16 τιπς για να επιβιώσετε από πυρηνική έκρηξη!

Καθώς ο πλανήτης βρίσκεται υπό την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε 14 σημαντικές οδηγίες για την επιβίωση σας σε περίπτωση πολέμου!

To 1945, οι ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι σκότωσαν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους.

Παρόλα αυτά, μετά από την πυρηνική έκρηξη, το 70% του πληθυσμού κάθε πόλης επέζησε.

Επίσης, αν και που κάποιοι είχαν σοβαρές επιπλοκές από τα κατάλοιπα της ραδιενέργειας, κατάφεραν να ζήσουν.

Πάμε να δούμε λοιπόν 16 οδηγίες για να επιβιώσετε από πυρηνική έκρηξη

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε τα στάδια της πυρηνικής έκρηξης

Μια πυρηνική έκρηξη έρχεται σε 6 στάδια. Υπάρχει μια λάμψη φωτός, ένα κύμα θερμότητας, στη συνέχεια απελευθέρωση πυρηνικής ακτινοβολίας, μια μπάλα φωτιάς, ένα ωστικό κύμα θερμού αέρα και τελικά η εξάπλωση της ραδιενέργειας.

Δεύτερον πόσο χρόνο έχετε πριν την πυρηνική έκρηξη

πύραυλος

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αλλά σήμερα υπάρχουν σύγχρονα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης που πιθανότατα θα σας δώσουν λίγο χρόνο για να αντιδράσετε.

Τον Ιανουάριο του 2018, για παράδειγμα, η πολιτεία της Χαβάης προειδοποίησε τους κατοίκους ότι ένας βαλλιστικός πύραυλος κατευθύνεται στο νησί.

Ήταν ένας ψευδής συναγερμός, αλλά οι ειδικοί υπολόγισαν ότι, ο χρόνος από την προειδοποίηση μέχρι την πρόσκρουση θα ήταν πιθανότατα 12 λεπτά αν ο πύραυλος ήταν αληθινός.

Σε ποιες ζώνες χωρίζεται η έκρηξη και ποιες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης σε αυτές

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζώνη έκρηξης μιας πυρηνικής βόμβας χωρίζεται σε τρεις περιοχές: τη ζώνη σοβαρής ζημιάς, τη ζώνη μέτριας ζημιάς και τη ζώνη ελαφριάς ζημιάς. Εάν βρίσκεστε στη ζώνη σοβαρής ζημιάς, εκεί δηλαδή που σκάει η βόμβα οι πιθανότητες να επιβιώσετε είναι μικρές.

Εκτός φυσικά αν έχετε φτιάξει το κατάλληλο καταφύγιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπήρχαν άνθρωποι που επιβίωσαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι σε αυτή τη ζώνη. Μάλιστα, δε βρίσκονταν σε κανένα καταφύγιο, ωστόσο, έτυχε να βρίσκονται σε κάποιο ισχυρό τσιμεντένιο κτίριο.

Καλύτερα να παραμείνετε σε κλειστό χώρο παρά να βγείτε έξω

Σε μια πυρηνική έκρηξη το υπόγειο είναι το πιο ασφαλές μέρος του σπιτιού

Το ένστικτο μπορεί να σας οδηγήσει έξω στο δρόμο, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό θα ήταν ένα θανάσιμο λάθος. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εκθέσετε τον εαυτό σας, καθώς ο δρόμος θα είναι φραγμένος από τους πανικοβλημένους πολίτες και το αυτοκίνητο δε θα σας παρέχει καμία προστασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ανεξάρτητα από τη ζώνη ζημιάς που βρίσκεστε, το ασφαλέστερο μέρος για να είστε κατά τη διάρκεια μιας πυρηνικής έκρηξης είναι σε ένα μεγάλο, ασφαλές κτίριο. Οι ειδικοί λένε ότι αν έχετε κάποια προειδοποίηση, βρείτε το πλησιέστερο μεγάλο καλοφτιαγμένο κτίριο και πηγαίνετε στο υπόγειο.

Εάν δεν καταφέρετε να πάτε στο υπόγειο μείνετε στο κέντρο του κτιρίου. Τα εμπορικά κτίρια συνήθως είναι κατασκευασμένα για να ανταπεξέλθουν σε φωτιές και εκρήξεις.

