Τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας που αξίζει να επισκεφθείτε!

 

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας που δημιουργήθηκαν από ανθρώπινα χέρια. Πρόκειται για μια λίστα που ξεκίνησε με εκατοντάδες υποψήφια αξιοθέατα από τα οποία επιλέχθηκαν τα 7 καλύτερα. Σπουδαίο ρόλο σε αυτή την επιλογή έπαιξε η ιστορία και η αρχιτεκτονική αυτών των μνημείων. Πάμε να δούμε λοιπόν ποια είναι τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας που δημιουργήθηκαν από ανθρώπινα χέρια.

Τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας

Παλάτι Πένα

Τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας: Παλάτι Πένα

Το παλάτι Πένα (Palácio da Pena) είναι αναμφισβήτητα ένα από το επτά θαύματα της Πορτογαλίας. Αυτό οφείλεται στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του παλατιού που είναι γνωστή ως Νεομανουελική και αποτελείται από νεογοτθικά και νεομαυριτανικά στοιχεία. Αυτό  το ρομαντικό κάστρο χτίστηκε πάνω σε έναν λόφο, στην πανέμορφη πόλη Σίντρα. Όταν ο ουρανός είναι πεντακάθαρος μπορεί εύκολα να το δει κανείς από τη Λισαβόνα. Εκτός από εθνικό μνημείο της Πορτογαλίας, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκφράσεις του ρομαντισμού του 19ου αιώνα σε όλο τον κόσμο. Στο παλάτι συμπεριλαμβάνονται οι πανέμορφοι βασιλικοί κήποι, καθώς και άλλα πολλά αξιοθέατα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Παλάτι Πένα Πορτογαλία:7 Αξιοθέατα Που Θα Σας Κλέψουν Την Καρδιά

Μοναστήρι Αλκομπάσα

Μοναστήρι Αλκομπάσα στην Πορτογαλία: Τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας

Το μοναστήρι Alcobaça (Santa Maria d’Alcobaça) βόρεια της Λισαβόνα είναι ένα από τα πρώτα κτίρια που συνδέονται με το Τάγμα των Κιστερκιανών στην Πορτογαλία. Ιδρύθηκε το 1153 ως δώρο του πρώτου Πορτογάλου βασιλιά, Afonso I ή Afonso Henriques (1112–1185) στον Bernard of Clairvaux, μετά την επανάκτηση της πόλης Σανταρέμ (Santarém) από τον βασιλιά που απώθησε τους Μαυριτανούς τον Μάρτιο του 1147. Υπηρέτησε τις τελευταίες μέρες του ως μοναστήρι στα μέσα του 19ου αιώνα και τώρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι τάφοι του βασιλιά Pedro I και της ερωμένης του, Inês de Castro, βρίσκονται στο εγκάρσιο τμήμα της εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Μοναστήρι Αλκομπάσα: Η Μεγαλύτερη Εκκλησία Στην Πορτογαλία

Όμπιντος

Κάστρο Όμπιντος στην Πορτογαλία: Τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας

Πρόκειται για έναν μεσαιωνικό κάστρο μέσα στο οποίο θα βρείτε λευκά όμορφα γραφικά σπιτάκια. Το Όμπιντος (Óbidos) είναι ο πιο γραφικός και καλοδιατηρημένος μεσαιωνικός οικισμός στην Πορτογαλία. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο με στρατηγική σημασία στο παρελθόν κοντά στην ακτή του Ατλαντικού και απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα. Ο βασιλιάς Dinis πρόσφερε το Obidos στη σύζυγo του, βασίλισσα Ιζαμπέλα, τον 13ο αιώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Κάστρο Óbidos: Ανακαλύψτε Ένα Από Τα 7 Θαύματα Της Πορτογαλίας!

