή του. Απλά τα πράγματα..

Μην πηγαίνετε στην άκρη του βράχου.

Σε αυτό το μέρος υπάρχει επίσης πάρκινγκ και καντίνα.

Τα σημαντικότερα Θρησκευτικά αξιοθέατα στο νησί Ζάκυνθος

Ζάκυνθος: Παναγία Σκοπιώτισσα
Από την Παναγία Σκοπιώτισσα μπορείτε να δείτε σχεδόν όλο το νησί.

Άγιος Γεώργιος Κρημνών

Αφού έχετε ήδη φτάσει οδικώς στο Ναυάγιο γιατί να μην πάτε και μια βόλτα στην μονή του Αγίου Γεωργίου Κρημνών;

Πρόκειται για ένα μοναστήρι που χρονολογείται από το 15ο αιώνα. Εκεί φιλοξενείται μέχρι σήμερα ο πύργος που χτίστηκε για προστασία από τους πειρατές και χρονολογείται από το 1561.

Παναγία Αναφωνήτρια

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ζακύνθου, η Μονή της Παναγίας της Αναφωνήτριας.

Μέσα σε αυτόν τον ναό βρίσκεται η εικόνα της Θεοτόκου, η οποία σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε μέσα σε μια σπηλιά ύστερα από την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 π.Χ.

Εκκλησία του Αγίου Μάρκου

Βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία και είναι η μοναδική Καθολική εκκλησία του νησιού.

Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου

Ο ιερός ναός του Αγίου Διονυσίου είναι ο μεγαλύτερος ναός της Ζακύνθου. Μάλιστα, ο Άγιος Διονύσιος λατρεύεται ως ο προστάτης του νησιού.

Παναγία Σκοπιώτισσα

Το μοναστήρι της Παναγίας «Σκοπιώτισσας», βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Σκοπός.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, χτίστηκε περίπου το1400 μ.Χ. πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού που ήταν αφιερωμένος στην θεά Άρτεμις.

Κρουαζιέρα στις Δυτικές ακτές της Ζακύνθου

Ζάκυνθος; Παραλία Σφόγιο
Η κρυφή παραλία Σφόγιο στην Ζάκυνθο!

Στις δυτικές ακτές της Ζακύνθου βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. Ο ευκολότερος τρόπος για να δείτε αυτά τα αξιοθέατα είναι να πάρετε το καραβάκι από την παραλία Πόρτο Βρώμη.

Εκτός από το Ναυάγιο, σε αυτές τις κρουαζιέρες συμπεριλαμβάνονται οι εξής προορισμοί:

Προφιλ Ποσειδώνα

Πρόκειται για το φημισμένο πρόσωπο του θεού Ποσειδώνα που είναι λαξευμένο πάνω σε έναν βράχο, στις τοπικές γαλάζιες σπηλιές.

Σπηλιά Καρδιά

Πρόκειται για μια σπηλιά που η είσοδος της έχει σχήμα καρδιάς.

Πόρτο Στενίτης

Ένας όρμος με τιρκουάζ νερά που βρίσκεται δίπλα από το Πόρτο Βρώμη. Εκτός από ακτοπλοϊκή πρόσβαση υπάρχει πρόσβαση και οδικώς, από το χωριό Μαριές. Ωστόσο, θα χρειαστεί να διασχίσετε έναν κακό χωματόδρομο για τουλάχιστον 5-6 χιλιόμετρα.

Παραλία Λάδι – Shiza oil Beach

Άλλη μια από τις 450 παραλίες της Ζακύνθου που θα κλέψει την καρδιά σας.

Σπηλιά Κρυμμένου Θησαυρού – Hidden Treasure Cave

Μια από τις ομορφότερες θαλάσσιες σπηλιές της Ζακύνθου

Παραλία Σφόγιο

Η παραλία περιβάλλεται από βράχια πάνω στα οποία μέχρι σήμερα σώζονται αποτυπώματα απολιθωμάτων ψαριών. Ωστόσο θα εντυπωσιαστείτε περισσότερο με τα γαλαζοπράσινα νερά αυτής της παραλίας.

White Beach

Μια ακόμη μαγική παραλία στην Ζάκυνθο, η οποία αποτελείται από λευκά βότσαλα. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία Σφόγιο και η πρόσβαση εκεί είναι εφικτή μόνο μέσω θαλάσσης.

