Πυρηνική βόμβα: Η μεγαλύτερη απειλή του πλανήτη!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι αν μια τρίτη χώρα επέμβει στον πόλεμο με την Ουκρανία, η Ρωσία δε θα διστάσει να επιτεθεί ακόμη και με πυρηνική βόμβα

Γνωρίζετε όμως ποια ήταν η πρώτη και μοναδική χώρα που έριξε πυρηνική βόμβα στην ιστορία της ανθρωπότητας;

Στις 26 Ιουλίου του 1945, κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν προειδοποίησε τους Ιάπωνες ότι αν δεν παραδοθούν θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι Ιάπωνες δεν παραδόθηκαν και οι Αμερικανοί αποφάσισαν να χτυπήσουν δύο σημαντικές πόλεις της Ιαπωνίας.

Ποιες πόλεις βομβάρδισαν με πυρηνική βόμβα οι ΗΠΑ;

Πυρηνική βόμβα: κτίριο που επιβίωσε από την επίθεση στο Ναγκασάκι

Στις 6 Αυγούστου του 1945, το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay έριξε πυρηνική βόμβα πέντε τόνων πάνω από την ιαπωνική πόλη Χιροσίμα.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου του ίδιου χρόνου, οι Αμερικανοί έριξαν και δεύτερη ατομική βόμβα, αυτήν τη φορά στην πόλη Ναγκασάκι.

Αν και οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι βομβάρδισαν τους Ιάπωνες για τελειώσουν πιο γρήγορα τον παγκόσμιο πόλεμο, πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί ήθελαν να κάνουν επίδειξη δύναμης στην τότε Σοβιετική Ένωση.

Ποιος επινόησε την πρώτη πυρηνική κεφαλή;

Ποιος ανακάλυψε την πυρηνική βόμβα

Ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ γνωστός ο «πατέρας της ατομικής βόμβας» ήταν ο ηγέτης του Έργου Μανχάταν των ΗΠΑ, ένα πρόγραμμα που ανέπτυξε το πρώτο πυρηνικό όπλο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πώς οι Ρώσοι απέκτησαν τα πυρηνικά όπλα;

Ο Klaus Fuchs, ένας φυσικός γερμανικής καταγωγής που είχε βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατασκευάσουν τις πρώτες ατομικές τους βόμβες, συνελήφθη επειδή μεταβίβασε πυρηνικά μυστικά στους Σοβιετικούς.

Ποια χώρα έχει σήμερα τα περισσότερα πυρηνικά όπλα;

Χώρα με τα περισσότερα πυρηνικά όπλα

Η Ρωσία διαθέτει έως και 6.200 πυρηνικές κεφαλές από τις οποίες είναι ενεργές περίπου 1500. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γαλλία, η Αγγλία, το Πακιστάν, η Ινδία, το Ισραήλ και η Βόρεια Κορέα. Με λίγα λόγια, η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαθέτουν πάνω από το 90% του συνόλου των πυρηνικών όπλων.

Τι είπε ο Αϊνστάιν για τη χρήση πυρηνικών όπλων;

Τέλος, να πούμε ότι κάποτε ο Αϊνστάιν αναφερόμενος στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για στρατιωτικούς σκοπούς είπε την εξής φράση «Δε γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος θα γίνει με πέτρες και ξύλα» Εννοώντας ότι δε θα μείνει τίποτα όρθιο σε περίπτωση τρίτου παγκόσμιου πολέμου!

Δείτε επίσης: 16 Τιπς Για Να Επιβιώσετε Από Πυρηνική Έκρηξη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More