12+5 παραλίες στη Σκόπελο που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Οι παραλίες στη Σκόπελο περιβάλλονται από καταπράσινα δάση κάτι που δε συναντάς συχνά στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Εντάξει, μπορεί να μην έχει το Σαρακήνικο της Μήλου ή το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο αλλά θα δείτε παρακάτω ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές τις παραλίες.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στη Σκόπελο γυρίστηκε το παγκοσμίως γνωστό μιούζικαλ Mama Mia.

Η Σκόπελος διαθέτει παραλίες με αμμουδιά, παραλίες με βότσαλα, ήσυχες παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο με καραβάκι, οργανωμένες παραλίες, καθώς και αρκετές οικογενειακές παραλίες.

Οι παραλίες στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού είναι πιο άγριες και δεν έχουν εγκαταστάσεις.

Είναι οι κατάλληλες για όσους αγαπούν το πιο άγριο περιβάλλον και δεν τους πειράζει να περπατήσουν. Ενώ από την άλλη μεριά θα βρείτε πιο οργανωμένες παραλίες με αμμουδιά.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τις καλύτερες παραλίες στη Σκόπελο

Στάφυλος

Παραλία Χόβολος: παραλία με διάφανα νερά στη Σκόπελο

Ο Στάφυλος βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού, περίπου 4,5 χλμ νότια της πόλης της Σκοπέλου. Πρόκειται για μια παραλία με βότσαλα σε έναν κόλπο που μοιάζει με φεγγάρι και έχει διάφανα, ρηχά νερά.

Ο Στάφυλος είναι οργανωμένη παραλία αφού εκεί θα βρείτε μια ταβέρνα, ένα beach bar που σερβίρει σνακ και παγωμένα ποτά.

Υπάρχουν και διαθέσιμες ξαπλώστρες και ομπρέλες με αντίτιμο. Η πρόσβαση στην παραλία Στάφυλος είναι εφικτή με αυτοκίνητο.

Αγνώντας

Παραλία Αγνώντας στη Σκόπελο

Αυτή η γραφική παραλία απέχει περίπου 8 χλμ από την πόλη της Σκοπέλου. Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο, όπου οι βράχοι που τον περιβάλλουν προστατεύουν την παραλία από τους ανέμους. Μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού όταν φυσάει.

Η παραλία έχει βότσαλα και μερικά πεύκα που προσφέρουν σκιά. Αυτός ο μικρός οικισμός έχει ένα μικρό ψαρολίμανο και υπάρχουν μερικές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά. Η πρόσβαση στον Αγνώντα είναι εφικτή και εύκολη με αυτοκίνητο.

Λιμνονάρι

Παραλίες Σκόπελος: Λιμνονάρι

Αυτή η παραλία βρίσκεται βόρεια του Αγνώντα και απέχει 10 χλμ από τη Χώρα της Σκοπέλου. Όπως και ο Αγνώντας βρίσκεται σε έναν απάνεμο κόλπο που έχει το σχήμα αναποδογυρισμένου πέταλου.

Το Λιμνονάρι είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες στη Σκόπελο, η οποία αποτελείται από ένα μείγμα αμμουδιάς και βότσαλων.

Το νερό γίνεται βαθύ αρκετά γρήγορα και η είσοδος μέσα περιλαμβάνει το περπάτημα πάνω σε πέτρες, έτσι μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν λαστιχένια παπούτσια θαλάσσης.

Υπάρχουν μερικές παραδοσιακές ταβέρνες, καθώς και ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Η πρόσβαση είναι εφικτή με αυτοκίνητο αλλά η διαδρομή προς την παραλία είναι απότομη και ελικοειδής. Εναλλακτικά, μπορείτε να περπατήσετε περίπου 1,5 χλμ κατά μήκος του παραλιακού μονοπατιού από τον Αγνώντα.

Πάνορμος

παραλίες στη Σκόπελο: ηλιοβασίλεμα στη παραλία Πάνορμος

Ο Πάνορμος είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στη Σκόπελο που απέχει 12,5 χλμ από την πόλη του νησιού. Μαζί με το Λιμνονάρι και την Καστάνη είναι οι δημοφιλέστερες παραλίες στη Σκόπελο.

