Σουηδία: 18 λόγοι για να ζήσετε στη Σκανδιναβική χώρα!

Η Σουηδία είναι μια χώρα στη Βόρεια Ευρώπη, με πληθυσμό που φτάνει περίπου τα 10.000.000 και προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής. Είναι μια χώρα με μεγάλη κοινωνική ασφάλιση, υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης, υγείας και ευημερίας.

Οι Σουηδοί έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, δωρεάν παιδική μέριμνα και παιδική εκπαίδευση, και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Το σύστημα εκπαίδευσης εκεί είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως, και οι Σουηδοί έχουν υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης.

Επιπλέον, η χώρα έχει μια πλούσια κουλτούρα και ιστορία, με πολλά μουσεία και άλλες πολιτιστικές αξίες.

Πάμε να δούμε 18 λόγους για να ζήσετε στη Σουηδία!

Καλοί μισθοί σχεδόν σε όλα τα επαγγέλματα

Ακόμη και ένα απλό επάγγελμα αποφέρει καλά έσοδα, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, στις οποίες δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Υπάρχουν χώρες με καλύτερους μισθούς αλλά στον κλάδο της εργατική τάξης οι μισθοί στη Σουηδία είναι καλύτεροι.

Καθαρός αέρας και καθαρό νερό

Ακόμη και στις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας, θα παρατηρήσετε ότι ο αέρας είναι καθαρός και το νερό της βρύσης έχει πολύ καλή γεύση. Μάλιστα, πολλοί ισχυρίζονται ότι έχει ποιότητα εμφιαλωμένου νερού. Η Σουηδία είναι περήφανη για τον καθαρό αέρα και το νερό της και φροντίζει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της καθαρή και το νερό πόσιμο και ποιοτικό, με πολιτική παρέμβαση που αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος, σε σχέση με άλλα μέλη της ΕΕ που δεν ισχύει κάτι τέτοιο…

Δωρεάν ή χαμηλού κόστους εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

Οι πολίτες της ΕΕ / ΕΟΧ και οι Ελβετοί με άδεια μόνιμης διαμονής στη Σκανδιναβική χώρα, μπορούν να φοιτήσουν δωρεάν στο πανεπιστήμιο. Μάλιστα, όσοι έχουν τη Σουηδική υπηκοότητα πληρώνονται κάθε μήνα με τη μορφή συνδυασμένης επιχορήγησης μελέτης και δανείου χαμηλού επιτοκίου, συνολικού ύψους 2732 SEK (Σουηδικές κορόνες) που αντιστοιχούν περίπου σε 240 ευρώ (το 2021).

Προσφέρει μεγάλη γονική άδεια

Οι γονείς που ζουν εκεί, μπορούν να μοιραστούν μια γονική άδεια 480 ημερών (περίπου 16 μήνες) με 90 από αυτές να προορίζονται για κάθε γονέα (που σημαίνει ότι ο άλλος γονέας δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει).

Χαμηλές εκπομπές CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) και καθαρή ενέργεια

Η Σουηδία κατατάσσεται στη 4η θέση της λίστας με 149 χώρες που προστατεύουν το περιβάλλον! Έτσι, θεωρείται μία από τις χώρες με το πιο καθαρό περιβάλλον στον κόσμο.

Πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

Το 2019 είχε σχεδόν το διπλάσιο αριθμό γιατρών από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο! Η Σουηδία μετράει 5.5 γιατρούς ανά 1000 άτομα (5.5) ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο (3). Όσον αφορά τις μαίες, στη Σουηδία είναι (12) ανά 1000 άτομα, ενώ στις ΗΠΑ (9), και στο Ηνωμένο Βασίλειο (8).

Πρόσβαση στο νερό στα περισσότερα μέρη

Στα περισσότερα μέρη της χώρας μια πηγή νερού σίγουρα θα είναι προσβάσιμη σε μικρή απόσταση, αφού αποτελείται από ακτές, λίμνες και ποτάμια. Μάλιστα, το καλοκαίρι οι Σουηδοί δε χάνουν την ευκαιρία να δροσιστούν!

Υγιής ισορροπία εργασίας-ζωής

Η εργασία στη Σουηδία γενικά επιτρέπει μια υγιή ισορροπία εργασίας/ζωής και μπορείτε εύκολα να πετύχετε τους προσωπικούς στόχους της ζωής σας με πολλούς τρόπους. Παράλληλα έχετε την ευκαιρία να επιδιώξετε μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σε πολλές βιομηχανίες που είναι ανταγωνιστικές διεθνώς.

