6 ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα που θα ερωτευτείτε!

Αφού γεμίσαμε το ντεπόζιτο μας με βενζίνη, ελέγξαμε τα λάδια και βάλαμε νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, φύγαμε για ταξίδι με το αυτοκίνητο στους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα! Βάση μας η όμορφη Θεσσαλονίκη. Η γρηγορότερη διαδρομή είναι η Εγνατία οδός, που θεωρείται ο σημαντικότερος δρόμος της Ελλάδας. Άλλωστε, οι καλύτεροι ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα, συνδέονται με την Εγνατία.

Ποιοι είναι οι ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στη Βόρεια Ελλάδα;

Λιτόχωρο

Ταξίδι με αμάξι στους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας: Λιτόχωρο , Όλυμπος
Στάση στο πανέμορφο Λιτόχωρο με φόντο την κορυφή του Ολύμπου που ονομάζεται θρόνος του Δία!

Πρώτη στάση ένα από τα πιο μυθικά μέρη του κόσμου, ο περίφημος Όλυμπος. Γύρω από το βουνό των 12 θεών υπάρχουν αρκετές περιοχές που μπορείτε να επισκεφτείτε. Ξεκινήστε από το Λιτόχωρο, την κωμόπολη του Ολύμπου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μέτρων. Από εκεί ξεκινάνε πολλές πεζοπορίες προς την κορυφή του Ολύμπου.

roatrip στην Ελλάδα: Στάση στον Παλαιό Πανταλεήμονα με φόντο το κάστρο του Πλαταμώνα
Στάση στον παλαιό Παντελεήμονα που προσφέρει θέα στο κάστρο του Πλαταμώνα

Παλαιός Παντελεήμονας

Επόμενη στάση ο πανέμορφος Πλαταμώνας. Αν και φημίζεται ως ένας εξαιρετικός Καλοκαιρινός προορισμός, τον χειμώνα προσφέρει επίσης πολλές δραστηριότητες. Εκτός από το ξακουστό κάστρο του Πλαταμώνα μπορείτε να επισκεφτείτε τον Παλαιό Παντελεήμονα που βρίσκεται πάνω από το κάστρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Ο παλαιός Παντελεήμονας, είναι ένα από τα ομορφότερα γραφικά χωριά της Ελλάδας.

ΜετέωραΚαλύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας: Ταξίδι στα Μετέωρα με αυτοκίντο

Αφού εξερευνήσαμε και αυτό το χωριό που βγήκε από παραμύθι, οδεύουμε προς τα Μετέωρα, ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα της Ελλάδας. Εκεί θα βρείτε τα μεσαιωνικά μοναστήρια που βρίσκονται στην κορυφή αυτών των τεράστιων βράχων. Αφού εξερευνήσαμε την Καλαμπάκα και το Καστράκι που βρίσκονται στους πρόποδες των Μετεώρων, φύγαμε για το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Βασιλίτσα

Ταξίδι με αμάξι σε χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας: Βασιλίτσα

Αν η θερμοκρασία είναι στους μείον βαθμούς Κελσίου, θα προτείναμε να έχετε μαζί σας χιονοκουβέρτες για τα λάστιχα ή αλυσίδες. Αν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να ανεβείτε χωρίς πρόβλημα και να βρείτε μπόλικο χιόνι. Αφού μείναμε μια μέρα σε σαλέ πάνω στο βουνό, ήπιαμε τον ελληνικό καφέ και αναχωρήσαμε για την Κόνιτσα. Αν σας πιάσει η νύχτα, στον δρόμο προς την Κόνιτσα, θα δείτε ένα από τα ομορφότερα σκηνικά της ζωής σας, αφού ακριβώς απέναντι θα έχετε θέα την Τύμφη.

