Τζακ Ράσελ Τεριέ: Ο σκύλος από την ταινία η Μάσκα!

Το Τζακ ράσελ τεριέ (Jack Russell Terrier), που ονομάζεται επίσης Parson Russell Terrier ή Parson Jack Russell Terrier, είναι μια ράτσα η οποία αναπτύχθηκε στην Αγγλία τον 19ο αιώνα για να κυνηγάει αλεπούδες, πάνω και κάτω από το έδαφος.

Ποια είναι η διαστάυρωση του Τζακ Ράσελ Τεριέ

Αν και δεν είναι γνωστό από ποια διασταύρωση προήλθαν, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η ράτσα Τζακ Ράσελ Τεριέ δημιουργήθηκε από διασταύρωση Bull Terrier και Beagle! Όπως θα δείτε παρακάτω, τα Τζακ Ράσελ έχουν πολλές ομοιότητες με τον χαρακτήρα των Μπιγκλ και του μπουλ τεριέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Beagle: Το Ιδανικό Σκυλί Για Ανθρώπους Που Έχουν Κατάθλιψη

Ένα από τα καλύτερα κυνηγετικά σκυλιά στη Βρετανία

Εκτράφηκαν για να είναι ατρόμητα και υπερκινητικά. Τα Jack Russell είναι γεροδεμένα, αθλητικά και ταυτόχρονα εξαιρετικά φιλικά. Αυτός ο ενεργητικός σκύλος εκτράφηκε για να είναι σκύλος εργασίας και εξακολουθεί να επιδεικνύει την εξυπνάδα που τον έκανε ένα ιδιαίτερα περιζήτητο κυνηγετικό σκυλί στις αρχές του 19ου αιώνα.

Ποιος είναι ο χαρακτήρας του Τζακ Ράσελ Τεριέ

Τα Jack Russell είναι έξυπνα, πιστά, στοργικά και δεν είναι ποτέ ντροπαλά. Ωστόσο, εκτράφηκαν για να είναι κυνηγετικά σκυλιά και επομένως έχουν πολλή ενέργεια και έντονο κυνηγετικό ένστικτο, για αυτό και δε σταματάνε να μυρίζουν και να τρέχουν.

Τα Τζακ Ράσελ είναι εξαιρετικά πιστοί σύντροφοι. Τείνουν να δείχνουν απεριόριστη στοργή αν τους φερθείτε σωστά, και λόγω αυτής της αγάπης που τρέφουν για τους ιδιοκτήτες τους γίνονται εξαιρετικά προστατευτικοί.

Τι πρέπει να προσέχετε με τα Τζακ Ράσελ Τεριέ

Τα Jack Russell Terriers είναι ζηλιάρικα και κτητικά σκυλιά, ωστόσο, με σωστή εκπαίδευση και κυρίως συμπεριφορά, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά, η αδιαφορία τα σκοτώνει, όπως και τα περισσότερα σκυλιά, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση του με άλλα μέλη της οικογένειας.

Πως είναι στο σπίτι το Τζακ Ράσελ Τεριέ

Κουτάβι Τζακ ράσελ Τεριέ

Ο αδερφός μου έχει ένα Τζακ Ράσελ, τον οποίο αποκαλεί Ρούμι (από τη λέξη Roomate που σημαίνει συγκάτοικος) επειδή συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος και τον βλέπει σαν συγκάτοικο.

Είναι πολύ φιλικός αλλά αν πάει σε κάποιον δίπλα, τον θέλει μόνο για πάρτη του. Αν κάποιος άλλος πλησιάσει, ο Ρούμι κάνει ζήλιες και μερικές φορές δείχνει τα δόντια του. Ακόμη και έτσι, για εμάς είναι αστείο αλλά καλά θα κάνετε να τον εκπαιδεύσετε να μην έχει αυτή τη συμπεριφορά.

Είναι πολύ κοινωνικό σκυλί και πανέξυπνο, ωστόσο, έχει κάτι που ίσως για μερικούς ακούγεται αρνητικό: Είναι τα πιο υπερκινητικό σκυλί που υπάρχει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο Μάιλο, ο σκύλος που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζιμ Κάρει, στην ταινία «Η Μάσκα» είναι Jack Russel.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Τζακ Ράσελ Τεριέ

Το διπλό τρίχωμα ενός καθαρόαιμου Jack Russell Terrier θα πρέπει ιδανικά να περιέχει περισσότερο από 51% λευκό χρώμα. Σχεδόν όλα τα Τζακ Ράσελ έχουν μαύρα ή καφέ μπαλώματα στο πρόσωπο και γύρω από την ουρά. Το δέρμα του Jack Russell Terrier πρέπει να είναι ροζ. Τα πιο σπάνια Jack Russell είναι αυτά που έχουν στη γούνα τους μόνο μαύρο ή άσπρο χρώμα. Υπάρχουν Τζακ Ράσελ με κοντό τρίχωμα, καθώς και Τζακ Ράσελ με σγουρό μακρύ και σγουρό κοντό τρίχωμα.

Ποιο είναι το μέγεθος του Τζακ Ράσελ Τεριέ

Τα Jack Russell Terrier ποικίλλουν σε μέγεθος, αλλά είναι γενικά μικρά σκυλιά και σπάνια μεγαλώνουν σε ύψος μεγαλύτερο από 38 εκατοστά. Συνήθως, το μήκος τους κυμαίνεται από 25 έως 38 εκατοστά ενώ το βάρος τους κυμαίνεται από 6 μέχρι 8 κιλά. Έτσι, η διατήρηση μιας ελεγχόμενης δίαιτας με τη σωστή ποσότητα άσκησης είναι σημαντική για να διασφαλιστεί ότι παραμένουν σε φόρμα και υγιή.

Είναι πολύ αθλητικά σκυλιά και έχουν πολλούς μυς! Παρά το μικρό μέγεθος τους, δε θα δίσταζαν να τα βάλουν ακόμη και με το σκυλί του Μέσι που ονομάζεται Χουλκ, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία τύχη απέναντι σε έναν σκύλο με το διπλάσιο μέγεθος.

Πιστέψτε με, είναι ένα από τα καλύτερα σκυλιά που έχω δει και έχει κάνει τον αδερφό μου καλύτερο άνθρωπο. Είναι βέβαια λίγο πεισματάρικα αλλά με σωστή εκπαίδευση και αντιμετώπιση θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος.

Παρεμπιπτόντως, τα Jack Russel ζουν από 13 μέχρι 16 χρόνια, οπότε θα έχετε αρκετό καιρό να τον χαρείτε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 Περιέργειες Για Το Ακίτα Που Όλοι Γνωρίσαμε Ως Χάτσικο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More