Αποφύγετε να κοιτάξετε τη λάμψη όταν συμβεί η πυρηνική έκρηξη

Σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης αποφύγετε να κοιτάξετε την φωτεινή λάμψη

Είναι επίσης σημαντικό, κατά τη διάρκεια της έκρηξης να μην κοιτάξετε τη φωτεινή λάμψη καθώς θα σας προκαλέσει τύφλωση για λίγα δευτερόλεπτα ή λίγα λεπτά. Ωστόσο, μπορεί να αποβεί μοιραίο αφού δε θα είστε σε θέση να δείτε τίποτα.

Τα εκτυφλωτικά αποτελέσματα μιας πυρηνικής λάμψης μπορούν να φτάσουν τα 16 χιλιόμετρα από τη ζώνη έκρηξης. Τη νύχτα, αυτό το φαινόμενο είναι ακόμη πιο επικίνδυνο.

Μπείτε στο πλησιέστερο κτίριο

Κτίριο με ενισχυμένο σκυρόδεμα

Η στέγαση σε ένα κτίριο είναι εξαιρετικά σημαντική για την επιβίωση στο επόμενο στάδιο μιας έκρηξης: το κύμα καύσωνα. Η θερμική έκρηξη μιας κεφαλής πέντε μεγατόνων θα φτάσει περίπου τα 24 χιλιόμετρα.

Αυτή η έκρηξη είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να αφαιρέσει τα νεύρα του πόνου ενώ μπορεί επίσης να προκαλέσει εγκαύματα τρίτου βαθμού. Η απλή στέγαση σε ένα κτίριο, κατά προτίμηση υπόγειο, θα μετριάσει τις χειρότερες επιπτώσεις αυτού του καύσωνα.

Ωστόσο, τα κτίρια που δεν είναι γερά και βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του κύματος κινδυνεύουν να διαλυθούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το ωστικό κύμα είναι τόσο δυνατό που είναι σαν να πέφτει ένας τοίχος αέρα πάνω στο κτίριο. Παρόλα αυτά, πάλι έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσετε μέσα σε ένα κτίριο!

Μετά το ωστικό κύμα θα έρθει η ακτινοβολία και ένα κτίριο είναι επίσης πιθανό να παρέχει τη μεγαλύτερη προστασία.

Να έχετε υπομονή

Η επιβίωση από την αρχική έκρηξη απαιτεί λίγη τύχη ακόμη και αν βρίσκεστε μέσα σε ένα κτίριο, αλλά για να παραμείνετε ασφαλής μετά την αρχική έκρηξη θα πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι στη συνέχεια και να έχετε υπομονή.

Διαβάστε πως λειτουργεί η ατομική βόμβα

Η πυρηνική έκρηξη θα ρουφήξει χιλιάδες κιλά βρωμιάς και συντριμμιών, θα επικαλύψει αυτή τη βρωμιά και τα συντρίμμια με τα προϊόντα σχάσης που παράγονται κατά την έκρηξη. Αφού σταθεροποιηθεί χιλιόμετρα μακριά στον αέρα, τα βαρύτερα σωματίδια θα κατέβουν και θα είναι άκρως ραδιενεργά.

Αποφύγετε την επαφή με τη ραδιενέργεια

Για να αποφύγετε την ραδιενέργεια που θα εξαπλωθεί με την πυρηνική έκρηξη

Περίπου 15 λεπτά μετά την αρχική έκρηξη, αυτή η πτώση θα αρχίσει να κινείται στην ατμόσφαιρα. Όσο πιο μακριά είστε τόσο το καλύτερο. Όσο περισσότερο μένετε σε επαφή με ραδιενεργό υλικό, τόσο περισσότερο θα τρώει το σώμα σας.

Μάθετε ποια είναι τα σημάδια του οργανισμού όταν υπάρχει μόλυνση από ραδιενέργεια
Ένα προειδοποιητικό σημάδι του οργανισμού είναι η ναυτία και ο εμετός.

Υπό ισχυρότερες δόσεις ακτινοβολίας, το σώμα λιώνει από μέσα προς τα έξω. Οι χαμηλότερες δόσεις θα διασπάσουν το DNA σας, οδηγώντας τελικά σε καρκίνους όπως η λευχαιμία και τελικά σε θάνατο.