Οι καλύτερες Παραλίες στο νησί Ζάκυνθος

Ζάκυνθος: Παραλία Γέρακας
Ο Γέρακας είναι μια παραλία στην Ζάκυνθο που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.

Πόρτο Λιμνιώνας

Στην δυτική μεριά της Ζακύνθου θα συναντήσετε μια άλλη δημοφιλής παραλία που ονομάζεται πόρτο Λιμνιώνας. Αφού διασχίσετε το χωριό του Αγίου Λέοντα θα βρεθείτε σε αυτή την παραλία που μοιάζει με πισίνα.

Παραλία Γέρακας

Η Νοτιότερη παραλία της Ζακύνθου. Συμπεριλαμβάνεται στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο Καρέτα Καρέτα αφού από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο είναι το μέρος όπου γεννάνε οι Χέλωνες.  Εκεί θα δείτε και το ακρωτήρι το οποίο φημίζεται για τον φυσικό σχηματισμό των βράχων του που μοιάζει με δαγκωματιά.

Κορακονήσι

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το Κορακονήσι. Πρόκειται για μια αγρία παραλία που χωρίζεται στην μέση από έναν τεράστιο βράχο. Εκεί θα δείτε τολμηρούς νέους να κάνουν βουτιές από την περίφημη καμάρα αυτού του βράχου. Υπάρχει πρόσβαση οδικώς, ωστόσο η κατάβαση εκεί είναι λίγο δύσκολη.

Πλακάκι

Κοντά στο χωριό Αγάλας βρίσκεται μια ακόμη άγρια παραλία που ονομάζεται Πλακάκι. Αυτή η παραλία είναι ανοργάνωτη και προτείνεται για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στο νησί της Ζακύνθου. Υπάρχουν σκαλιά που οδηγούν στην βραχώδης παραλία.

Παραλία Μυζήθρες

Ζάκυνθος: παραλία Μυζήθρες
Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ζακύνθου είναι οι Μυζήθρες.

Στην Νοτιοδυτική Ζάκυνθος θα βρείτε ένα μέρος που αν δεν υπήρχε το Ναυάγιο σίγουρα η Ζάκυνθος θα φημιζόταν για αυτό. Πρόκειται για την παραλία Μυζήθρες που αποτελείται από δύο τεράστιους ολόλευκους βράχους. Πάνω από αυτήν την παραλία βρίσκεται ο πανέμορφος φάρος του Κεριού που προσφέρει πανοραμική θέα με φόντο το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Ζακύνθου.

Μαραθονήσι

Απέναντι από το Κερί βρίσκεται το ακατοίκητο νησί Μαραθονήσι, όπου γεννούν οι χελώνες Καρέτα Καρέτα. Εκεί μπορεί να συναντήσετε και την Μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους. Για να πάτε στο Μαραθονήσι θα πάρετε το καραβάκι από την παραλία του Άγιου Σώστη που βρίσκεται στην περιοχή του Λαγανά.

Σπηλιά του Δαμιανού

Αν όμως είστε λάτρεις των ορεινών τοπίων, μπορείτε να κάνετε μια στάση στην διόροφη σπηλιά του Δαμιανού. Σύμφωνα με τους θρύλους του χωριού Αγαλά, στην περιοχή αυτή υπήρχε ένας δράκος 300 μέτρα που τρομοκρατούσε τους κατοίκους του χωριού. Ο προστάτης του χωριού Δαμιανός προκάλεσε τον δράκο Ανδρονιό σε μάχη.

Αφού κατάφερε να τον κερδίσει, τον τιμώρησε επιβάλοντας του να φτιάξει 12 πηγάδια, ένα κάθε μήνα του χρόνου.

Ο Δαμιανός παρακολουθούσε τον δράκο από την σπηλιά του. Κάποια στιγμή, ο δράκος αποφάσισε να επαναστατήσει. Αυτή την φορά, με την βοήθεια του αλόγου του, ο Δαμιανός σκότωσε τον δράκο.

Μέχρι σήμερα, μέσα στην σπηλιά υπάρχει ένα απολίθωμα που μοιάζει με κεφάλι αλόγου.

