10 εξωτικές παραλίες της Χαλκιδικής βγαλμένες από ταινία!

Σήμερα ταξιδεύουμε στις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής που πολλές από αυτές θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας.

Προτού όμως αναφέρουμε αυτές τις παραλίες, πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή τη Χερσόνησο με τα τρία πόδια που βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος.

Βλέποντας τον χάρτη της Ελλάδας, σίγουρα το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι η πελώρια Χερσόνησος της Μακεδονίας με τα τρία πόδια.

Πρόκειται για τη Χαλκιδική, ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της Ελλάδας που μάλιστα αναφέρεται σε πολλές αρχαίες συγγραφές.

Σήμερα, η Χαλκιδική είναι ο κρυφός παράδεισο της Ελλάδας και το αγαπημένο καλοκαιρινό θέρετρο των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας.

Θα αναρωτιέστε σίγουρα γιατί είναι κρυφός παράδεισος… Γιατί πολύ απλά η Χαλκιδική δεν είναι παγκοσμίως γνωστή όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη καθώς και άλλα Ελληνικά νησιά.

Ωστόσο, αυτός ο θησαυρός της Ελλάδας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πασίγνωστα ελληνικά νησιά, αφού το πρώτο πόδι (Κασσάνδρα) φημίζεται για την διασκέδαση, το δεύτερο πόδι (Σιθωνία) για τις εξωτικές παραλίες και το τρίτο πόδι (Άθως) για τα ορθόδοξα μοναστήρια.

Αφού είδαμε με λίγα λόγια τι εστι Χαλκιδική, πάμε να εξερευνήσουμε τις παραδεισένιες παραλίες αυτής της Χερσονήσου.

10 παραλίες της Χαλκιδικής που θα ζήλευαν ακόμη και τα περίφημα Ελληνικά νησιά!

Τριστινίκα, Σιθωνία

 

Παραλίες Χαλκιδικής: Παραλία Τριστινίκα

Αυτή η παραλία είναι η ιδανική για όσους ψάχνουν μια ήσυχη παραλία με κρυστάλλινα νερά. Η Τριστινίκα βρίσκεται κοντά στην Τορώνη, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Πρόκειται για μια ακρογιαλιά ενός χιλιομέτρου που αποτελείται από ψιλή αμμουδιά. Η πρόσβαση δεν είναι και η ευκολότερη, καθώς θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο στο δρόμο και να περπατήσετε. Λίγο γυμναστική βέβαια δε βλάπτει. Εκεί θα βρείτε beach bar που προσφέρει δωρεάν ξαπλώστρες για τους πελάτες, καθώς και κάμπινγκ για διαμονή. Η Τριστινίκα είναι μια από τις πιο ήσυχες παραλίες της Χαλκιδικής.

Καρύδι, Σιθωνία

Παραλίες Χαλκιδικής: παραλία Καρύδι στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής

Η παραλία αυτή είναι ίσως η πιο όμορφη παραλία της Βουρβουρού. Βρίσκεται στη Σιθωνία, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Πρόκειται για έναν κόλπο που περιτριγυρίζεται από λευκούς βράχους και ένα μικρό άλσος από πεύκα. Υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ κοντά στην παραλία καθώς και μια καντίνα. Η παραλία Καρύδι είναι ανοργάνωτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας προμήθειες όπως μια ομπρέλα, πετσέτες και φαγητό. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς η θάλασσα είναι ρηχή και τα νερά της είναι ζεστά.

Λαγονήσι, Σιθωνία

Παραλίες Χαλκιδικής: Παραλία Λαγονήσι

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την παραλία ως τον κρυμμένο θησαυρό της Χαλκιδικής αφού η παραλία είναι στην κυριολεξία κρυμμένη. Ωστόσο, υπάρχουν ταμπέλες που θα σας οδηγήσουν σε αυτήν την υπέροχη παραλία. Το Λαγονήσι αποτελείται από στενές λωρίδες ακτής, οι οποίες οδηγούν σε ένα νησάκι με δέντρα και βράχους. Ακριβώς απέναντι σας θα έχετε θέα τα δύο από τα 9 νησιά της Βουρβουρού. Η παραλία Λαγονήσι βρίσκεται ανάμεσα από τον Όρμο Παναγιάς και τη Βουρβουρού. Εκεί θα βρείτε κυρίως οικογένειες με παιδιά αλλά προτείνεται και για νεολαία αφού διαθέτει beach bar με ξαπλώστρες καθώς και ξενοδοχείο. Προσελκύει κυρίως τουρίστες από τα Βαλκάνια αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου. Το Λαγονήσι είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Χαλκιδικής.

