12 σκύλοι που δεν θα δίσταζαν να τα βάλουν με άγρια ζώα!

Κάτι που ίσως δε γνωρίζετε είναι το γεγονός ότι τα σκυλιά είναι απόγονοι των λύκων. Χάρη στο DNA, μπορούμε να δούμε ότι οι σκύλοι εξελίχθηκαν από λύκους πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ευρασία.

Σήμερα θα δούμε ποιοι είναι οι 12 πιο δυνατοί σκύλοι στον κόσμο!

 

12) Γερμανικός Μολοσσός (Great Dane)

Γερμανικός μολοσός

Σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς, αυτά τα σκυλιά έχουν καταγραφεί σε αιγυπτιακούς τάφους που χρονολογούνται από το 2200 π.χ. Μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να τα βάλουν ακόμη και με αγριογούρουνα! Μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 150 εκατοστά ύψος και τα 100 κιλά βάρος. Η ράτσα αυτή σήμερα έχει αναπτυχθεί στη Γερμανία. Θεωρούνται ικανότατοι φύλακες, ωστόσο, από τη φύση τους είναι επιθετικά σκυλιά. Με σωστή εκπαίδευση όμως, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.

11) Λυκόσκυλο (German shepherd)

Οι πιο δυνατοί σκύλοι στον κόσμοΓερμανικός ποιμενικός ή αλλιώς λυκόσκυλο

Ένας τολμηρός, άφοβος και άγρυπνος φύλακας που μπορεί να μην έχει το μέγεθος από τα παραπάνω σκυλιά, ωστόσο, δε διστάζει να τα βάλει με οποιονδήποτε βρεθεί στον δρόμο του. Το λυκόσκυλο είναι υβρίδιο που προήλθε από ζευγάρωμα σκύλου και λύκου, όπως και τα υπόλοιπα σκυλιά, με τη μόνη διαφορά ότι είναι ο πιο κοντινός συγγενής του λύκου. Είναι ένας από τους πιο αφοσιωμένους και πιστούς φίλους του ανθρώπου!

10) Αργεντίνικο μαστίφ (Dogo Argentino)

 

Οι πιο δυνατοί σκύλοι στον κόσμο: μαστίφ της Αργεντινής ή αλλιώς Dogo Argentino

Αυτά τα σκυλιά είναι η μοναδική επίσημα αναγνωρισμένη ράτσα σκύλων της Αργεντινής. Δημιουργήθηκαν από ένα Αργεντινό γιατρό το 1920 με σκοπό για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων. Μάλιστα, στην Αργεντινή τα χρησιμοποιούν σε διασώσεις από χιονοστιβάδες και σεισμούς και είναι μέλη της αστυνομίας και του στρατού της Αργεντινής. Αν και η όψη τους είναι τρομερή αυτά τα σκυλιά δεν είναι καθόλου επιθετικά.

9) Ιταλικό Μαστίφ (Cane Corso)

Οι πιο δυνατοί σκύλοι στον κόσμο: Ιταλικό Μαστίφ ή Cane Corso

Πρόκειται για ένα μυώδες Ιταλικό Μαστίφ που το βάρος του είναι ανάλογο με το ύψος του και συνήθως κυμαίνεται από 45 έως 54 κιλά και εκατοστά. Δεν ενδιαφέρεται για ανθρώπους ή άλλα ζώα εκτός της οικογένειάς του. Ωστόσο, προσφέρει αμέριστη πίστη και προστασία στα μέλη της οικογένειας.

8) American Bully XXL

Το Αμερικάνικο Bully XLL είναι ένα από τα πιο δυνατά σκυλιά στον κόσμο

Μπορεί να μην έχει το ύψος τον παραπάνω σκύλων αλλά έχει ένα από τα πιο ισχυρά σαγόνια. Το American Bully XXL είναι το μεγαλύτερο από όλα τα σκυλιά της φυλής του. Πρόκειται για έναν αγαπησιάρη και φιλικό γίγαντα που για να τον αποκτήσεις θα πρέπει να πληρώσεις από 2.000 έως 8.000 ευρώ. Αν και ακριβός, στις ΗΠΑ είναι περιζήτητος.

7) Ροτβάιλερ (Rottweiler)

Το Ρότβαιλερ είναι σκυλί γερμανικής ράτσας και ένα από τα πιο δυνατά στον πλανήτη

Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο σκυλί σε αυτή τη λίστα, ωστόσο, το Rottweiler κατέχει άλλες τρομερές δεξιότητες. Προερχόμενη από τους Μαστίφ, αυτή η φυλή είναι πολύ μυώδης, ιδιαίτερα στα οπίσθια τους.

Αυτό τους κάνει επιδέξιους δρομείς και ικανούς να κυνηγήσουν μια απειλή μέχρι να την κρατήσουν μακριά. Έχουν μια άγρια ​​προστατευτική φύση, παρακολουθώντας τους ιδιοκτήτες τους σαν φύλακας άγγελος.