Μοναστήρι Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια ή αλλιώς μοναστήρι της Μπατάλια

Κάστρο Όμπιντος στην Πορτογαλία: Τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας

Το μεγάλο δομινικανό μοναστήρι Santa Maria da Vitória στη μικρή πόλη Batalha  δεν είναι απλώς ένα εθνικό ιερό μνημείο της Πορτογαλίας, αλλά ένα από τα καλύτερα δείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Χτίστηκε από τον βασιλιά João I την παραμονή της περίφημης μάχης της Aljubarrota το 1385, κατά την οποία ένα ενωμένο μέτωπο πορτογαλικών και αγγλικών δυνάμεων με επικεφαλής τον Nuno Álvares Pereira νίκησε τον στρατό του Juan, βασιλιά της Καστίλης, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της Πορτογαλίας. Το κύριο μέρος αυτού του υπέροχου κτηρίου κατασκευάστηκε μεταξύ 1388 και 1433.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Μοναστήρι Της Μπατάλια: Ένα Από Τα 7 Θαύματα Της Πορτογαλίας

Μοναστήρι Ιερώνυμου

Κάστρο Όμπιντος στην Πορτογαλία: Τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας

Πρόκειται για το αριστούργημα της περίφημης αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα στην Πορτογαλία που ονομάζεται Μανουελική και αποτελείται από γοτθικά και Μαυριτανικά στοιχεία. Το Μοναστήρι του Ιερώνυμου είναι καταχωρισμένο ως Εθνικό Μνημείο και συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (1983). Βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Λισαβόνας που ονομάζεται Μπελέμ  κοντά στον ομώνυμο πύργο, που συμπεριλαμβάνεται επίσης στα 7 θαύματα της Πορτογαλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Μονή Του Αγίου Ιερώνυμου: Το Κτίριο Με Την Ομορφότερη Αρχιτεκτονική Στη Λισαβόνα

Πύργος Μπελέμ

Κάστρο Όμπιντος στην Πορτογαλία: Τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας

Ο Πύργος Belém (Torre de Belém) είναι ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία της Πορτογαλίας που χτίστηκε μεταξύ 1514 και 1520 σε στυλ μανουελίν από τον Πορτογάλο αρχιτέκτονα και γλύπτη Francisco de Arruda. Αυτός ο πύργος ανεγέρθη ως φρούριο για την προστασία της πόλης στη βόρεια όχθη του ποταμού Τάγου, στην ιστορική περιοχή Μπελέμ από όπου ξεκίνησαν και οι εξερευνήσεις των Πορτογάλων θαλασσοπόρων. Σήμερα, θεωρείται σύμβολο της Λισαβόνας όπως και ο λευκός πύργος στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Πύργος Της Μπελέμ (Πορτογαλία): Ο Λευκός Πύργος Της Λισαβόνας

Κάστρο του Γκιμαράες

Τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας: Κάστρο Γιμαράες

Αυτό το μεσαιωνικό κάστρο στην Πορτογαλία χτίστηκε τον 10ο αιώνα από τη Δούκισσα της Γαλικίας Μουμαντόνα Ντίας, που σήμερα θεωρείται η πρώτη κυβερνήτης της Χώρας. Τον 12ο αιώνα ο δούκας Ενρίκε της Βουργουνδίας και η Λαίδη Τερέζα εγκαταστάθηκαν στο Κάστρο Γκιμαράες (Castelo de Guimarães). Εδώ γεννήθηκε και ο γιος τους, ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας Afonso Henriques.

Με το πέρασμα των χρόνων το κάστρο εγκαταλείφθηκε και σταδιακά υποβαθμίστηκε. Τον 20ό αιώνα ανακηρύχθηκε Εθνικό Μνημείο της Πορτογαλίας και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης. Σήμερα, αυτό το κάστρο θεωρείται ένα από τα 7 θαύματα της Πορτογαλίας όχι μόνο λόγω της ομορφιάς του αλλά και λόγω της ιστορικής του σημασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρβοέιρο: Ένα Από Τα Ομορφότερα Χωριά Της Πορτογαλίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More