Ο Πάνορμος αποτελείται από βότσαλα ενώ τα σμαραγδένια νερά του βαθαίνουν αρκετά γρήγορα.

Εκτός από ταβέρνες, εκεί θα βρείτε και ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσετε το όμορφο ηλιοβασίλεμα στη Σκόπελος.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και εφικτή με αυτοκίνητο.

Μηλιά

Παραλία Μηλιά στη Σκόπελο

Βόρεια του Πάνορμου και περίπου 14 χλμ από την πόλη της Σκοπέλου βρίσκεται η παραλία Μηλιά. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και ευθείες παραλίες της Σκοπέλου, που προσφέρει θέα στο μικρό νησάκι της Δασιάς και στη Σκιάθος.

Η παραλία έχει βότσαλα και πλαισιώνεται από ζωντανά πράσινα πεύκα που αλλάζουν διακριτικά την απόχρωση του νερού. Υπάρχουν beach bars, καθώς και άλλες εγκαταστάσεις που προσφέρουν ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Όπως συμβαίνει με όλες τις παραλίες στη δυτική ακτή της Σκοπέλου, η Μηλιά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παρακολουθήσετε τον ήλιο να χάνεται στο Αιγαίο Πέλαγος. Η πρόσβαση είναι εφικτή με αυτοκίνητο.

Καστάνη

Παραλία Καστάνη: Σκόπελος, Σποράδες

Είναι η δημοφιλέστερη παραλία στη Σκόπελο και σε αυτό έπαιξε φυσικά σπουδαίο ρόλο τα γυρίσματα της ταινίας Mama Mia που έγιναν σε αυτήν την παραλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι θαυμαστές της ταινίας θα αναγνωρίσουν την παραλία Καστάνη.

Στην παραλία υπάρχει ένας μικρός ελεύθερος χώρος για όσους προτιμούν να μην πληρώσουν ξαπλώστρες καθώς και ένας χώρος όπου θα βρείτε ένα beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες που έχουν λογικές τιμές.

Όπως στις περισσότερες παραλίες εκείνης της μεριάς το ηλιοβασίλεμα είναι μαγικό.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο αν και το τελευταίο τμήμα του δρόμου είναι χωματόδρομος.

Χόβολο

Παραλία Χόβολος: παραλία με διάφανα νερά στη Σκόπελο

Νότια του οικισμού Νέο Κλήμα θα συναντήσετε το Χόβολο μια κρυφή και ανοργάνωτη παραλία του νησιού. Πλαισιωμένη από λευκούς βράχους και πράσινα πεύκα, το Χόβολο είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στη δυτική ακτή.

Το φίνο βότσαλο συναντά τα διάφανα μπλε νερά, των οποίων οι ζωντανές μπλε αποχρώσεις τονίζονται από τη λευκότητα του βυθού.

Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις επομένως οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίσουν να πάρουν μια ομπρέλα, αντηλιακό, πετσέτες και φαγητό.

Αφού παρκάρετε στο χωριό Νέο Κλήμα, θα χρειαστεί να περπατήσετε κατά μήκος των βράχων, για αυτό θέλει προσοχή.

Προτείνεται μόνο για περιπετειώδεις άτομα και όχι για οικογένειες.

Φτέλια

Μια πεντακάθαρη παραλία χωρίς κόσμο που είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα με καραβάκι που μπορείτε να πάρετε από τα χωριά Λουτράκι και Κλήμα.

Δεν είναι βαθιά και ο βυθός της είναι μόνο αμμουδιά.

Μια παρθένα παραλία με γαλαζοπράσινα νερά που θα μπορούσε να συγκριθεί ακόμη και με τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας.

Πολλοί τουρίστες πιστεύουν ότι είναι η ομορφότερη παραλία στη Σκόπελο.

Αρμενόπετρα

παραλία Αρμενόπετρα στη Σκόπελο

Πρόκειται για μια απομονωμένη παραλία με λευκά βότσαλα και διάφανα νερά, βόρεια του χωριού Νέο Κλήμα.