Αφαιρέστε το μολυσμένο υλικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα

Σύμφωνα με ειδικούς, τα ρούχα σας θα απορροφήσουν τη ραδιενέργεια οπότε θα είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από αυτά. Αφού γδυθείτε βάλτε τα ρούχα σε μια πλαστική σακούλα και απομακρύνετε την τσάντα όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται. Όσο πιο γρήγορα αφαιρείτε το μολυσμένο υλικό από το σώμα σας, τόσο το καλύτερο.

Βρείτε νερό που δεν έχει μολυνθεί από την πυρηνική έκρηξη

Στη συνέχεια, κάντε ένα ντους με σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε τη ραδιενέργεια από την επιφάνεια του σώματος σας. Ωστόσο, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε νερό εμφιαλωμένο καθώς υπάρχει περίπτωση το νερό της βρύσης να είναι ήδη μολυσμένο.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, βρείτε πανάκια και καθαρίστε το σώμα σας. Μη χρησιμοποιείτε conditioner στα μαλλιά σας. Οι μοναδικές χημικές ιδιότητες του conditioner θα δέσουν ραδιενεργό υλικό στα μαλλιά σας.

Βρείτε τροφή που δεν είναι μολυσμένη

Όσον αφορά το φαγητό, τα συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά που βρίσκονταν μέσα σε ένα κτίριο κατά τη διάρκεια της έκρηξης θα είναι πιθανότατα ασφαλή για κατανάλωση. Ωστόσο, αποφύγετε να καταναλώνετε οτιδήποτε υπήρχε έξω κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Μάθετε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να βγείτε από το καταφύγιο σας

Το καλό με την ακτινοβολία γάμμα από μια πυρηνική έκρηξη είναι ότι διασπάται γρήγορα. Μια ώρα μετά την έκρηξη, περίπου το 50% των κρουσμάτων θα έχει ήδη διαλυθεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιπτώσεις θα έχουν μειωθεί κατά 80% μετά από 24 ώρες. Όσο περισσότερο είστε σε αναμονή, τόσο πιο ασφαλές θα είναι ο εξωτερικός χώρος για εσάς.

Μετά από τρεις ημέρες περίπου, η εξωτερική ακτινοβολία πιθανότατα θα έχει υποχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που θα μπορείτε να αφήσετε τη θέση σας χωρίς να βάλετε τον εαυτό σας σε μεγάλο κίνδυνο.

Προνοήστε πριν την πυρηνική έκρηξη

Ειφική στολή και μάσκα για να αποφύγετε την ραδιενέργεια

Αν έχετε κάποιο καταφύγιο καλό είναι να έχετε και προμήθειες για 3-4 μέρες.

Εξασφαλίσετε την επικοινωνία σας με τον έξω κόσμο.

Εάν η έκρηξη δεν έχει χτυπήσει την υποδομή επικοινωνιών, οι πληροφορίες θα είναι το κλειδί για την επιβίωση σας από εδώ και πέρα.

Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα η έκρηξη να βγάλει εκτός λειτουργίας συσκευές όπως smartphone και να κάνει το διαδίκτυο λιγότερο προσβάσιμο.

Ένα ραδιόφωνο AM/FM με μπαταρία ή με μανιβέλα θα είναι ο καλύτερος εξοπλισμός για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τον έξω κόσμο.

Ωστόσο, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες που έχετε καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ψευδών ειδήσεων!

Πυρηνικός πόλεμος: Η μεγαλύτερη απειλή του πλανήτη

Ο πυρηνικός πόλεμος είναι μια από τις πιο τρομακτικές απειλές που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος. Είναι μια υπαρξιακή απειλή τόσο για τον πολιτισμό όσο και για την ίδια τη ζωή. Τα πυρηνικά όπλα είναι ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα, που απαιτεί άμεση λύση.

Μέχρι τότε όμως μπορείτε να προετοιμαστείτε για τα χειρότερα. Όπως λέμε και στην Ελλάδα, φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!

Που σημαίνει, να είσαι προσεκτικός και επιφυλακτικός για να αποφεύγεις δυσάρεστες καταστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Πυρηνική Βόμβα: Η Μεγαλύτερη Απειλή Του Πλανήτη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More