6) Τόσα Ίνου (Tosa Inu)

 

Τόσα Ίνου: Το ιαπωνικό μαστίφ

Το Τόσα (Tosa) που ονομάζεται επίσης Tosa Inu ή Ιαπωνικό Μαστίφ είναι μια από τις πιο σπάνιες ράτσες σκύλου στον κόσμο. Αρχικά ανατράφηκε ως μαχητικό σκυλί και είναι η μόνη ράτσα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα νόμιμα σε ιαπωνικές κυνομαχίες.

5) bully kutta

Bully cutta: Ένα από τα πιο δυνατά σκυλιά στον κόσμο

Ενώ υπάρχει διαμάχη μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για την καταγωγή αυτού του σκύλου, είναι ένα σπάνιο σκυλί που δεν έχει εξαπλωθεί πολύ μακριά από τον τόπο καταγωγής του. Αυτός ο σκύλος είναι ένα επιθετικό Μαστίφ τεράστιων διαστάσεων!

Μόνο το μέγεθος και η κατασκευή του σκύλου είναι εκφοβιστικά, πόσο μάλλον η βαθιά απειλητική φωνή του. Ωστόσο, η συμπεριφορά ακόμη και του πιο τρομερού σκύλου εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη.

4) Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας (Alabai)

Lalabai: Ποιμενικός κεντρικής Ασίας

Έχουν τόση δύναμη που είναι σχεδόν αδύνατο να τα συγκρατήσει άνθρωπος. Μάλιστα, αυτά τα σκυλιά είναι ικανά να σύρουν αυτοκίνητο που ζυγίζει πάνω από ένα τόνο.

Πρόκειται για μια πανάρχαια ράτσα σκύλου που σύμφωνα με ιστορικές πηγές υπήρχαν ακόμη και πριν 4.000 χρόνια.

Είναι πολύ φιλικά σκυλιά και άριστοι φύλακες, αρκεί να μην τους κάνεις κάτι κακό, καθώς δεν ξεχνούν ποτέ.

Δε διστάζουν να τα βάλουν ακόμη και με τίγρη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιβιώσουν από τα νύχια του.

3) Ποιμενικός Καυκάσου (Caucasian shepherd)

Ο καυκάσιος ποιμενικός βρίσκεται στην 5αδα με τα πιο δυνατά σκυλιά στον κόσμο

Όπως είναι εμφανές από την ονομασία, αυτός ο σκύλος κατάγεται από την οροσειρά του Καυκάσου. Για αυτόν τον λόγο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης όπως η Γεωργία.

Θεωρείται από τα καλύτερα τσομπανόσκυλα, αφού από τη φύση του έχει ανεξάρτητη σκέψη, σε βαθμό που μπορεί να λειτουργεί ως φύλακας, χωρίς να παίρνει οδηγίες. Ωστόσο, απεχθάνεται το δέσιμο με την αλυσίδα κάτι που μπορεί να του προκαλέσει επιθετικότητα.

2) Κάνγκαλ (Kangal)

Καγκάλ: Ο σκύλος με το πιο δυνατό δάγκωμα

Πρόκειται για το σκυλί με το πιο δυνατό δάγκωμα στον κόσμο. Αυτή η ράτσα δημιουργήθηκε στην Τουρκία. Αν και το Κανγκάλ φαίνεται τρομακτικό σκυλί είναι ένα από τα πιο φιλικά στον κόσμο.

Τα Κάνγκαλ είναι ευγενικά με τα παιδιά καθώς και με τα ζώα στα οποία προσφέρουν φύλαξη. Παλιά, οι ιδιοκτήτες τους, έκοβαν τα αυτιά τους ώστε να μην τα δαγκώνουν οι λύκοι σε μια μάχη μεταξύ τους.

1) Θιβετιανό Μαστίφ (Tibetan Mastiff)

Θιβετιανό Μαστίφ: το πιο δυνατό σκυλί στον κόσμο

Είναι η αρχαιότερη φυλή σκύλων στον κόσμο με καταγωγή από τα βουνά των Ιμαλαίων στην κεντρική Ασία. Είναι τόσο δυνατό που λέγεται ότι μπορεί να επιβληθεί ακόμη και σε τίγρη. Το τρίχωμα του είναι διπλού στρώματος ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αντίξοες καιρικές συνθήκες του βουνού. Στο Θιβέτ πιστεύουν ότι αυτά τα σκυλιά είναι η μετενσάρκωση μοναχών που δεν άξιζαν να ζουν στο βασίλειο των νεκρών και επέστρεψαν στη ζωή ως σκύλοι. Σήμερα, θεωρούνται τα πιο δυνατά σκυλιά στον κόσμο.

Δείτε επίσης: Τι ράτσα είναι και πόσο κοστίζει το σκυλί του Μέσι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More