Η αλήθεια που κρύβεται πίσω από το αλφάβητο και την ελληνική γραφή!

Το ελληνικό αλφάβητο, είναι ένα σύστημα γραφής, που χρησιμοποιείται για τη γραφή της ελληνικής γλώσσας. Κάποιοι υποστηρίζουν μέχρι σήμερα, ότι προέρχεται από το φοινικικό συλλαβάριο (αλφάβητο χωρίς φωνήεντα). Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδείξεις στις γραφές των αρχαίων φιλοσόφων αλλά και σε αρχαία ευρήματα, ότι το ελληνικό αλφάβητο προέρχεται από τη γραφή της αρχαίας Κρήτης.

Οι Φοίνικες ήταν ένα αρχαίο φύλλο της Μέσης Ανατολής, που έζησε στη βόρεια Χαναάν, μιας περιοχής που σήμερα αποτελείται από τον Λίβανο τη Συρία και το Ισραήλ. Σύμφωνα με αυθεντικές γνώμες, όπως του ιστορικού Διόδωρου του Σικελιώτη, οι Φοίνικες ήταν αυτοί που υιοθέτησαν τα γράμματα τους από τους Κρήτες, καθώς ποτέ δε βρέθηκαν επιγραφές ή κείμενα, για τον φοινικικό πολιτισμό μέχρι σήμερα.

Ο δίσκος της Φαιστού, αρχαία Ελλάδα, Μινωική Κρήτη
Ο δίσκος της Φαιστού είναι ένας αρχαίος πήλινος δίσκος με ιερογλυφικά, που βρέθηκε στην Κρήτη.

Αρχαίες ελληνικές γραφές του Μυκηναϊκού και του Μινωικού πολιτισμού

Αντιθέτως, στην Κρήτη, έχει βρεθεί ο δίσκος της Φαιστού, που περιέχει μία από τις αρχαιότερες ιερογλυφικές γραφές του κόσμου. Άλλωστε μεταξύ των ιερογλυφικών, μπορείτε να διακρίνετε κάποια γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου. Αν αυτή η απόδειξη δεν είναι αρκετή, τότε ίσως η οι γραφές της Γραμμικής Α (μινωική γραφή) και της Γραμμικής Β να σας πείσουν για την αληθινή προέλευση της Ελληνικής Γλώσσας. Είναι Μινωικές και Μυκηναϊκές γραφές, μη αποκρυπτογραφημένες, που ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη.

Η ελληνική γραφή στην Ιλιάδα του Ομήρου

Υπάρχουν επίσης ιστορικές πηγές, όπως στην Ιλιάδα, όπου σύμφωνα με αναφορές του Ομήρου, η ελληνική αλφαβητική γραφή υπήρχε πριν τον Τρωικό πόλεμο. Εάν πραγματικά υπήρξε ελληνική γραφή πριν το 1200 π.Χ, όπου διεξήχθη ο Τρωικός πόλεμος, καταρρίπτεται η θεωρία, ότι οι Έλληνες πήραν το σύστημα γραφής από τους Φοίνικες.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις έρευνες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Irvine TLG, το φοινικικό συλλαβάριο ήταν ένα σύστημα γραφής συλλαβών, που δεν είχε σχέση με το ελληνικό αλφάβητο, αφού περιείχε 22 σύμφωνα, χωρίς φωνήεντα.

Οι παλαιότερες ελληνικές γραφές

Αρχαία γραφή σε όστρακο από την αρχαιολογική συλλογή της Ιθάκης

Παράλληλα, αυτό αποδεικνύεται και από κάποιες πανάρχαιες ελληνικές γραφές που φανερώνουν ότι τα ελληνικό αλφάβητο, προέρχεται από αρχαιότερη ελληνική γραφή και όχι από το φοινικικό συλλαβάριο.

Το όστρακο στην Πηλικάτα της Ιθάκης όπου έχει χαραγμένα σύμβολα, παρόμοια με τη γραμμική Α και Γραμμική Β και χρονολογείται από το 2700 Π.χ.

Το κεραμικό όστρακο στην ακατοίκητη νησίδα Γιούρα, στις Σποράδες, πάνω στο οποίο διακρίνονται τα κεφαλαία ελληνικά γράμματα Α Υ Δ και χρονολογείται από το 5.500 π.Χ.

