5 πόλεις – φαντάσματα που μοιάζουν λες και ήρθε το τέλος του κόσμου!

Εγκαταλελειμμένα κτίρια με ρωγμές στους τοίχους, εγκαταλελειμμένοι δρόμοι και απόλυτη σιωπή! Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σε 5 πόλεις φαντάσματα που είτε εγκαταλείφθηκαν λόγω ενός πολέμου ή λόγω κάποιας φυσικής καταστροφής. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι αυτές οι πόλεις που μοιάζουν λες ήρθε το τέλος του κόσμου!

Πόλεις φαντάσματα βγαλμένες από την αποκάλυψη!

Oradour-sur-Glane, Γαλλία

 

Πόλη φάντασμα στη Γαλλία
Πόλη φάντασμα στη Γαλλία

Το 1944, το χωριό έμεινε μόνο ερείπια, όταν τα γερμανικά στρατεύματα Waffen-SS εκτέλεσαν 642 άνδρες, γυναίκες και παιδιά και στη συνέχεια έκαψαν το χωριό. Σήμερα, οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν την παλιά πόλη του Oradour όπου καταρρέουν τοίχοι, και μέχρι σήμερα υπάρχουν καμένα αυτοκίνητα και άλλα οικιακά αντικείμενα που έχουν μείνει ανέγγιχτα για τα τελευταία 74 χρόνια.

Pripyat, Ουκρανία

 

Πόλεις φαντάσματα Pripyat Ουκρανία

Βρίσκεται στη βόρεια Ουκρανία και δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει τις οικογένειες των εργαζομένων που δούλευαν στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ. Η πόλη εκκενώθηκε μετά από την καταστροφική έκρηξη το 1986 που έμεινε στην ιστορία ως η «πυρηνική έκρηξη του Τσερνομπίλ». Λόγω της έκρηξης εξαπλώθηκε στην ατμόσφαιρα ραδιενέργεια και για αυτόν το λόγο μέχρι σήμερα η πόλη είναι εγκαταλελειμμένη.

Belchite, Ισπανία

Πόλεις φαντάσματα: Belchite - Zaragoza

Το 1937, κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι Ρεπουμπλικάνοι πολέμησαν με τις εθνικιστικές δυνάμεις του στρατηγού Φράνκο. Σε αυτήν την αιματηρή μάχη που διήρκησε δύο εβδομάδες, περισσότεροι από 3000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.Ύστερα από εντολή του Φράνκο, μια νέα πόλη κατασκευάστηκε κοντά για να φιλοξενήσει τους κατοίκους της. Όταν τελείωσε ο πόλεμος το χωριό Belchite έμεινε ακατοίκητο και ανακηρύχτηκε ως ιστορικό μνημείο.Μέχρι σήμερα τα ερειπωμένα κτίρια είναι γεμάτα από τρύπες που προκάλεσαν οι σφαίρες.

Varosha, Κύπρος

Βαρώσια στην Κύπρο

Τα Βαρώσια, πριν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αποτελούσαν παραθεριστικό θέρετρο με πολύ σύγχρονα για την εποχή ξενοδοχεία, που γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη και η φήμη τους εξαπλώθηκε παγκοσμίως. Η ζωή της περιοχής «έσβησε» απότομα το 1974, όταν οι κάτοικοι της πόλης αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν λόγω της τουρκικής εισβολής. Παρά την επέμβαση των Ηνωμένων Εθνών για επιστροφή των κύπριων κατοίκων, η πόλη παραμένει υπό την κατοχή των Τούρκων.

Pyramiden, Νορβηγία

 

Πόλη φάντασμα πρώην σοβιετικής Ένωσης

Το Pyramiden βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο της Νορβηγίας, στο αρχιπέλαγος του Svalbard. Ιδρύθηκε από τους Σουηδούς στις αρχές του 20ού αιώνα και αποκτήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1927, για την εξόρυξη άνθρακα. Το Pyramiden είχε περίπου 1200 Ρώσους κατοίκους. Η πτώση του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ενώ εγκαταλείφθηκε τελείως το 1998. Σήμερα, προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο που καταφθάνουν για να δουν τα εναπομείναντα μνημεία της Σοβιετικής εποχής με κορυφαίο το ξακουστό βόρειο άγαλμα του Βλαντιμίρ Λένιν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 7 Παραμυθένιες Πόλεις Που Μοιάζουν Με Τη Βενετία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More