Η χώρα όπου ο οδηγός ταξί βγάζει περισσότερα λεφτά από τον γιατρό

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το επάγγελμα του γιατρού είναι ίσως το πιο δύσκολο επάγγελμα στον κόσμο και ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχει χώρα όπου ο οδηγός ταξί βγάζει περισσότερα λεφτά από τον γιατρό;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το επάγγελμα του γιατρού είναι ίσως το πιο δύσκολο επάγγελμα στον κόσμο και ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα.

Από την άλλη πλευρά, το επάγγελμα του οδηγού ταξί είναι ένα επάγγελμα που έχει μεγάλο ανταγωνισμό και πολλοί αποφεύγουν, λόγω της εκμετάλλευσης σε ορισμένες περιοχές.

Επίσης, υπάρχουν πλέον πολλές εφαρμογές ταξί, όπως η πασίγνωστη Uber, που βάζουν περισσότερες δυσκολίες στους οδηγούς ταξί. Έτσι, για να βγάλει λεφτά ένας οδηγός ταξί στην Ελλάδα, θα πρέπει να μοχθήσει!

Αυτό όμως δεν ισχύει στην Κούβα, όπου οι οδηγοί ταξί βγάζουν περισσότερα λεφτά από τους γιατρούς. Θα αναρωτιέστε πως συμβαίνει αυτό!

Γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην Κούβα για τους οδηγούς ταξί;

Λόγω του εμπάργκο από τις ΗΠΑ που ξεκίνησε το 1962, δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα στο νησί, με αποτέλεσμα το αμάξι να είναι ένας είδος πολυτελείας.

Εκτός από αυτό το γεγονός, τα περισσότερα αυτοκίνητα ανήκουν στην κυβέρνηση, που διαχειρίζεται σχεδόν τα πάντα στο νησί. Έτσι, αν κάποιος έχει δικό του αυτοκίνητο, μπορεί να βγάλει μαύρα λεφτά και μάλιστα σε ευρώ ή δολάρια.

Τι νόμισμα δέχονται οι οδηγοί ταξί στην Κούβα;

Ναι, καλά ακούσατε! Ακόμη και αν το επίσημο νόμισμα της Κούβας είναι τα κουβανέζικα πέσος (CUP) οι οδηγοί αυτοκινήτων που κάνουν τους ταξιτζήδες, ζητάνε κυρίως ευρώ ή δολάρια, καθώς όπως μας είπαν οι περισσότεροι, θέλουν να φύγουν από τη Χώρα.

Επιπλέον, ένας λόγος που οι ταξιτζήδες έχουν πολύ καλύτερο μισθό είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κούβας έχει επενδύσει περισσότερο στον τουρισμό.

Δεν υπάρχει επίσης η εφαρμογή Uber, πράγμα που διευκολύνει τη δουλειά των οδηγών ταξί. Επίσης, η συγκοινωνία λεωφορείων στην Κούβα είναι τραγική!

Πόσα λεφτά βγάζουν οι γιατροί στην Κούβα;

Τώρα, όσον αφορά τους γιατρούς στην Κούβα, θα πέσετε από τα σύννεφα όταν μάθετε τι μισθό παίρνουν. Είστε έτοιμοι; 50 με 70 ευρώ τον μήνα! Όσο και αν ακούγεται ψέμα, είναι η πικρή αλήθεια. Σκεφτείτε τώρα ότι οι οδηγοί ταξί μπορούν να βγάλουν αυτά τα λεφτά μόλις σε λίγες ώρες.

Παρόλα αυτά, η Κούβα είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους γιατρούς στον κόσμο αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας. Μάλιστα, τα πανεπιστήμια Ιατρικής στην Κούβα φημίζονται παγκοσμίως και πολλοί πολίτες της λατινικής Αμερικής πηγαίνουν εκεί για σπουδές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως Είναι Το Σύστημα Υγείας Στην Κούβα Σήμερα

Υπάρχει κάποια εφαρμογή για ταξί στην Κούβα;

Η μοναδική εφαρμογή για ταξί που υπάρχει και αποκαλείται το Uber της Κούβα ονομάζεται La nave και ανήκει στην κυβέρνηση!

Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κούβα

Όσον αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κούβα, θέλει λίγο προσοχή, καθώς όπως θα δείτε και στα σχόλια στο ίντερνετ χρεώνουν για γρατζουνιές που υπήρχαν αστρονομικά ποσά! Έτσι, αν σκέφτεστε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Κούβα, καλό θα είναι να βγάλετε ένα βίντεο όταν ο αρμόδιος γράφει την «ιστορία» του αμαξιού!

Πολλοί γιατροί φεύγουν από τη χώρα για έναν καλύτερο μισθό

Φυσικά, για αυτούς τους λόγους  πολλοί γιατροί της Κούβας επιλέγουν τον δρόμο της μετανάστευσης σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και κυρίως στις πιο ανεπτυγμένες χώρες όπως είναι η Βραζιλία, η Χιλή και η Αργεντινή.

Υπάρχουν και εκείνοι που μεταναστεύουν στις ΗΠΑ ή σε άλλη χώρα του πλανήτη για ένα καλύτερο μέλλον και άλλοι για να προσφέρουν βοήθεια σε τρίτες χώρες του κόσμου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούβα: Πως Είναι Η Ζωή Στο Νησί Των Επαναστατών Σήμερα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More