Τόρες Ντελ Πάϊνε: Το διαμάντι της Χιλής στην Παταγονία

Σήμερα ταξιδεύουμε στη Χιλή και συγκεκριμένα στην Παταγονία, σε ένα από τα ομορφότερα εθνικά πάρκα στον κόσμο, που ονομάζεται Τόρες Ντελ Πάϊνε (Torres del Paine).

Το Εθνικό Πάρκο Τόρες Ντελ Πάϊνε εκτείνεται σε 448.284 στρέμματα, σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία στη νοτιότερη περιοχή της Χιλής, το Magallanes, γνωστό επίσης ως η Χιλιανή Ανταρκτική.

Η κοντινότερη πόλη σε αυτό τον παράδεισο της φύσης είναι το Πουέρτο Νατάλες (Puerto Natales) που απέχει 76 χιλιόμετρα.

Αυτό το πάρκο ιδρύθηκε το 1959 και αρχικά ονομάστηκε Εθνικό Τουριστικό Πάρκο «Γκρίζα Λίμνη» (Grey Lake).

Ωστόσο, το 1970 πήρε τη σημερινή του ονομασία, η οποία αναφέρεται στις περίφημες κορυφές της οροσειράς Cordillera del Paine που μοιάζουν με πύργους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παταγονία (Roadtrip):Ταξίδι Στην Άκρη Του Κόσμου Με Αυτοκίνητο

Απολιθώματα αρχαίων σκελετών

Το 1978 το πάρκο χαρακτηρίστηκε ως καταφύγιο βιόσφαιρας της UNESCO. Τον Ιούνιο του 2014, οι επιστήμονες ανακάλυψαν απολιθώματα τουλάχιστον 46 αρχαίων δειγμάτων σκελετών από πλάσματα που μοιάζουν με δελφίνια και ονομάζονται Ιχθυόσαυροι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά τα πλάσματα έζησαν μεταξύ 245 και 90 εκατομμυρίων ετών.

Τι θα δείτε στο Πάρκο Τόρες Ντελ Πάϊνε

 

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 150.000 τουρίστες επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο Torres del Paine, για να θαυμάσουν από κοντά τα απίστευτα φυσικά τοπία του πάρκου, όπως είναι οι παγετώνες, τα καταπράσινα δάση, οι λίμνες με τα κρυστάλλινα νερά και η εντυπωσιακή οροσειρά που διασχίζει το πάρκο.

Αφού γνωρίσαμε τα πιο σημαντικά γεγονότα για το Πάρκο Τόρες Ντελ Πάινε πάμε να δούμε τα καλύτερα αξιοθέατα.

Το μονοπάτι W

 

Παταγονία: Εθνικό πάρκο Τόρες ντελ Πάινε στην Χιλή
Τόρες Ντελ Πάϊνε: Η πανέμορφη λίμνη μέσα στο εθνικό πάρκο

Το Εθνικό Πάρκο Torres del Paine είναι κυρίως γνωστό ως ο παράδεισος των πεζοπόρων. Η πιο δημοφιλής πεζοπορία είναι το μονοπάτι W το οποίο περιλαμβάνει έναν απαιτητικό περπάτημα 50 χιλιομέτρων στις κοιλάδες του πάρκου, περνώντας από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Αυτή η διαδρομή έχει το σχήμα «W», εξ ου και το όνομα W Trek.

Η διαδρομή O Circuit

Λίμνες στο Τορες ντελ Πάινε στην Παταγονία: w trekking

Για τους φανατικούς πεζοπόρους, υπάρχει μια διαδρομή 109 χιλιομέτρων που ονομάζεται The O Circuit και περιλαμβάνει το W Trek καθώς και ένα επιπλέον τμήμα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πάρκου, όπου απαιτείται ελεύθερο κάμπινγκ.

Οι Τρεις Πύργοι

Τόρες Ντελ Πάινε: Αλπική λίμνη με φόντο τους τρεις πύργους
Τόρες Ντελ Πάϊνε: Η αλπική λίμνη στο οροπέδιο με φόντο τους πύργους

Το πιο γνωστό αξιοθέατο όμως που κόβει την ανάσα είναι η οροσειρά Cordillera del Paine, από την οποία μάλιστα πήρε την ονομασία του το πάρκο.

Πρόκειται για τρεις κορυφές που μοιάζουν με πύργους και βρίσκονται στο τέλος της κοιλάδας Ασένσιο (Valley Ascencio).