Η πινακίδα του Δισπηλιού Καστοριάς στη Μακεδονία που χρονολογείται από το 5.250 π.Χ

αρχαία-επιγραφή-Δίσπηλιο, Καστοριά
Η πινακίδα του Δισπηλιού αποκαλύπτει ότι οι αρχαίοι Έλληνες, είχαν γραπτό λόγο από το 5.500 π.Χ.

Από που προήλθε το σημερινό ελληνικό Αλφάβητο;

Κάθε πόλη-κράτος στην Ελλάδα είχε το δικό της αλφάβητο, με μικρές παραλλαγές, ωστόσο, αυτό που επικρατεί μέχρι σήμερα, είναι το Ιωνικό. Αυτό το αλφάβητο, περιέχει 24 γράμματα και δημιουργήθηκε το 403 π.Χ., ύστερα από εντολή του Αθηναίου άρχοντα Ευκλείδη. Σκοπός της δημιουργίας του, ήταν να ενοποιήσει όλα τα αλφάβητα του αρχαίου Ελληνικού κόσμου.

Γνωρίζατε ότι το λατινικό αλφάβητο προέρχεται από το Ελληνικό;

ελληνικό αλφάβητο, πως προφέρεται στα λατινικά
Το ελληνικό αλφάβητο και η προφορά του στα λατινικά.

Από την άλλη μεριά, το σημερινό λατινικό αλφάβητο, προέρχεται από μία παραλλαγή του ελληνικού, που δημιουργήθηκε στην Χαλκίδα και ονομαζόταν χαλκιδικό. Αυτό το αλφάβητο μεταφέρθηκε στην αρχαία πόλη Κύμη (σημερινή Νάπολη), που ήταν ελληνική αποικία της Χαλκίδας και της Ερέτριας, στην Ιταλική Χερσόνησο. Το χαλκιδικό αλφάβητο, θεωρείται από τους γλωσσολόγους παγκοσμίως, ο πρόγονος του λατινικού αλφάβητου.

Το χαλκιδικό αλφάβητο υιοθετήθηκε από τον αρχαίο λαό των Ετρούσκων, που κατοικούσε στην κεντρική Ιταλία. Έπειτα, εξελίχθηκε στο σημερινό λατινικό αλφάβητο, που σήμερα χρησιμοποιείται από 2,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους, περίπου το 36% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αλφάβητα του κόσμου που προήλθαν από το Ελληνικό

Κυριλλικό Αλφάβητο, προέρχεται από το Ελληνικό
Το αλφάβητο της Ρωσικής γλώσσας αποτελείται από 33 γράμματα και είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα του Κυριλλικού αλφαβήτου.

Από το ελληνικό αλφάβητο προήλθε επίσης το Κυριλλικό αλφάβητο που χρησιμοποιείται για διάφορες ανατολικές και νότιες σλαβικές γλώσσες. Το αλφάβητο αυτό επινοήθηκε από δύο βυζαντινούς μοναχούς από τη Θεσσαλονίκη, τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο. Είναι κυρίως διαδεδομένο σε βαλκανικές χώρες, στη Ρωσία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ωστόσο, το ελληνικό αλφάβητο έχει επηρεάσει πολλά αλφάβητα του κόσμου.

Η Αλφαβήτα

Το ελληνικό αλφάβητο ξεκινάει με το γράμμα Άλφα και τελειώνει με το Ωμέγα και σήμερα είναι κοινώς γνωστό, ως η αλφαβήτα. Σύμφωνα με τον αρχαίο φιλόσοφο Πλούταρχο, το γράμμα Άλφα προέρχεται από το αρχαίο ρήμα Άλφω που σημαίνει ευρίσκω, καθώς ήταν το πρώτο γράμμα που βρέθηκε. Άλλη μια τρανή απόδειξη ότι το ελληνικό αλφάβητο προέρχεται από τους ίδιους τους Έλληνες και όχι από τους Φοίνικες.

Τέλος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ελληνικό αλφάβητο κρύβει μία αρχαία προσευχή για το φως και την ψυχή.

