Σιρόπι ανανά με βράσιμο και χωρίς βράσιμο για να κάνετε υπέροχα κοκτέιλ!

Ο ανανάς είναι ένα τροπικό φρούτο που χρησιμοποιούμε σε πολλά τροπικά κοκτέιλ όπως είναι η πίνα κολάντα (Pina Colada). Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικό σιρόπι ανανά το οποίο μπορείτε να προσθέσετε σε παγωτά, χυμούς και κοκτέιλ!

Σιρόπι ανανά στην κατσαρόλα

Βήμα

Καθαρίζουμε την φλούδα του Ανανά, τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ.

Βήμα

Πως να φτιάξετε σιρόπι ανανά

Στην συνέχεια παίρνουμε μια μικρή κατσαρόλα και από πάνω βάζουμε ένα σουρωτήρι. Πάνω από το σουρωτήρι βάζουμε ένα καθαρό πανί  για φιλτράρισμα υγρών και μέσα σε αυτό ρίχνουμε τον ανανά που ήδη χτυπήσαμε στο μπλέντερ.

Βήμα

 

Πιάνουμε τις άκρες από το πανί και φτιάχνουμε ένα μικρό σάκο. Στην συνέχεια τον ζουλάμε προσεκτικά για να πάρουμε μόνο το ζουμί του ανανά! Μπορείτε απλά να πατήσετε το μείγμα με ένα κουτάλι πάνω από το πανί φίλτρου.

Βήμα

Μετράμε πόσα ml χυμό φτιάξαμε και στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ίδιο ποσοστό ζάχαρης. Την ίδια αναλογία δηλαδή ζάχαρης-υγρού που φτιάχνουμε και το σιρόπι ζάχαρης για κοκτέιλ.

Βήμα

Μόλις λιώσει η ζάχαρη, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Με ένα χωνί το αποθηκεύουμε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο ή καλύτερα μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Σιρόπι ανανά χωρίς βράσιμο

φυσικός χυμός από ανανά για σιρόπι

Βήμα

Κόβουμε τον ανανά σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Βήμα

Καλύπτουμε την πιατέλα με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Κάθε 8 ώρες καλό θα ήταν να βγάζετε την πιατέλα και να ανακατεύετε το μείγμα.

Βήμα

Αφού βγάλουμε την πιατέλα από το ψυγείο ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 5-6 δευτερόλεπτα στο χαμηλότερο επίπεδο. Αν δεν έχετε μπλέντερ μπορείτε να το πατήσετε με ενα Γουδί μέχρι να λιώσει.

Βήμα

Σιρόπι ανανά: Πως να το αποθηκεύσετε σε γυάλινο βάζο ή μπουκάλι

Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα σε μια κανάτα και με ένα χωνί μεταφέρουμε το σιρόπι από την κανάτα σε γυάλινο μπουκάλι.

Τέλος, το συντηρούμε στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More