10 πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις στον σκύλο σου!

Η φροντίδα ενός σκύλου δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Ακόμη και οι ιδιοκτήτες με τις καλύτερες προθέσεις μπορούν να κάνουν ένα ή δύο λάθη στην πορεία, όπως θα έκανε και ένας γονιός με τα παιδιά του, αφού τα σκυλιά είναι στην κυριολεξία σαν μικρά μωρά.

Για αυτό τον λόγο, ρωτήσαμε έναν ειδικό και με τη βοήθεια του φτιάξαμε μια λίστα με 10 πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις στον σκύλο σου!

Μην αφήνετε τον σκύλο σας με την αλυσίδα όλη την ημέρα

Είναι απαραίτητο, τα σκυλιά να έχουν πρόσβαση στην ύπαιθρο.

Εάν δεν έχετε περιφραγμένη αυλή, μερικές φορές είναι καλό να δένετε έναν σκύλο για κάποιο χρονικό διάστημα, εφόσον ο καιρός είναι καλός και ο σκύλος επιτηρείται.

Ωστόσο, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να αναγκάζονται να ζήσουν τη ζωή τους σε μια αλυσίδα, καθώς χρειάζονται ανθρώπινη αλληλεπίδραση, ώστε να νιώθουν μέρος της οικογένειας και ότι έχουν ελευθερίες.

Το να μείνουν έξω δεμένα σε μια αλυσίδα ενώ η υπόλοιπη οικογένεια είναι μαζί σε εσωτερικούς χώρους είναι απλώς σκληρό. Φανταστείτε απλά αυτό να συνέβαινε σε εσάς!

Ποτέ μην παραμελείτε τα δόντια του σκύλου σας

Πάντα να έχετε έναν κτηνίατρο να ελέγχει τα δόντια του σκύλου σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Αποκτήστε τη συνήθεια της τακτικής οδοντιατρικής φροντίδας του σκύλου σας.

Για κουτάβια και σκύλους με μικρότερο στόμα προτείνεται η παιδική οδοντόβουρτσα.

Ωστόσο, δε θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ανθρώπινη οδοντόκρεμα σε σκύλο. Γιατί;

Εκτός από το γεγονός ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να φτύσουν όπως εμείς, πολλές ανθρώπινες οδοντόκρεμες περιέχουν συστατικά που μπορούν να αρρωστήσουν έναν σκύλο.

Ποτέ μην αφήσετε έναν σκύλο μόνο του στο αυτοκίνητο

 

Κάποιος άφησε αυτό το πανέμορφο Λαμπραντόρ μόνο του στο αμάξι

Ακόμη και όταν ο καιρός είναι σχετικά δροσερός, ένα αυτοκίνητο μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ένα είδος θερμοκηπίου και να προκαλέσει υπερθέρμανση του σκύλου με αποτέλεσμα να αρρωστήσει.

Αν ο σκύλος μείνει μόνος του στο αμάξι για πολλές ώρες, μπορεί ακόμη και να πεθάνει.

Ανεξάρτητα από τον καιρό ή την εποχή, ένας σκύλος μόνος του στο αυτοκίνητο είναι στόχος ακόμη και για κλέφτες.

Τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να μένουν μόνα τους μέσα σε ένα όχημα χωρίς επίβλεψη.

Μη χτυπήσετε ποτέ τον σκύλο σας

Είναι λάθος να«απλώνετε» το χέρι σας σε έναν σκύλο ως μια μορφή τιμωρίας. Αυτή η πράξη θα βλάψει τη σχέση σας με τον σκύλο σας και θα αποτρέψει τη σωστή εκπαίδευση.

Στο βιβλίο που ονομάζεται It’s Me or the Dog, η συγγραφέας και διάσημη εκπαιδεύτρια Victoria Stilwell, η οποία πρωταγωνιστεί στο Animal Planet, γράφει:

Όταν χτυπάς έναν σκύλο, του μαθαίνεις να σε φοβάται, να μη σου έχει εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα να χάσει την αυτοπεποίθηση του.

Έτσι, το σκυλί σας αποκτάει ανασφάλειες και τα ανασφαλή σκυλιά είναι εκείνα που συνήθως έχουν επιθετική συμπεριφορά.

Μη χρησιμοποιείτε τον προσωπικό του χώρο του για λάθος λόγους

Σε αντίθεση με τα παιδιά, οι περιφράξεις δε λειτουργούν για τα σκυλιά. Εάν ένας σκύλος συμπεριφέρεται άσχημα, το να τον βάλετε σε έναν περιορισμένο χώρο είναι μια λάθος κίνηση.

Όταν χρησιμοποιείτε το κλουβί του σκύλου ως μορφή τιμωρίας, διδάσκετε στον σκύλο σας ότι ο χώρος του είναι ένα κακό μέρος αντί για ένα ασφαλές καταφύγιο.

Αν θέλετε ο χώρος του να είναι μια θετική εμπειρία για το σκυλί σας, μην το χρησιμοποιείτε για να τον επιπλήξετε ή να τον τιμωρήσετε.

Σκεφτείτε ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ταξιδέψετε με το σκυλί σας και να χρησιμοποιήσετε το κλουβί μεταφοράς του!

