10 περιέργειες για το Ακίτα που όλοι γνωρίσαμε ως Χάτσικο!

Το Ακίτα (American Akita) είναι ένας στοργικός, πιστός και θαρραλέος σκύλος.

Αυτά πανέμορφα και πανέξυπνα σκυλιά έχουν γίνει θρύλος για την πίστη και την αφοσίωση που έχουν δείξει προς τους ιδιοκτήτες τους.

Τα Ακίτα έγιναν κυρίως γνωστά από τη δραματική ταινία Χάτσικο, όπου διαδρματίζεται η πίστη και η αφοσίωση αυτού του σκύλου στον ιδιοκτήτη του.

Το Ακίτα είναι ένα σκυλί προστασίας, δεν είναι επιθετικό προς τους ανθρώπους, αλλά έχει πολύ καλά ανεπτυγμένο το ένστικτό φύλαξης και προστασίας.

Πάμε να δούμε λοιπόν 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε Ακίτα

Χρησιμοποιήθηκαν από τους Ιάπωνες για το κυνήγι της Αρκούδας

Από το 1603, στην περιοχή Ακίτα, τα Akita Matagis (μεσαίου μεγέθους σκυλιά για κυνήγι αρκούδας) χρησιμοποιήθηκαν ως σκυλιά πολεμιστές.

Είναι διαστάυρωση από τρεις ράτσες

Λευκό Ακίτα: Ιαπωνικό

Το 1868, η ράτσα Akita Matagis διασταυρώθηκε με τις ράτσες Tosas και Mastiffs. Κατά συνέπεια, το μέγεθος των Akitas αυξήθηκε.

Στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν σχεδόν ζώα υπό εξαφάνιση

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου (1939-1945), ήταν σύνηθες να χρησιμοποιούνται σκυλιά ως πηγή γούνας για στρατιωτικά ρούχα.

Η αστυνομία διέταξε τη σύλληψη και την κατάσχεση όλων των σκύλων, εκτός από τους Γερμανικούς Ποιμενικούς που χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς.

Μερικοί εκτροφείς προσπάθησαν να παρακάμψουν τη διαταγή ζευγαρώνοντας τα σκυλιά τους με Γερμανικούς Ποιμενικούς.

Πως διαμορφώθηκε η ράτσα

Όταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε, τα Ακίτα είχαν μειωθεί δραματικά σε αριθμό και υπήρχαν τρεις διαφορετικοί τύποι: 1) τα Matagi Akitas 2) τα Akita πολεμιστές και 3) τα Ποιμενικά.

Αυτό δημιούργησε μια πολύ μπερδεμένη κατάσταση στη φυλή.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδημιουργίας της καθαρής φυλής μετά τον πόλεμο, η ράτσα Kongo-go Ακιτα της σειράς Dewa έγινε το πιο δημοφιλές Ακίτα.

Πως έφτασε στις ΗΠΑ

Αμερικάνικο Ακίτα: Πως έφτασε από την Ιαπωνία στην Αμερική και πως εξελίχθηκε

Πολλά Ακίτα της γραμμής Dewa, που είχαν χαρακτηριστικά από το Μαστίφ (Mastiff) και τον Γερμανικό Ποιμενικό, μεταφέρθηκαν στις Η.Π.Α από στρατιωτικούς.

Από τότε το Αμερικάνικο Ακίτα παραμένει η ίδια φυλή και δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Αυτά τα σκυλιά της γραμμής Dewa, έξυπνα και ικανά να προσαρμόζονται σε διάφορα περιβάλλοντα, συνάρπασαν τους εκτροφείς στις Η.Π.Α και η γραμμή του έγινε η δημοφιλέστερη σε όλη την Αμερική.

Το Αμερικάνικο διαφέρει από το Ιαπωνικό

Ιαπωνικό Ακίτα κουτάβι: διαφορές αμερικάνικου και Ιαπωνικού Ακίτα

Λόγω των προτύπων της φυλής τους, το Ιαπωνικό (Ακίτα Ίνου) έχει ένα καφέ ή καστανόξανθο χρώμα γούνας, κόκκινο και μαύρο, ενώ το Αμερικάνικο Ακίτα έχει μια ποικιλία από μαύρες και καφέ αποχρώσεις.

Επιπλέον, το πρόσωπο του Ιαπωνικού μοιάζει περισσότερο με αλεπού, ενώ το πρόσωπο του Αμερικάνικου μοιάζει περισσότερο με αρκούδα.

Πόσο κοστίζει ένα κουτάβι Αμερικάνικο Ακίτα;

Αμερικάνικο Ακίτα κουτάβι

Αν αγοράσετε κουτάβι από κάποιον αξιόπιστο ιδιοκτήτη, θα κοστίσει από 600 ευρώ έως και 1800 ευρώ.

Το κόστος του κουταβιού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως αν ο σκύλος είναι καθαρόαιμος ή μεικτός, η γενεαλογία του, τα έγγραφα γενεαλογίας του, οι έλεγχοι υγείας και άλλα.

Με λίγα λόγια το γνωστό pedigree, ένα πιστοποιητικό που απαριθμεί τα ονόματα των γονέων, την ημερομηνία γέννησης του σκύλου και καταγράφει 4 ή 5 γενιές προγόνων.

Άλλες πληροφορίες που μπορεί να περιλαμβάνει είναι το χρώμα, ο αριθμός μητρώου, το όνομα του σκύλου.

Πόσο καιρό ζει το Ακίτα;

Η μέση διάρκεια ζωής του είναι περίπου 10 έως 13 χρόνια που είναι μια αρκετά όμορφη διάρκεια ζωής για μια τέτοια κυρίαρχη ράτσα σκύλου.

Τι μέγεθος έχει ένα Ακίτα;

Ιαπωνικό Ακίτα: Τι μέγεθος έχουν τα Ακίτα

Τα Ακίτα είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος της ιαπωνικής φυλής του τύπου Σπιτς (Spitz).

Το αρσενικό αμερικάνικο φτάνει μέχρι 65-71 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 50 κιλά. Το θηλυκό φτάνει τα 60-65 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 36 κιλά.

Το φαρδύ στήθος και ο λαιμός του Αμερικάνικου χρησιμεύουν ως σταθερή βάση για το μεγάλο κεφάλι, που είναι το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Ακίτα.

Το αρσενικό  Ιαπωνικό Ακίτα έχει ύψος περίπου 61 – 71 εκατοστών και το θηλυκό 58-62 εκατοστών. Τα αρσενικά Ιαπωνικά φτάνουν μέχρι 55 κιλά ενώ τα θηλυκά ξεκινούν από 32 κιλά και φτάνουν μέχρι τα 40 κιλά!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ράτσας

Το αμερικάνικο έχει μικρά μάτια και όρθια αυτιά, δίνοντας στη φυλή μια πολύ αξιοπρεπή έκφραση. Το σώμα είναι μυώδες και τα πόδια ίσια και δυνατά.

Η ουρά είναι μεγάλη και γεμάτη και στέκεται ψηλά, συνήθως κουλουριασμένη πάνω από το σώμα. Το τρίχωμα του Αμερικάνικου είναι κοντό έως μεσαίο σε μήκος και πολύ πυκνό.

Το Ιαπωνικό (Akita inu) είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί με μεγάλο κεφάλι, μικρά μάτια και ίσια αυτιά. Η ουρά του είναι δυνατή και κυρτή πάνω από τη ράχη.

Η γούνα του είναι πυκνή, δύο στρώσεων και μεσαίου μήκους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 12 Σκύλοι Που Δε Θα Δίσταζαν Να Τα Βάλουν Με Άγρια Ζώα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More