Λαγανάς

Ζακυνθος:νησάκι Άγιος Σώστης
Το όνομα του νησιού Άγιος Σώστης οφείλεται στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το αμαρτωλό μέρος της Ζακύνθου, τον Λαγανά. Σίγουρα θα ακούσατε ότι ο Λαγανάς είναι το ιδανικό μέρος για να διασκεδάσετε στην Ζάκυνθο. Ωστόσο πρόκειται για μια περιοχή που περιβάλλεται από μπυραρίες και clubs που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική διασκέδαση.

Παρόλα αυτά, θα προτείναμε να επισκεφθείτε την παραλία του Άγιου Σώστη στον Λαγανά και να επισκεφθείτε το ομώνυμο νησάκι που μέχρι το 1613 ήταν ενωμένο με την Ζάκυνθο.

Σήμερα η πρόσβαση στο νησάκι Άγιος Σώστης είναι εφικτή από μια γέφυρα που θυμίζει εξωτικό τοπίο.

Αυτή η µακρινή ξύλινη σκάλα που το ενώνει το νησάκι µε τη στεριά συνθέτει ένα ειδυλλιακό σκηνικό, ειδικά το σούρουπο και το βράδυ που είναι φωταγωγημένο.

H πόλη της Ζακύνθου

Ζάκυνθος: Πανοραμική φωτογραφία της πόλης της Ζακύνθου

Αν θέλετε να γνωρίσετε την ελληνική κουλτούρα σίγουρα θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε την Πόλη της Ζακύνθου που είναι επίσης γνωστή ως Ζάντε. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη η οποία ανοικοδομήθηκε μετά τον σεισμό του 1953 που κατεδάφισε σχεδόν ολόκληρη την παλιά πόλη. Εκεί θα βρείτε τα πάντα και θεωρείται το καλύτερο μέρος για διαμονή στην Ζάκυνθο.

Πως να μετακινηθείτε στην Ζάκυνθο;

Η πόλη συνδέεται με όλα τα τουριστικά κέντρα του νησιού (Αργάσι, Καλαμάκι, Λίμνη Κερίου, Τσιλιβή, Λαγανά, Βασιλικό και Αλυκές) μέσω των ΚΤΕΛ Ζακύνθου που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια. Επίσης, εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Ζακύνθου

Μουσεία στην Πόλη της Ζακύνθου

Στην πόλη θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε το Βυζαντινό Μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία Σολωμού και το Μουσείο Σολωμού και Κάλβου που βρίσκεται στην πανέμορφη πλατεία του Αγίου Μάρκου. Αν είστε λάτρεις των βιβλίων μπορείτε να επισκεφθείτε την δημοτική βιβλιοθήκη που βρίσκεται επίσης στην πλατεία Σολωμού. Για την ιστορία ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και θεωρείται ο εθνικός ποιητής μας.

Τα ιστορικά αξιοθέατα στην πόλη της Ζακύνθου που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε είναι τα εξής:

Ενετικό κάστρο

Ζάκυνθος: Πόλη
Θέα στην πόλη της Ζακύνθου από το Ενετικό Κάστρο.

Βρίσκεται στον λόφο της Μπόχαλης, στην αρχαία ακρόπολη και από εκεί θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε την πόλη της Ζακύνθου από το ψηλότερο σημείο.

Πως θα πάτε στην Ζάκυνθο από την Κεφαλονιά;

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια από Πεσσάδα (Κεφαλονιά) προς τον Άγιο Νικόλαο (Ζάκυνθος).

Επίσης, δρομολόγια πραγματοποιούνται και από τον Πόρο (Κεφαλονιά) και την Σάμη (κεφαλονιά) προς την πόλη της Ζακύνθου.

Πώς θα πάτε στην Ζάκυνθο από την Ηπειρωτική Ελλάδα;

Ανάμεσα από την Πάτρα και τον Πύργο, στην Πελοπόννησο βρίσκεται το λιμάνι της Κυλλήνης. Από εκεί πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια προς την Ζάκυνθο σε εξαιρετικές τιμές.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να τσεκάρετε online για τα ακτοπλοικα σας εισιτήρια αφού οι πληροφορίες μπορούν να αλλάξουν από μήνα σε μήνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More