Λίγες ώρες ύπνου; 9 τεχνικές για να ξυπνήσετε με ενέργεια!

Το να κόψεις χρονικά τον ύπνο σου δεν είναι μία καλή ιδέα αλλά έτσι όπως έχει γίνει η ζωή σήμερα, έχουμε λίγες ώρες ύπνου. Όμως, όσες περισσότερες νύχτες περιορίζεται τον ύπνο σας, τόσες νύχτες θα πρέπει να συμπληρώσετε τον ύπνο που έχετε χάσει. Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος ώστε να αποφύγετε τις λίγες ώρες ύπνου και τις επιπτώσεις που έχει αυτή η κατάσταση. Ωστόσο, οι ακόλουθες τεχνικές μπορεί να σας βοηθήσουν να

9 τεχνικές για να ξυπνήσετε καλά με λίγες ώρες ύπνου

Κάνετε χαλαρές ασκήσεις

Η χαλαρή άσκηση μπορεί να διεγείρει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας και προσωρινά μας κάνει να αισθάνεστε πιο ξύπνιοι ενώ η βαριά άσκηση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ακόμα πιο κουρασμένοι.

Αποφύγετε τις οθόνες τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι

Οι οθόνες εκπέμπουν μπλε φως, το οποίο μπορεί να παρεμβαίνει στον φυσικό κιρκάδιο ρυθμό μας (Βιολογικό ρολόι) και μειώνει την παραγωγή μελατονίνης. Έτσι, δε θα μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα! Για αυτό, φροντίστε να διαβάσετε ένα βιβλίο αντί να δείτε μία ταινία ή να ασχολείστε με το κινητό στο κρεβάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βιβλία: 8 Οφέλη Που Θα Σε Κάνουν Να Αρχίσεις Το Διάβασμα Αμέσως!

Κρατήστε τις οθόνες και οτιδήποτε αποσπά την προσοχή σας έξω από το δωμάτιο σας

Αφήστε το τηλέφωνο και άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή σας έξω από το δωμάτιο που κοιμάστε. Αντί για να χρησιμοποιήσετε το ξυπνητήρι του κινητού αγοράστε ένα κλασικό ρολόι για να σας ξυπνάει κάθε πρωί. Έτσι, το κινητό τηλέφωνο δε θα σας απασχολήσει με αποτέλεσμα να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Φροντίστε το δωμάτιο σας να είναι σκοτεινό

Τα φώτα στο δωμάτιο σας μπορεί να μειώσουν τη φυσική μελατονίνη που παράγεται στο τμήμα της επίφυσης του εγκεφάλου. Αυτό το τμήμα η μόνη περιοχή του σώματος που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία την καθιστούν φωτοευαίσθητο ενδοκρινή αδένα, δίνοντάς της προηγμένες ικανότητες. Για αυτό, είναι προτιμότερο να κοιμηθείτε σε σκοτεινό δωμάτιο. Τώρα αν φοβάστε μπορείτε να αφήσετε ανοιχτά μικρά φωτάκια που μάλιστα είναι ένα σύμβολο του Feng Shui!

Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που δρα στο κεντρικό σας νευρικό σύστημα και μπορεί να μειώσει την υπνηλία με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κοιμηθείτε! Ένας καφές την ημέρα είναι αρκετός. Ωστόσο, φροντίστε να τον πιείτε το πρωί ή τουλάχιστον πριν τις 17:00 το απόγευμα.

Υγιεινή διατροφή

Η κατανάλωση υγιών γευμάτων θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια, ειδικά γεύματα που περιέχουν πρωτεΐνη. Αποφύγετε τη ζάχαρη καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμη και φλεγμονή στο ανοσοποιητικό σας σύστημα ή εξασθένιση. Αποφύγετε φαγητά που πειράζουν το στομάχι σας. Σύμφωνα με ειδικούς, το τελευταίο γεύμα σας θα πρέπει να είναι δύο ώρες πριν πέσετε για ύπνο, αν θέλετε να έχετε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Όπως και η καφεΐνη, το αλκοόλ μειώνει τη δραστηριότητα του κεντρικού νευρικού σας συστήματος με αποτέλεσμα να μειωθεί η υπνηλία σας και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε. Αν όμως θέλετε να πιείτε, επιλέξτε ένα ποτήρι κρασί, καθώς θα σας χαλαρώσει πολύ!

Αποφύγετε τα πολλά υγρά πριν πέσετε για ύπνο

Η αποφυγή υγρών πριν κοιμηθείτε μειώνει τις πιθανότητές να σηκωθείτε στη μέση της νύχτας για να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο. Φροντίστε όμως να πάρετε τα απαραίτητα υγρά τουλάχιστον 1-2 ώρα πριν πέσετε για ύπνο.

Περάστε χρόνο στο φως της ημέρας

Η έκθεση του εαυτού σας στο φως του ήλιου μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι μια χημική ουσία, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τον ανθρώπινο οργανισμό και βρίσκεται στον εγκέφαλο, στο εντερικό σύστημα και στο αίμα. Έτσι, θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται όταν πέσετε για ύπνο και όταν θα ξυπνήσετε το πρωί.

Είστε έτοιμοι να σηκωθείτε από το κρεβάτι χαρούμενοι ακόμη και αν είχατε στη διάθεση σας λίγες ώρες ύπνου;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Καλή Μέρα Από Το Πρωί Φαίνεται: 7 Συμβουλές Για Πρωινό Ξύπνημα Χωρίς Άγχος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More