Ένα μικρό ακρωτήρι χωρίζει την Αρμενόπετρα με την όμοια παραλία που ονομάζεται καλύβες. Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για αυτό φροντίστε να φέρετε μαζί σας τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η Αρμενόπετρα, που σημαίνει «βράχος της ναυτιλίας» πήρε το όνομά της από τον μεγάλο λευκό βράχο ακριβώς έξω από την παραλία, που είναι κάτι σαν ορόσημο για τους ναυτικούς.

Ερημική παραλία, ανοργάνωτη, ιδανική για αυτούς που θέλουν κάτι ελεύθερο. Συνδυάζει πέτρες με λεπτό χαλίκι, ενώ η διαδρομή είναι συνδυασμός τσιμεντένιου και χωμάτινου δρόμου.

Λουτράκι Γλώσσας

Αν και βρίσκεται πίσω από το λιμάνι στο χωριό Γλώσσα, η θάλασσα είναι πεντακάθαρη.

Εκεί θα βρείτε ντουζιέρα και κιόσκι για να αλλάξετε το μαγιό σας αλλά δυστυχώς όχι ομπρέλες. Οπότε θα πρέπει να φροντίσετε για να βρείτε σκιά. Η θέα προς τη Σκιάθο είναι εκπληκτική.

Η καλύτερη επιλογή για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο αφού βρίσκεται κοντά στο κέντρο του χωριού Γλώσσα, όπου υπάρχουν πολλές ταβέρνες και μπαρ.

Άγιος Ιωάννης στο Καστρί

Παραλία Άγιος Ιωάννης στο Καστρί: Το εκκλησάκι Άγιος Ιωάννης όπου γυρίστηκε η σκηνή του γάμου στην ταινία Μάμα μία

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Σκοπέλου που απέχει περίπου 22 χλμ από την πόλη της Σκοπέλου και 6 χλμ από το χωριό Γλώσσα.

Σε αυτή την παραλία κείτεται ένας βράχος, πάνω στον οποίο βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη.

Εκεί γυρίστηκε η σκηνή του γάμου στην ταινία Mama Mia! Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να διασχίσετε 105 σκαλοπάτια, ωστόσο, θα σας ανταμείψει στο τέλος η θέα.

Ύστερα, μπορείτε να ξεκουραστείτε στην όμορφη παραλία του Αγίου Ιωάννη.

Η πρόσβαση είναι εφικτή με το αυτοκίνητο.

Σπηλιά

Λίγο πριν φτάσετε στον Άι Γιάννη, στο Καστρί, θα δείτε το εκκλησάκι της Παναγίας όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο.

Εκεί θα συναντήσετε έναν χωματόδρομο, που στα δεξιά του θα βρείτε το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία με την υπέροχη Σπηλιά.

Πρόκειται για μια κρυφή παραλία που ίσως να συναντήσετε και γυμνιστές. Αν σας αρέσουν τα απόμερα μέρη με φύση τότε αυτή η παραλία είναι η ιδανική για εσάς.

Όταν έχει Μελτέμια (άνεμοι) καλό είναι να αποφύγετε αυτή την παραλία. Αν όμως δε φυσάει θα τη λατρέψετε.

Οι Βορειοανατολικές παραλίες της Σκοπέλου

Στη βορειοανατολική ακτή θα συναντήσετε αρκετές άγριες παραλίες όπως είναι η Αγγελέτου, η Περιβολίου, η Πεθαμένη, ο Χονδρογιώργης και το Μαρί οι οποίες απέχουν περίπου 5 χλμ από τη Γλώσσα και 25 χλμ από τη Χώρα της Σκοπέλου.

Οι παραλίες στην ανατολική ακτή της Σκοπέλου τείνουν να είναι πιο δύσβατες και ήσυχες, καθώς και κατάλληλες για όσους ψάχνουν την απομόνωση και τον γυμνισμό.

Εκεί δε θα βρείτε μπαρ ή ταβέρνες. Η πρόσβαση σε αυτές τις παραλίες είναι εφικτή αλλά αρκετά δύσκολη αφού ο δρόμος έχει πολλές στροφές και θα πρέπει να περπατήσετε για να φτάσετε σε αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκόπελος: Τι Να Κάνετε Στο Νησί Που Γυρίστηκε Το Μιούζικαλ Mama Mia!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More