Παραλία Αρμενιστής, Σιθωνία

Παραλίες Χαλκιδικής : Παραλία Αρμενιστής στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής

Σχεδόν όλοι οι Βορειοελλαδίτες έχουμε πάει κάποια στιγμή της ζωής μας στο κάμπινγκ Αρμενιστής που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής (Σιθωνία). Εκτός από τα όμορφα παρεάκια ο λόγος που αγαπήσαμε τον Αρμενιστή είναι η πανέμορφη παραλία. Η ψιλή αμμουδιά σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν πισίνα, συνθέτουν την τέλεια παραλία. Τι λείπει; Ένα Beach bar! Και όμως, στον Αρμενιστή θα βρείτε όλο το πακέτο αφού διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, θαλάσσια σπορ, σούπερ μάρκετ και διαμονή. Πίσω από τα πανέμορφα βράχια θα βρείτε μια παραλία γυμνιστών. Ωστόσο, καλό είναι να μην ενοχλείτε τους λουόμενους όπως κάναμε εμείς στην παιδική μας ηλικία.

Παραλία Καλαμίτσι

Παραλία Χαλκιδικής: Παραλία Καλαμίτσι

Ίσως, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Αρμενιστή, αφού αυτή η παραλία ανήκει στο ομώνυμο κάμπινγκ. Η παραλία είναι ιδανική για όλους τους τύπους επισκεπτών. Όπως και στα περισσότερα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, έτσι και εκεί υπάρχει ναυαγοσώστης που επιβλέπει τους λουόμενους. Η παραλία αποτελείται από ψιλή αμμουδιά και τα νερά της είναι πεντακάθαρα όταν δε φυσάει. Εκεί θα βρείτε εστιατόριο, μπαρ, μάρκετ και μπορείτε επίσης να κάνετε θαλάσσια σπορ και να κατασκηνώσετε στο κάμπινγκ. Δίπλα από την παραλία Καλαμίτσι, περίπου στα 150 μέτρα, θα βρείτε την ομώνυμη παραλία γυμνιστών. Μαζί με τον Αρμενιστή αποτελούν τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Χαλκιδικής!

Παραλία Καβουρότρυπες, Σιθωνία

παραλίες Χαλκιδικής: παραλία Καβουρότρυπες μετά την δύση του ηλίου

Αν ρωτήσετε άτομα που έχουν επισκεφθεί τις Καβουρότρυπες, πολύ πιθανόν να σας πουν ότι είναι η ομορφότερη παραλία της Χαλκιδικής. Αυτή η εξωτική παραλία περιτριγυρίζεται από λευκά βράχια και ένα τεράστιο πευκόδασος. Αν και υπάρχουν μερικές καντίνες με ξαπλώστρες η παραλία δεν είναι πλήρως οργανωμένη. Κάποτε ήταν το κρυφό μυστικό της Χαλκιδικής και ήταν γεμάτη από γυμνιστές. Σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα καθώς οι Καβουρότρυπες προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, ωστόσο, το μέρος παραμένει ένας παρθένος Παράδεισος. Οι παραλία Καβουρότρυπες βρίσκεται ανάμεσα από τα Κάμπινγκ Αρμενιστής και Πλατανίτσι ενώ η κοντινότερη πόλη είναι η Σάρτη.