Δροσερό κλίμα με ζεστά καλοκαίρια

Φημίζεται για τον πανέμορφο χειμώνα, όπου το χιόνι πέφτει συχνά, κυρίως στα βόρεια της Χώρας. Έτσι, είναι μία ευκαιρία για να δείτε το περίφημο βόρειο Σέλας και να επισκεφθείτε το περίφημο Ice Hotel! Επίσης, το καλοκαίρι, όπου και αν βρίσκεστε στη Σουηδία, θα βρείτε ένα δροσερό κλίμα με μέσες θερμοκρασίες γύρω στους 23 ° C στον πολικό κύκλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ice Hotel: Το Ξενοδοχείο Από Πάγο Που Γκρεμίζεται Κάθε Χρόνο Και Φτιάχνεται Από Την Αρχή

Πολλές μοναδικές ευκαιρίες εργασίας

Η χώρα διαθέτει πολλές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, ιδιαίτερα στο Lund, την Karlskoga και τη Στοκχόλμη που προσφέρουν πληθώρα ευκαιριών σε υπαλλήλους από όλο τον κόσμο! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι εταιρείες-κολοσσοί όπως το Spotify, H & M, Ikea, Ericsson, Bofors και Volvo είναι Σουηδικές και προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Οικογενειακή κουλτούρα

Θεωρείται μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για να δημιουργήσετε οικογένεια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Σουηδία διαθέτει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης στον κόσμο. Επίσης, είναι γνωστή ως μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Υψηλό επίπεδο ισότητας των φύλων

Η ισότητα των φύλων αποτελεί σημαντικό μέρος της Σουηδικής Κουλτούρας. Σύμφωνα με δημόσια στατιστικά, το 95% των Σουηδών είναι υπέρ της ισότητας!

Η Φυσική ομορφιά που προσφέρει

Είναι μια χώρα με μεγάλη φυσική ομορφιά. Μεγάλα μέρη της χώρας είναι καλυμμένα από δάση και λίμνες και υπάρχουν πολλές δυνατότητες για outdoor δραστηριότητες. Εκεί μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο σπάνια φαινόμενα του κόσμου όπως είναι το βόρειο Σέλας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Επτά Καλύτερα Μέρη Στον Κόσμο Για Να Δείτε Το Βόρειο Σέλας!

Αραιοκατοικημένη χώρα

Υπάρχουν τεράστιες περιοχές που είναι αραιοκατοικημένες, ειδικά στο βορρά (Norrland). Το 69% της χώρας καλύπτεται από δάσος, διαθέτει πάνω από 90.000 λίμνες και ακτές που φτάνουν περίπου τα 3.000 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει άπλετος χώρος για τους πολίτες της.

Υψηλό ποσοστό γονιμότητας

Η Σουηδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γονιμότητας στην Ευρώπη, με συνολικό ποσοστό γονιμότητας 1,76 παιδιά ανά μία γυναίκα (στατιστικά του 2018), σε αντίθεση με το μέσο ποσοστό στην Ευρώπη που είναι 1,55.

Χαμηλά επίπεδα διαφθοράς

Η διαφθορά είναι μία άγνωστη λέξη στη Σουηδία. Η χώρα είναι σχεδόν απαλλαγμένη από τη διαφθορά, για αυτόν τον λόγο βρίσκεται στη 3η θέση της λίστας με τις πιο ηθικές χώρες στον κόσμο! Σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο διαφάνειας στα σουηδικά οικονομικά και την πολιτική, σημαίνει ότι πιθανότατα δε θα συναντήσετε ποτέ κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Καλή και προσιτή δημόσια συγκοινωνία

Από το διάσημο μετρό της Στοκχόλμης και τα περίφημα τραμ του Gothenburg μέχρι και τα λεωφορεία που αναχωρούν από την εξοχή της Σουηδίας και φτάνουν ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη, αξίζει πραγματικά να ζήσετε στη Σουηδία. Άλλωστε, στη Σκανδιναβική χώρα θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα να έχει κανείς πρόσβαση σε προσιτά μέσα μαζικής μεταφοράς. Για τις μεγαλύτερες πόλεις, αυτό σημαίνει λιγότερα αυτοκίνητα, λιγότερη ηχορύπανση και πολύ πιο καθαρό αέρα γενικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοκχόλμη: Τα 15 Καλύτερα Αξιοθέατα Στην Πρωτεύουσα Της Σουηδίας!

Στέγαση υψηλής ποιότητας

Τα σπίτια στη Σουηδία, εκτός από πανέμορφα είναι (κυρίως) χτισμένα για να ανταπεξέλθουν στον σκληρό σουηδικό χειμώνα. Αυτό σημαίνει ότι όλα έχουν σωστή μόνωση, ανθεκτικά και πολυεπίπεδα παράθυρα και σωλήνες υψηλής ποιότητας που δε θα καταστραφούν.

Συμπέρασμα

Έτσι, με οδηγό την επιστήμη, την έρευνα και τη γνώση, η Σουηδία κατάφερε να ανήκει στη λίστα με τα πιο ανεπτυγμένα κράτη στον κόσμο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More