6 περιέργειες για το νησί που έχει σχήμα σκύλου και φιλοξενεί εκατομμύρια καβούρια!

Το νησί των Χριστουγέννων είναι ένα τροπικό νησί της Αυστραλίας που βρίσκεται στη μέση του Ινδικού Ωκεανού.

Το 1958, το νησί αποκόπηκε από τη Σιγκαπούρη και η κυριαρχία μεταφέρθηκε στην Αυστραλία. Στο πλαίσιο της μεταφοράς, η Αυστραλία πλήρωσε τη Σιγκαπούρη £ 2.800.000 ως αποζημίωση. Το νησί των Χριστουγέννων έγινε αυστραλιανή επικράτεια τη 1η Οκτωβρίου 1958, μια μέρα που εξακολουθεί να γιορτάζεται στο νησί ως «Ημέρα της Επικράτειας».

Ονομάστηκε έτσι από τον καπετάνιο William Mynors της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας, το 1643, όταν έφτασε εκεί την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό νησί των Χριστουγέννων! Στον Ειρηνικό Ωκεανό υπάρχει ακόμη ένα, που είναι γνωστό ως Κιριτιμάτι (Kiritimati) και ανήκει στη νησιώτικη χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού που ονομάζεται Κιριμπάτι (Kiribati)! Παρόλα αυτά, το αυστραλιανό νησί είναι πιο γνωστό από το Κιριτιμάτι για διάφορους λόγους που θα δείτε παρακάτω.

6 Περιέργειες για το νησί των Χριστουγέννων!

Έχει σχήμα που μοιάζει με σκύλο

Ένα αστείο γεγονός για αυτό το νησί είναι ότι μοιάζει με σκύλο και συγκεκριμένα με Σκωτσέζικο Τεριέ (scottish terie).

Φημίζεται για την άγρια ζωή

Το παρατσούκλι του είναι “Γκαλαπάγκος του Ινδικού Ωκεανού” καθώς φημίζεται για την άγρια ζωή που φιλοξενεί όπως και τα Γκαλαπάγκος του Εκουαδόρ. Το νησί είναι διάσημο για τα εκατομμύρια κόκκινα καβούρια, τα θαλάσσια πουλιά, τις φάλαινες-καρχαρίες (Whale shark) και τους θεαματικούς κοραλλιογενείς υφάλους.

Το σπάνιο φαινόμενο με τα κόκκινα καβούρια

Εκτιμάται ότι 40 έως 50 εκατομμύρια κόκκινα καβούρια ζουν σε σκιερά σημεία σε όλο το νησί. Κάθε χρόνο, με την πρώτη βροχόπτωση της υγρής περιόδου (Οκτώβριος – Ιανουάριος), ξεκινούν την πορεία τους προς τον ωκεανό για να αναπαράγουν και το νησί μοιάζει με «θάλασσα από καβούρια». Αυτή η μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο του νησιού και η περίοδος με τους περισσότερους επισκέπτες.

Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο

Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ακατοίκητο αφού το 63 % του νησιού έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει στον οικισμό Flying Fish Cove.

Είναι ένα μέρος με διάφορες κουλτούρες

Ο πληθυσμός στο νησί των Χριστουγέννων είναι ένα μείγμα από Κινέζους, Μαλαισιανούς και Αυστραλούς, πράγμα που αποδεικνύει ότι όλες οι εθνότητες μπορούν να επιβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη και τις ίδιες παραδόσεις.

Στο νησί θα ακούσετε να μιλάνε πάνω από δέκα γλώσσες

Η αγγλική είναι η επίσημη γλώσσα στο νησί των Χριστουγέννων. Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του νησιού, εκτός από τα αγγλικά μιλούν στο σπίτι τη γλώσσα του τόπου προέλευσης τους. Οι γλώσσες που ακούγονται περισσότερο στο νησί είναι η mandarin, η Malay, Καντονέζικα, Min Nan, Tagalog.

Πώς μπορεί κάποιος να φτάσει εκεί;

Για να φτάσει κάποιος στο νησί των Χριστουγέννων, θα πρέπει να πετάξει από την πόλη Περθ ή τα νησιά Φίτζι. Η Virgin Australia εκτελεί πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα από το Περθ ενώ η Fiji Airways μία φορά την εβδομάδα από τα νησιά Fiji.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Σπίτι Του Νειμάρ Δίπλα Στην Πόλη-Φαβέλα Με Τα 365 Νησιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More