Δείτε επίσης: 14 Ενδιαφέροντα Γεγονότα Για Το Φαγητό Στην Αρχαία Ελλάδα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
5 Σχόλια
 1. ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΤΡΟΥΠΗ λέει

  GREEK ALPHABET AND HIS PRAYER
  ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

  ΑΒΓ ΑΛ, ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ ΗΛΙΕ νοητέ, ΦΩΣ, ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΗ !
  ΔΕ αΜΑ ΔΕ ΕΛ, ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΥΝΑΜΑ ΗΛΙΕ ορατέ ΣΤΗΝ ΨΗΜΕΝΗ ΛΑΣΠΗ ελα.
  FΖ ΣΤΗ ΙΓΜΑ, ΖΗ ΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΑΓΜΑ, ΝΑ ΖΟΥΝ
  ΗΘΙ Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ, ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΩ
  ΚΠΛ ΚΑΤΆ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ. ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗ ΓΗ.
  ΜΝΞ ΜΗ ΝΥΞ Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΝΥΚΤΑ
  Ο Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΝ,
  ΠΡΣ ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΑΓΜΑ
  ΤΥ ΤΑΦη ΕΨ ΙΛΩΝ, ΤΑΦΗ ΨΗΜΕΝΗΣ ΛΑΣΠΗΣ
  ΦΨΧ ΦΥοι ΨΥΧΗ ΑΣ ΦΥΤΡΩΣΕΙ Η ΨΥΧΗ
  Ω Ο ΜΕΓΑ. ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΛΩΝ.

  1. Brazil Greece λέει

   Ευχαριστούμε για το σχόλιο!

 2. ΑΓΑΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ λέει

  To Ελληνικο Αλφαβητο ειναι η απεικωνισι της τελειωτητας.Και αυτο γιατι συμβολιζει τις 24 ωρες που κανει η γη γυρω απο τον αξωνα της .Ενας κυκλος που το Α συμπιπτει με το Ω .Θεωρειται πως κατι που κλεινει κυκλο,δεν σταματαει εκει.Συνεχιζει να κανει κυκλους αιωνια.Ακομα και ο Χριστος ελεγε πως ειναι το Α και το Ω=ΤΕΛΕΙΩΤΗΤΑ.Ισσως το Ελληνικο Αλφαβητο να ειναι η γηινη γλωσσα απο την δημιουργια του συμπαντος.Ισσως ο ΑΔΑΜ=ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ να μιλουσε Ελληνικα.

 3. Παντελής Βλαχάκης λέει

  Ό Κριτίας (μαθητής του Σωκράτη) το ξεκαθάρισε, μιά καί καλή λέγοντας:

  Φοίνικες δ’ εύρον γράμματ’ αλεξίλογα

  γράμματα’ αλεξίλογα = Γράμματα πού δεν ισοδυναμούν με λέξεις όμως, και το “Google translate” μεταγλωτίζει( γράμματα’ αλεξίλογα) σε “letters’ non-words” δηλαδή, Γράμματα πού δεν ισοδυναμούν με λέξεις….

  Ἄς σημειωθεῖ ὅτι: ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΦΟΙΝΙΚΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ

  Πρώτον μεν Γραικοί νύν δέ Έλληνες….

  Κραταιός (εν’ πολέμω) = Great, (Δωρικα) από εδώ, Greek, Greekos καί Γραικός = το”Ιδικό” μας όνομα…… Έλλην το Γενικό….

  Φοίνικες ονομάζωνται οί Έλληνες που ζουν στην ερυθρά γή (Φοινίκη)
  Λιβανέζοι, οί Έλληνες που ζουν γύρω από το όρος Λίβανο
  Επίσης οί Ιρακινοί πάλι Έλληνες όπου Ζουν στη χώρα τουIRAK-LEUS Ηρακλέους σημερινό Ιράκ,
  Σύριοι όσοι ζούν στη χώρα τού Σειρίου,
  Κίκονες ονομάζωνται όλοι όσοι ζουν στη Χώρα του Κυνός (μά τόν Κύνα….!)
  Κύνας από Κίνηση= κινεί τα πάντα. ..Κίκονες, Κικονέζοι, Κινέζοι…Η χώρα των Κικόνων λέγεται και Σίνα… από εδώ το Σινικό τοίχος, Σίνας = ό Θεός από εδώ και Σίν (sin) = Αμαρτία…
  Αρεβοί (Άραβες) ονομάζωνται όλοι όσοι ζουν στη χώρα του Άρη = Αρεβία κοινώς Αραβία…
  Again, Σιός = Θεός, (Όσιος/α) ΔΑ = Γής (δάπεδο)
  Σιού δάν = Σουδάν όμως, από ΔΑN καί Δούναβης…..και πάει λέγωντας….
  Εμείς βαπτίσαμε όλους τους λαούς της Γης,
  Όλοι οι λαοί δύσης και ανατολής ονομαζωνται με το Ιδικο τους όνομα και όλοι μαζί Έλληνες….

