Φράγμα Θέρμης: Απόδραση στο πράσινο πάρκο της θεσσαλονίκης!

Από το βουνό της Θεσσαλονίκης, τον Χορτιάτη, πηγάζει το ρέμα του Βαθύλακου, το οποίο ενώνεται με τον ποταμό Ανθεμούντα και στη συνέχεια χύνεται στον Θερμαϊκό κόλπο.

Μία από τις στάσεις που κάνει το νερό στο πέρασμα του, είναι και στο Φράγμα Θέρμης, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1993 και αποτέλεσε το πρώτο φράγμα της περιοχής. Το φράγμα βρίσκεται στον οικισμό Θέρμη που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία μαγευτική περιοχή που αποτελείται από μια τεχνητή λίμνη, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη. Αυτή η τεχνητή λίμνη περιβάλλεται από πολλά δένδρα, κυρίως πεύκα και κυπαρίσσια και ένα οικοσύστημα διαφορετικών ειδών πουλιών καθώς και πάπιες, ενώ δε λείπουν οι αμφίβιες χελώνες και τα βατράχια. Στο φράγμα Θέρμης θα βρείτε επίσης ένα αναψυκτήριο, που λειτουργεί σαν καφετέρια και εστιατόριο και διαθέτει επίσης παιδική χαρά.

 

Αμφίβιες χελώνες στο φράγμα Θέρμης

Το φράγμα Θέρμης φιλοξενεί έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, όπου κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιούνται συναυλίες από διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες.

Είναι ο ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά και για όσους γενικά θέλουν να αποδράσουν από το καυσαέριο της πόλης. Επίσης, το φράγμα προσελκύει λάτρεις της πεζοπορίας, αφού από εκεί ξεκινάει το μονοπάτι κατά μήκος του ρέματος, που οδηγεί στα «Πλατανάκια» στο Πανόραμα. Οι τολμηροί μπορούν να συνεχίσουν την πεζοπορία μέχρι τον Χορτιάτη διανύοντας συνολικά 9 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χορτιάτης: Το Βουνό Της Θεσσαλονίκης Με Το Γραφικό Καταφύγιο ΣΕΟ

Φράγμα Θέρμης: Μονοπάτι που οδηγεί προς τα Πλατανάκια και τον Χορτιάτη

Πώς θα πάτε στο φράγμα της Θέρμης;

Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα πάρετε την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών. Λίγο μετά το Mediterranean Cosmos μόλις δείτε το βενζινάδικο Έλιν θα στρίψετε δεξιά. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται ένα μικρό τούνελ που περνάει κάτω από την περιφερειακή οδό. Μόλις περάσετε αυτό το τούνελ θα συνεχίσετε ευθεία και μετά την κυκλική διασταύρωση θα στρίψετε δεξιά στην οδό Εκάβης. Στο τέλος αυτής της οδού στρίβετε αριστερά και έχετε φτάσει στον προορισμό σας.

Αν ξεκινάτε από Ανατολική Θεσσαλονίκη, μόλις βγείτε στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και περάσετε την αερογέφυρα θα δείτε στο δεξί σας χέρι κάτι κίτρινα κάγκελα που οδηγούν σε ένα μικρό δρομάκι. Αφού διασχίσετε αυτό το μικρό δρομάκι και βγείτε στην άσφαλτο, στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε την ίδια διαδρομή που είπαμε παραπάνω μετά την κυκλική διασταύρωση.

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε το φράγμα Θέρμης, ένα από τα πιο όμορφα πράσινα τοπία της Θεσσαλονίκης;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 14 Πράγματα Που Πρέπει Να Γνωρίζετε Πριν Επισκεφθείτε Τη Θεσσαλονίκη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More