Παραλία Ξενίας (Chrousso Beach), Κασσάνδρα

Παραλίες Χαλκιδικής: παραλία Χρούσω, Ξενίας

Αυτή η παραλία είναι πασίγνωστη καθώς εκεί λαμβάνουν χώρα τα πιο φαντασμαγορικά πάρτι της Χαλκιδικής. Αν όμως θέλετε πιο χαλαρές καταστάσεις, μην ανησυχείτε καθώς εκεί βρίσκεται ο Κουρσάρος που μάλιστα κατέχει το καλύτερο κομμάτι της παραλίας. Υπάρχει και ένας μικρός χώρος όπου μπορείτε να στήσετε την ομπρέλα σας και να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά. Εκεί κοντά θα βρείτε και την εξωτική καλύβα του Σιδέρη που σας περιμένει να κάνετε θαλάσσια σπορ. Μόλις όμως το ρολόι σας δείξει έξι ώρα, ακολουθήστε τα καμπανάκια που χτυπάνε από το Cabana Beach Bar και τη Λευκή Άμμο και σηματοδοτούν την έναρξη των καλύτερων πάρτι στη Χαλκιδική. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με αυτό το μέρος που ξεχάσαμε να πούμε ότι βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από το Παλιούρι, έναν παραδοσιακό οικισμό της Χαλκιδικής. Στην παραλία υπάρχουν όμορφα ξενοδοχεία καθώς και κάμπινγκ για φθηνότερη διαμονή.

Παραλία Ποσείδι, Κασσάνδρα

Παραλίες Χαλκιδικής: Ακρωτήρι ποσειδίου

Πρόκειται για την αγαπημένη παραλία των φοιτητών όλης της Ελλάδας αφού εκεί έχουν ζήσεις τις πιο ανέμελες στιγμές τους. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το πασίγνωστο φοιτητικό κάμπινγκ του Αριστοτελείου πανεπιστημίου ( Α.Π.Θ) που μετά την εξεταστική γίνεται το αδιαχώρητο. Η είσοδος είναι δωρεάν για τους φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι έχουν δωρεάν δύο προσκλήσεις για την παρέα τους. Ωστόσο, η είσοδος είναι ανοιχτή και για επισκέπτες οι οποίοι όμως θα πρέπει να πληρώσουν ένα μικρό αντίτιμο. Για εμάς όμως που μεγαλώσαμε, υπάρχει μια προέκταση της παραλίας που είναι γνωστή ως η Γλώσσα και είναι το ακρωτήρι του Ποσειδίου. Εκεί κοντά βρίσκονται και τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα και ο φάρος του Ποσειδίου, δύο αξιοθέατα που θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν.

Παραλία Σάνη, Κασσάνδρα

Παραλίες Χαλκιδικής: Παραλία Σάνη

Μπορεί να μην έχει τα τιρκουάζ νερά του δεύτερου ποδιού, ωστόσο, φημίζεται για τα καθαρά και ρηχά νερά σχεδόν σε όλο το μήκος της παραλίας. Ίσως, η πιο οργανωμένη παραλία της Χαλκιδικής αφού εκεί θα βρείτε από πεντάστερα ξενοδοχεία μέχρι και κάμπινγκ και από γυράδικο μέχρι και εστιατόριο με Μισελέν. Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι η μαρίνα του Σάνη με τα υπερπολυτελή σκάφη. Θα λέγαμε ότι η παραλία Σάνη είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους ταξιδεύουν από Θεσσαλονίκη για Χαλκιδική. Εκεί θα βρείτε επίσης μπιτς μπαρ, χώρο για να παίξουν τα παιδιά, ταβέρνες, παντοπωλεία και γνωστές μπουτίκ με ρούχα. Στα θετικά το γεγονός ότι υπάρχει διαθέσιμος μεγάλος χώρος για στάθμευση των μεταφορικών μέσων.

Παραλία Λαγομάνδρα

Παραλία Λαγόμανδρα στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής

Πρόκειται για μια εξαιρετική παραλία που διαθέτει οργανωμένο τμήμα με ξαπλώστρες αλλά και ελεύθερο χώρο για όσους έχουν τη δική τους ομπρέλα. Ακόμη όμως και να μην έχετε ομπρέλα μην ανησυχείτε καθώς στο πίσω μέρος υπάρχουν παντού πεύκα που προσφέρουν σκιά. Η Λαγομάνδρα έχει πεντακάθαρα νερά και αποτελείται από ψιλή αμμουδιά. Αυτή η παραλία κατέχει μια πολύ βολική τοποθεσία αφού βρίσκεται ανάμεσα από δύο γνωστά καλοκαιρινά θέρετρα όπως είναι ο Νέος Μαρμαράς και η Νικήτη. Δίπλα από την παραλία θα βρείτε κέντρο καταδύσεων όπου μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί Κέλυφος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Μαρμαρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πανέμορφοι Οικισμοί στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής που ονομάζεται Κασσάνδρα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More