Μην αφήνετε τον σκύλο σας να βγάλει το κεφάλι έξω από το παράθυρο

10 πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις στον σκύλο σου!

Όταν ένας σκύλος βγαίνει από το παράθυρο του αυτοκινήτου, μπορεί να δει κάτι που θα τον ενθουσιάσει ή να τον ενθαρρύνει να πηδήξει έξω. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τον αέρα ή τη βρωμιά γιατί μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μάτια τους.

Το κουτάβι σας θα μπορούσε επίσης να βλάψει το λαιμό του εάν τα παράθυρα σας δεν κλειδώσουν ή εάν το παράθυρο αρχίσει να κλείνει σε περίπτωση ατυχήματος.

Υπάρχουν βίντεο με σκυλιά που τους αρέσει να βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και το σωστό.

Ποτέ μην μπαίνετε στον προσωπικό χώρο και στο πρόσωπο ενός σκύλου

Καλό είναι να μην πλησιάζετε πολύ το πρόσωπο ένος σκύλου

Κάτι που δεν αρέσει πολύ στα σκυλιά είναι όταν οι άνθρωποι πλησιάζουν το πρόσωπο τους.

Σκεφτείτε πώς θα ήταν κάποιος να κολλάει τα μούτρα του στα δικά σας!

Αποφύγετε να βάζετε τα χέρια σας στο πρόσωπο ενός σκύλου, να σκύβετε πάνω από τα σκυλιά και να ορμάτε προς το μέρος τους.

Πόσο μάλλον όταν ο σκύλος δε σας γνωρίζει καλά. Εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει σημάδια φόβου ή ενεργεί επιθετικά, υποχωρήστε και μην το κάνετε ξανά.

Ποτέ μην τραβάτε το λουρί του σκύλου σας και μη χρησιμοποιείτε κολάρο τσοκ

Το να τραβάτε το λουρί του σκύλου σας μπορεί περιστασιακά να είναι απαραίτητο για να αποφύγει τους κινδύνου, αλλά το τακτικό τράβηγμα του λουριού του μπορεί να οδηγήσει σε κάταγμα στον αυχένα.

Μην τραβάτε ποτέ το λουρί για πειθαρχία. Τα σκυλιά έχουν ένα υοειδές οστό κοντά στη βάση της γλώσσας τους που μπορεί να σπάσει.

Αυτά τα κατάγματα μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στα σκυλιά.

Η χρήση κολάρου τσοκ το οποίο συστέλλεται όταν ο σκύλος απομακρύνεται, είναι επίσης επικίνδυνο, καθώς υπάρχει περίπτωση να γίνει συστολή του κολάρου και ο σκύλος να πνιγεί.

Μην ταΐζετε τον σκύλο σας με υπολείμματα του τραπεζιού

Ποτέ μην δίνετε φαγητό στον σκύλο από τα υπολείμματα του τραπεζιού

Δεν πρέπει να επιτρέπετε στον σκύλο σας να τσιμπολογάει τα υπολείμματα από το τραπέζι του δείπνου.

Σύμφωνα με ειδικούς, το να ταΐζετε τον σκύλο σας με υπολείμματα κρέατος και άλλες λιπαρές τροφές, όπως για παράδειγμα είναι το μπέικον, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε σοβαρή και επώδυνη κρίση παγκρεατίτιδας ή άλλης πεπτικής διαταραχής του σκύλου σας.

Μια δίαιτα με υπολείμματα τραπεζιού μπορεί να προκαλέσει αύξηση σωματικού βάρους και αργότερα παχυσαρκία, αφού θα έχει καταναλώσει περισσότερες θερμίδες από αυτές που προτείνουν οι ειδικοί.

Μην αγνοείται και μην αφήνετε τον σκύλο σας μόνο στο σπίτι

Σκύλος Πομεράνιαν μόνος στο σπίτι

Τα σκυλιά είναι κοινωνικά πλάσματα που γενικά μισούν να μένουν μόνα.

Κάποια σκυλιά παρηγορούνται από την παρουσία ενός άλλου σκύλου, άλλα ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς τα σκυλιά αναζητούν την ανθρώπινη συντροφιά.

Σε ακραίες περιπτώσεις, οι σκύλοι φοβούνται να μείνουν μόνοι καθώς βιώνουν το άγχος του αποχωρισμού.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να εργαστούν για να πληρώσουν για όλη αυτή την γκουρμέ τροφή για σκύλους.

Χρειάζεται επίσης να έχεις ζωή, να κάνεις δουλειές, να κάνεις διακοπές κλπ. Φυσικά, ο σκύλος σου δεν τα καταλαβαίνει όλα αυτά.

Ποια είναι λοιπόν η λύση;

Αφιερώστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε στον σκύλο σας για να δεθεί μαζί σας.

Εάν ταξιδεύετε συχνά, βρείτε έναν έμπιστο φίλο ή συγγενή με τον οποίο ο σκύλος σας νιώθει άνετα.

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε συχνά, σκεφτείτε εάν είναι δίκαιο να έχετε σκύλο (ή οποιοδήποτε κατοικίδιο για αυτό το θέμα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 12 Σκύλοι Που Δεν Θα Δίσταζαν Να Τα Βάλουν Με Άγρια Ζώα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More