Αφροδίτη: που γεννήθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα!

Η Θεά Αφροδίτη, ήταν η θεά του έρωτα και της ομορφιάς και η πιο ποθητή γυναίκα στην Αρχαία Ελλάδα. Το όνομα της σημαίνει αναδυόμενη από τους αφρούς και τον λόγο θα τον δείτε παρακάτω. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για τον τόπο γέννησης της Αφροδίτης αλλά η επικρατέστερη είναι αυτή στη Θεογονία όπου σύμφωνα με τον Ησίοδο αναδύθηκε από τη θάλασσα όταν ο Κρόνος ευνούχισε τον πατέρα του Ουρανό και πέταξε τα γεννητικά του όργανα στο νερό. Η Θεά Αφροδίτη αναδύθηκε γυμνή από τον αφρό εξού και το όνομα Αφροδίτη, που σχηματίζεται από τις λέξεις (αφρός + αναδύω).

Πως γεννήθηκε η Θεά Αφροδίτη σύμφωνα με τον Ησίοδο

Άγαλμα της θεάς Αφροδίτης που δείχνει την γέννηση της

Ο Ησίοδος αναφέρει επίσης ότι τόπος γέννησης της Αφροδίτης ήταν η θάλασσα των Κυθήρων αλλά τα κύματα που δημιούργησε ο Ζέφυρος την παρέσυραν μέχρι την Κύπρο, σε μία παραλία της Πάφου όπου αναδύθηκε από τα κύματα και ένα όστρακο τη συνόδευσε στην παραλία. Σύμφωνα με τους ειδικούς στην Παλαιοντολογία, η ανάδυση της θεάς από τη θάλασσα των Κυθήρων, ήταν μια προσπάθεια των αρχαίων να ερμηνεύσουν την ανάδυση του νησιού από τη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Πάνθεον Της Ελληνικής Μυθολογίας

Η γέννηση της Αφροδίτης στην Ιλιάδα του Ομήρου

 

Σύμφωνα με τον Όμηρο γεννήθηκε και αναδύθηκε σε αυτήν την παραλία που σήμερα είναι γνωστή ως η «Πέτρα του Ρωμιού». Η ονομασία της παραλίας οφείλεται σε έναν μύθο του 10ου αιώνα, που αναφέρεται στον Διγενή Ακρίτα έναν βυζαντινό ήρωα ο οποίος σήκωσε μόνος του αυτήν την τεράστια πέτρα και την πέταξε για να απομακρύνει τους Σαρακηνούς πειρατές.

Πως είναι σήμερα το μέρος που γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη

Η παραλία στην Κύπρο όπου γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη

Η Γενέτειρα της Αφροδίτης είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πάφου, όπου σήμερα οι ντόπιοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Ωστόσο, επειδή η παραλία αποτελείται από βότσαλα δεν είναι πολύ δημοφιλής για κολύμπι. Περισσότερο την επισκέπτονται για να θαυμάσουν το φοβερό τοπίο με τις λευκές πέτρες, στο οποίο γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη παρά για να κολυμπήσουν.

Ένας από αυτούς τους βράχους είναι γνωστός ως «Βράχος της Αφροδίτης» λόγω του αφρού που σχηματίζεται στη βάση του και θυμίζει τον μύθο της θεάς. Σύμφωνα με τοπικούς θρύλους όποιος κολυμπήσει γύρω από τον βράχο θα είναι ευλογημένος με αιώνια ομορφιά.

Σήμερα, αυτό το μέρος θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία του νησιού και φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη στο νησί για να κάνει κάποιος πρόταση γάμου.

Πώς θα πάτε σε αυτήν την παραλία;

παραλία η Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο, Κύπρος

Η παραλία απέχει περίπου 25 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι και 15 λεπτά από το αεροδρόμιο της Πάφου. Βρίσκεται κοντά στο Ιερό της Αφροδίτης, το οποίο αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχει χώρος πάρκινγκ όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να περπατήσετε λίγα λεπτά προς την παραλία όπου η πρόσβαση είναι εφικτή από σκαλιά. Εκεί θα βρείτε ένα κατάστημα με σνακ. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο τόπος γέννησης της θεάς Αφροδίτης είναι ένας από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κύπρου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More