Ο ήρωας της Μπραζίλια που θυσίασε τη ζωή του για ένα άγνωστο παιδί

Σήμερα θα μιλήσουμε για έναν άγνωστο ήρωα που έδωσε τη ζωή του για να σώσει ένα παιδί από τα νύχια των γιγαντιαίων ενυδρίδων.

Η γιγαντιαία ενυδρίδα είναι ένα ενδημικό ζώο της Νότιας Αμερικής που ζει σε ποταμούς βάλτους και λίμνες.

Αν και δε σου γεμίζει το μάτι, αυτή η γιγαντιαία βίδρα είναι ένα από τα πιο τρομερά ζώα του κόσμου.

Ειδικά μέσα στο νερό, η γιγαντιαία ενυδρίδα είναι ατρόμητη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα ζώα είναι άριστοι κολυμβητές.

Ωστόσο, είναι σπάνιο φαινόμενο να επιτεθούν σε άνθρωπο. Η μοναδική επίθεση της γιγαντιαίας ενυδρίδας σε άνθρωπο σημειώθηκε στον ζωολογικό κήπο της Μπραζίλια πριν πολλά χρόνια.

Η ιστορία της επίθεσης

Το μέρος όπου έγινε η επίθεση

Ήταν 27 Αυγούστου του 1977 όταν ένα παιδί 13 χρονών έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στον τεράστιο λάκκο όπου βρίσκονταν οι γιγαντιαίες ενυδρίδες.

Για καλή του τύχη, εκεί κοντά βρισκόταν ο φύλακας άγγελος του Σίλβιο Χόλενμπαχ ο οποίος είχε επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο μαζί με τη σύζυγο του και τα τρία παιδιά του.

Καθώς ο 33άχρονος στρατιωτικός αποχωρούσε από τον ζωολογικό κήπο άκουσε τις κραυγές του 13χρονου Adilson Florêncio και χωρίς δισταγμό πήδηξε μέσα στη μικρή λίμνη για να σώσει το παιδί.

Αφού άρπαξε το παιδί και το πέταξε στον κόσμο που βρισκόταν από έξω, οι ενυδρίδες δάγκωναν τα πόδια του και στη συνέχεια τον τράβηξαν μέσα στην πισίνα, όπου δέχτηκε 100 δαγκωματιές.

Τελικά, ο λοχίας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μετά από 3 ημέρες νοσηλείας. Σύμφωνα με τον γιατρό ο Σίλβιο πέθανε από σηψαιμία.

Το προσωπικό του Ζωολογικού κήπου υποστήριξε ότι οι γιγάντιες ενυδρίδες είναι συνήθως υπάκουες, αλλά επιτέθηκαν εκείνη την ημέρα για να προστατεύσουν τα μικρά τους.

Ο φόρος τιμής στον ήρωα Σίλβιο Χόλενμπαχ

Ο ήρωας Σίλβιο νεκρός στο νοσοκομείο

Το γεγονός απέκτησε εθνική και διεθνή απήχηση. Προς τιμήν της ηρωικής του πράξης ο ζωολογικός κήπος της Μπραζίλια μετονομάστηκε σε Zoo Sgt. Silvio Delmar Holenbach και μέχρι σήμερα εκεί στέκει αγέρωχο το άγαλμα του.

Τι απέγινε τελικά με το παιδί;

Το παιδί που σώθηκε από την επίθεση της ενυδρίδας

Όσον αφορά τον Adilson Florêncio, το αγόρι που σώθηκε από τις γιγάντιες ενυδρίδες, συνελήφθη το 2016 από την αστυνομία που ανακάλυψε ένα σχέδιο κλοπής χρημάτων από το συνταξιοδοτικό ταμείο των Ταχυδρομείων, όπου ο Φλορένσιο ήταν ο διευθυντής των οικονομικών. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος και κανείς δεν ξέρει τι απέγινε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More