Πως οι Ικαριώτες βρήκαν το ελιξίριο της αιώνιας ζωής!

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα μυστικά της μακροζωίας στην Ικαρία!

Η κουλτούρα της Ικαρίας μοιάζει με την κουλτούρα άλλων νησιών, όπως είναι τα Κουφονήσια, η Σαμοθράκη, η Αντίπαρος και η Μήλος.

Αλλά υπάρχει μια διαφορά ζωτικής σημασίας! Οι άνθρωποι εδώ ζουν πολύ περισσότερο από τους Έλληνες των υπόλοιπων νησιών και της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από πανεπιστήμια διεθνούς φήμης, οι άνθρωποι στην Ικαρία ζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς.

Περίπου ένας στους τρεις Ικαριώτες ζει μέχρι τα 90 του.

Οι Ικαριώτες έχουν επίσης πολύ χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, η κατάθλιψη είναι σχεδόν ανύπαρκτη, όπως και η άνοια, διατηρούν τη σεξουαλική ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα και παραμένουν σωματικά δραστήριοι μέχρι τα 90 τους.

Μάλιστα, υπάρχουν Ικαριώτες που κατάφεραν να ζήσουν 120 χρόνια!

Ακούγεται σαν ψέμα αλλά αρκεί μια επίσκεψη στο νησί για να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι που έχουν ξεπεράσει πλέον ξεπεράσει τα 100 χρόνια.

Κάποιοι ερευνητές είπαν, ότι σε μερικές περιοχές της Κορέας της Κίνας και του Καυκάσου οι κάτοικοι ισχυρίζονταν το ίδιο πράγμα.

Ωστόσο, όταν ζήτησαν πιστοποιητικά γέννησης κανείς δεν είχε στην διάθεση του, κάτι που δεν ισχύει για τους Ικαριώτες.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της Ικαρίας; Σίγουρα όχι μόνο το DNA των κατοίκων!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραλίες Στην Ικαρία Για Όλα Τα Γούστα!

Ποια είναι τα 10 μυστικά της μακροζωίας στην Ικαρία;

Πρώτο και βασικό μυστικό είναι η Μεσογειακή διατροφή

Αυτή η διατροφή περιλαμβάνει:

  • Ελάχιστα επεξεργασμένα προϊόντα
  • Τα Γαλακτοκομικά προϊόντα, κυρίως το τυρί και το γιαούρτι, καταναλώνονται καθημερινά σε μέτριες ποσότητες.
  • Οι Ικαριώτες τρώνε κρέας, ψάρια και πουλερικά σε μέτριες ποσότητες.
  • Το ελαιόλαδο είναι κύρια συστατικό στο φαγητό των κατοίκων της Ικαρίας.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι ο Πυθαγόρας ο Σάμιος (570-470 π.Χ), ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς-φιλοσόφους της Αρχαίας Ελλάδας, είχε υιοθετήσει ένα διατροφικό μοντέλο, εφάμιλλο της μεσογειακής διατροφής, που κυρίως, συμπεριελάμβανε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.

Σε αυτήν τη δίαιτα, γνωστή ως «δίαιτα του Πυθαγόρα», είχε αποδοθεί, εν πολλοίς, η μακροζωία των αρχαίων φιλοσόφων. Θα μου πείτε που κολλάει ο Πυθαγόρας; Ο πασίγνωστος φιλόσοφος είχε καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Σάμου-Ικαρίας.

Η Ικαριώτικη διατροφή αποτελείται από παραδοσιακά προιόντα του νησιού

Η διατροφή των κατοίκων της Ικαρίας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα λαχανικά, τα άγρια ​​χόρτα, τις πατάτες, το κατσικίσιο γάλα, το μέλι,τα φρούτα και μικρές ποσότητες ψαριών. Αυτή η διατροφή με βάση τα φυτά εστιάζει στα τοπικά προϊόντα και φαίνεται να είναι το κλειδί για τη μακροζωία.

Οι περισσότεροι Ικαριώτες τρώνε μόνο εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Δύσκολα θα βρεις κάποιον στην Ικαρία που να τρώει λαχανικά και φρούτα εκτός εποχής! Έτσι τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουν δεν περιέχουν χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την διατήρηση τους.

Οι Ικαριώτες αποφεύγουν την ζάχαρη

Σύμφωνα με έρευνα στην ικαριώτικη διατροφή η ζάχαρη είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι η ζάχαρη είναι ένα από τα τρόφιμα που προκαλούν πολλές ασθένειες.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ικαρίας αποφεύγουν τα αναψυκτικά και το γρήγορο φαγητό

Αυτό είναι προφανές αφού οι Ικαριώτες ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο ζώης, μακριά από το καυσαέριο της πόλης και τους τρελούς ρυθμούς. Δυστυχώς, η ζωή στην πόλη σήμερα είναι πολύ δύσκολη και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα. Έτσι πολλοί καταφεύγουν στην εύκολη λύση που είναι το λεγόμενο fast food.

Η κατανάλωση του ελληνικού καφέ και βοτάνων που έχουν ευεργετικές ιδιότητες

Υπάρχουν φήμες ότι ο ελληνικός καφές και το τσάι από βότανα είναι δύο από τους λόγους που οι Ικαριώτες ζουν κατά μέσο όρο περισσότερο από 90 χρόνια. Σύμφωνα με πολλές έρευνες ο ελληνικός καφές έχει πολλά οφέλη. Το ίδιο ισχύει και με τα βότανα όπως είναι το φασκόμηλο.

Ο μεσημεριανός ή απογευματινός ύπνος

Μια εκτενής μελέτη που έγινε σε Έλληνες έδειξε ότι ο τακτικός μεσημεριανός ή απογευματινός ύπνος μείωσε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σχεδόν κατά 40%. Άλλωστε είναι μια από τις αγαπημένες συνήθειες των κατοίκων της Ικαρίας.

 Το σεξ που οι Ικαριώτες κάνουν ακόμη και μετά τα 90 τους χρόνια

Μια έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Αθηνών μας αποκαλύπτει ότι το 80% των Ικαριωτών ανδρών μεταξύ 65 και 100 ετών εξακολουθούσαν να κάνουν σεξ. Από αυτούς, το ένα τέταρτο το έκανε με καλή διάρκεια και με οργασμό.

Έχουν την οικογένεια τους φίλους και το νησί πάνω από όλα

Ακόμη ένας λόγος που οι Ικαριώτες ζουν αρκετά χρόνια, είναι οι στενές κοινωνικές τους σχέσεις. Όλο το νησί είναι μια παρέα. Μέρος αυτής της αλληλεγγύης οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Ικαριώτες έχουν αριστερά «πιστεύω» αφού πολλά χρόνια πριν, το νησί ήταν τόπος εξορίας για τους Κομμουνιστές. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο η Ικαρία στο παρελθόν ήταν γνωστή ως «Κόκκινος Βράχος»!

Το άγχος και το στρες δεν υπάρχουν σε αυτό το νησί

Αυτό άλλωστε μπορεί να γίνει κατανοητό από το γεγονός ότι οι κάτοικοι του νησιού αφήνουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά και μπορεί ο καθένας να μπει μέσα να αγοράσει ότι θέλει και να αφήσει τα λεφτά πάνω στον πάγκο. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη ανάμεσα στους Ικαριώτες.

Πλέον ξέρεις τα μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 12 Λόγοι Για Να Ταξιδέψετε Στο Νησί «Χακούνα Ματάτα» !

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More