Έχεις ερπετοφοβία? Δες ποια είναι η Χώρα που δεν έχει φίδια!

Εάν υποφέρετε από ερπετοφοβία ή αλλιώς οφειδοφοβία (φόβος για φίδια) σας έχουμε καλά νέα! Υπάρχει στον πλανήτη μία χώρα που δεν έχει φίδια. Ναι, καλά ακούσατε. Αυτή η χώρα είναι η Ιρλανδία!

Πριν όμως σας εξηγήσουμε τους λόγους, ας πούμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για αυτή την πανέμορφη νησιώτικη χώρα! Τα πρώτα στοιχεία ανθρώπινης ύπαρξης στο νησί που βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό, χρονολογούνται από το 10.500 π.Χ, δηλαδή, πριν12,500 χρόνια!

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στον κόσμο!

Η Ιρλανδία βρίσκεται στη βορειοδυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα δυτικά από τη Μεγάλη Βρετανία! Έχει μία τεράστια έκταση 84.421 τ.μ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στον κόσμο.

Αυτό όμως που θα σας κάνει εντύπωση στην Ιρλανδία, είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους είναι πεδινό ή λοφώδες. Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν εξηγεί γιατί στην Ιρλανδία δεν υπάρχουν φίδια.

Γιατί η Ιρλανδία είναι η Χώρα που δεν έχει φίδια;

Σύμφωνα όμως με έναν αρχαίο Ιρλανδικό μύθο, κάποιος άγιος με το όνομα St. Patrick (Άγιος Πατρίκιος) έπιασε όλα τα φίδια του νησιού και τα έριξε στη θάλασσα.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα, ο Άγιος Πατρίκιος της Ιρλανδίας θεωρείται ο προστάτης του νησιού και προς τιμήν του γιορτάζεται η πασίγνωστη σε όλους St. Patrick’s Day!

Τι λένε οι επιστήμονες;

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με επιστήμονες δεν υπήρξαν ποτέ φίδια στο νησί. Επίσης, δεν υπάρχει καμία καταγραφή από το τμήμα απολιθωμάτων που να αποδεικνύει ότι υπήρξαν φίδια στην Ιρλανδία!

Βέβαια, κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάποτε ζούσαν φίδια στα δάση και τα ποτάμια του νησιού αλλά εξαφανίστηκαν από τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν τους χειμερινούς μήνες στο νησί.

Πάντως, με φίδια ή χωρίς, η Ιρλανδία είναι μία πανέμορφη χώρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μικρό Μοναστήρι Θεσσαλονίκης: Το Χωριό Όπου Εμφανίζονται Λύκοι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More