Για να φτάσει κάποιος εκεί θα χρειαστεί να διασχίσει με τα πόδια μια υπέροχη διαδρομή 800 μέτρων που οδηγεί σε μια αλπική λίμνη με κρυστάλλινα νερά, με φόντο τους τρεις πύργους.

Η υψηλότερη κορυφή της οροσειράς είναι το Σέρο Πάινε Γκράντε (Cerro Paine Grande), το οποίο έχει ύψος 2.800 μέτρα. Οι τρεις κορυφές, είναι γνωστές με το παρατσούκλι «Η ραχοκοκαλιά του Δράκου» ή «Βελόνες της Κλεοπάτρας».

Η γαλλική κοιλάδα (French Valley)

Το μεσαίο τμήμα του W Trek είναι περισσότερο γνωστό για τους κρεμαστούς παγετώνες που σπάνε και βουίζουν, καθώς περνάτε μέσα από την κοιλάδα.

Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από μεγάλη απόσταση τον πάγο να πέφτει από τα βράχια.

Στο τέλος της κοιλάδας θα βρείτε μια απότομη ανάβαση που οδηγεί σε μια κορυφή, η οποία αποτελείται από ογκόλιθους που προσφέρουν θέα 360 μοιρών.

Γκρίζα Λίμνη

Τόρες Ντελ Πάινε: γκρι λίμνη

Η Γκρίζα Λίμνη και ο Γκρίζος Παγετώνας που τη δημιούργησε, είναι δύο από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του πάρκου.

Η αρχική ονομασία του πάρκου οφείλεται σε αυτή τη λίμνη.

Ωστόσο, όπως είπαμε παραπάνω αργότερα μετονομάστηκε σε Τόρες Ντελ Πάινε.

Γκρίζος Παγετώνας (Grey Glacier)

Τόρες ντελ Πάινε: Παγετώνας Grey Glacier
Τόρες Ντελ Πάϊνε: Ο παγετώνας Grey Glacier στη Χιλή και συγκεκριμένα στην Παταγωνία

Ο Γκρίζος Παγετώνας είναι ένας παγετώνας που συμπεριλαμβάνεται στο Πεδίο Πάγου της Νότιας Παταγονίας (το δεύτερο μεγαλύτερο συνεχόμενο πεδίο πάγου στον κόσμο έξω από τους πόλους), ακριβώς δυτικά της οροσειράς Cordillera del Paine.

Αυτός ο τεράστιος παγετώνας μοναδικής ομορφιάς, απλώνεται προς τα νότια στην ομώνυμη λίμνη του εθνικού πάρκου Τόρες Ντελ Πάϊνε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Παγετώνας Στην Αργεντινή Που Κάθε Μέρα Αυξάνεται 2 Μέτρα

Η άγρια ​​ζωή του πάρκου

Τόρες ντελ Πάινε: Εθνικό πάρκο στην Χιλιανή Παταγωνία
Τόρες Ντελ Πάϊνε: Ένα νεαρό Γκουανάκο γνωστό και ως Λάμα της Χιλής

Το ΠάρκοΤόρες Ντελ Πάϊνε, φιλοξενεί περίπου 25 είδη θηλαστικών.

Τις εντυπώσεις κλέβουν τα εντυπωσιακά Λάμα που είναι γνωστά ως Γκουανάκος και είναι τα μεγαλύτερα χερσαία ζώα της Νότιας Αμερικής.

Στον δρόμο προς το πάρκο θα συναντήσετε κοπάδια από Λάμα για αυτό θέλει προσοχή, αφού πηδάνε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και βγαίνουν στον δρόμο, κάτι που έτυχε και σε εμάς.

Στο ίδιο πάρκο κυκλοφορούν οι κυνηγοί του Λάμα, το μεγαλοπρεπής πούμα και η γκρι αλεπού της Παταγονίας.

Ωστόσο, τα πιο σημαντικά ζώα του πάρκου είναι τα άγρια άλογα και το χιλιανό ελάφι Huemul που είναι το σύμβολο της Χιλής και εμφανίζεται στο οικόσημο της Χώρας.

Η ορνιθοπανίδα είναι άφθονη, με πάνω από 115 είδη που έχουν καταγραφεί, μεταξύ των οποίων τα πιο εντυπωσιακά είναι ο κόνδορας των Άνδεων (Γύπας) και ο αετός με μαύρο στήθος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More