  Φοινίς = Κόκκινη = ήτο Αρχαία ελληνική Σημαία του Ελληνικού μας πολεμικού ναυτικού
  Φοινίζω = Κοκκινίζω ακόμα λέμε….Φοινίασε (αφίνοιασε)
  Καί…. “ΑΙΜΑΤΙ Δ΄ ΑΡΗΣ ΠΟΝΤΟΝ ΦΟΙΝΙΞΕΙ” = ΜΕ ΑΙΜΑ Ο ΑΡΗΣ
  ΘΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ….!

  Μα τί Σόι γράμματα είναι αυτά που έφεραν οι Φοίνικες στήν Ελλάδα μας???

  Φοινίκη = Ερυθρά γη, όπως έχουμε στον ίδιο τόπο Ερυθρά θάλασσα….
  Κόκκινη γη και θάλασσα, από την ειδική κόκκινη βαφή που έβγαζαν σε αυτήν την περιοχή από Όστρακα που ήταν περιζήτητη ακριβοθώρητη….Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο
  Αυτά που έφεραν οι Έλληνες Φοίνικες από την Φοινίκη στην Σημερινή ελλάδα ήταν Γράμματα = (γραμμές… Γρρρ….άφω = χαράζω) Γραμμές ή Γραμμάρια…
  Οι κάτοικοι της Φοινίκης πωλούσαν με Γραμμάρια τα πανακρειβα προϊόντα τους….όπως την Κόκκινη Βαφή από όστρακα και πολύτιμους λίθους με Καράτια (1ας Σπόρος κεράτιου) Χαρουμπιου = 1καράτι

 4. Παντελής Βλαχάκης λέει

  Η Αλφαβήτα……,

  Όσοι δέν ερευνούν αλλά τους αρέσει να ακούν κάθε είδους παραμυθολογήματα, εκ φύσεως ανοησιολογούν και αναμυγνύουν τα αληθή με τα ψευδή….

  ‘Αλιε ΕΥ, = ΑΛ-ΕΥ Άλιος = ο Ήλιος
  Ήλιος…..καί από εδώ λέμε… Ήλιος, Αλάνα, Αλήτης Αλίκη, Αλική, Αλάτι, Αλοή (φωτοστέφανο) Αλόη, “Αλ-ίη-Λουϊα” (Αληλουϊα) και Άλες λέξης πολλές.
  (τά Φωνήεντα όπως και τα άφωνα εναλάσοντε μεταξύ τους ανάλογα τα συμφραζωμένα)
  Αλιε ΕΥ, Δηλαδή “καλέ μας Ήλιε” (ευ) έτσι αρχίζει το Θεόπνευστο Ελληνικό Αλφάβητο……
  Ά = ή Πρωτογενές Ατομική Ηλιάκη ενέργεια…Χωρίς τον τεράστιο αυτό πυρηνικό αντιδραστήρα και ζωοδότη, δεν θά υπήρχε ζωή στη γη Όμως,
  Όί ίδιες λέξεις “ΑΛ-ΕΥ” μας παραπέμπουν καί στά ΆΛΕΥΡΑ που είναι καί ζωοτροφές καί γιά τους αφελείς, από εδώ η κεφαλή της Αγελάδας το άλφα….
  Το Βήτα “Β” είναι ο κωδικός της Τύρβης, της Βαβούρας, του θορύβου αλλά, αντιπροσωπεύει καί τον αριθμό 2 όπως και τη Γή που ευρισκόμεθα σήμερα…. όπως, ΓΑ-Β-ΡΑ-ΗΛ
  = Γαβριήλ κάθε γράμμα ένας κωδικός
  ΓΑ = Γή, Β = (ή δεύτερη μας γη, ή ΟΙΚΙΑ μας που σήμερα κατοικούμε) ΡΑ = οι Ηλιακές ακτίνες (RA-YS) Ηλ = ο Ίδιος ο ήλιος επωμένως, ΓΑΓΡΑΗΛ (Γαβριήλ) = Οι Ακτίνες, το μάτι, του Θεού Ηλίου στην δεύτερη μας Πατρίδα γη, στη σημερινή μας κατοικία……!
  Γιατί η δεύτερη μας πατρίδα είναι η γη? αυτό μας το αποκωδικοποιεί, ο Ήλιος της Βεργίνας…….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More