Πρόκειται για έναν ορεινό όγκο χωρίς δένδρα που το βράδυ φωτίζεται από το φεγγάρι και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη. Θέλει προσοχή όταν διασχίζετε ένα βουνό τη νύχτα, ειδικά όταν επικρατούν αντίξοες συνθήκες. Ευτυχώς, είχαμε την τύχη να βρούμε τον δρόμο χωρίς χιόνια. Μετά από ένα πανέμορφο ταξίδι φτάσαμε στην όμορφη Κόνιτσα.

Κόνιτσα

Κόνιτσα: Στον φόντο το βουνό Σμόλικας και η κοιλάδα του Αωού ποταμού

Αυτή η πόλη είναι το ιδανικό μέρος για να χρησιμοποιήσετε ως βάση για την εξόρμηση σας στα διπλανά παραδοσιακά χωριά. Η πόλη που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά προσφέρει απίστευτη θέα στη Χαράδρα του Βίκου. Ωστόσο, τις εντυπώσεις κλέβει το βουνό Σμόλικας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Αφού μείναμε για μια νύχτα στην Κόνιτσα, αναχωρήσαμε το πρωί για το γεφύρι της Κλειδωνιάς που βρίσκεται στον ποταμό Βοϊδομάτη και απέχει από την Κόνιτσα μόλις δέκα λεπτά.

Ταξίδι σε χειμρινούς προορισμούς της Ελλάδας: Ποταμός Βοιδομάτης, γεφύρι της Κλειδωνιάς
Φωτογραφία με φόντο τα καθαρότερα νερά της Ευρώπης και το γεφύρι της Κλειδωνιάς

Εκεί θα βρείτε ένα μαγευτικό τοπίο αφού ο Βοϊδομάτης φημίζεται ως το ποτάμι με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη και το γεφύρι της Κλειδωνιάς ως ένα από τα ομορφότερα πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας.

Ζαγοροχώρια

Ταξίδι με αμάξι στα Ζαγοροχώρια: Αρίστη
Ταξίδι με αμάξι στην Αρίστη που ανήκει στα Ζαγοροχώρια.

Από εκεί, οδεύουμε προς τα Ζαγοροχώρια τα οποία αποτελούνται από 46 πέτρινα παραδοσιακά χωριά. Οπότε, αν δεν έχετε χρόνο να τα επισκεφτείτε όλα μπορείτε να ακολουθήσετε τις προτάσεις μας.

Πρώτη στάση το γραφικό χωριό Άριστη. Αξίζει να πιείτε έναν καφέ ή να καθίσετε για φαγητό στη γραφική πλατεία του χωριού που θυμίζει παλιά ελληνική ταινία. Αφού καθίσαμε για δύο ώρες, αναχωρήσαμε για τα παραμυθένια χωριά Μεγάλο και μικρό Πάπιγκο που ανήκουν στην ίδια δημοτική ενότητα.

Η διαδρομή προς το Πάπιγκο είναι μαγική και συγχρόνως συγκλονιστική αφού θα έχετε θέα το φαράγγι του Βίκου που λογίζεται ως το βαθύτερο φαράγγι σε όλο τον κόσμο. Αρχικά φτάσαμε στο Μεγάλο Πάπιγκο. Αφού ήπιαμε τον καφέ μας με θέα τους «πύργους της Τύμφης» αναχωρήσαμε για τις Κολυμπήθρες που βρίσκονται ανάμεσα από αυτά τα δυο χωριά.

Ταξίδι με το αμάξι στους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας: Μικρό Πάπιγκο
Στο Μικρό Πάπιγκο θα συναντήσετε γραφικά καφέ με θέα τους πύργους της Αστράκας

Εκεί, βγάλαμε μερικές φωτογραφίες και αναχωρήσαμε για το Μικρό Πάπιγκο που απέχει 4-5 λεπτά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκεί θα συναντήσετε ένα από τα ομορφότερα φυσικά τοπία της Ελλάδας.

Επόμενη στάση το γραφικό χωριό Τσεπέλοβο. Αν και πληθυσμιακά είναι το μεγαλύτερο χωριό του δήμου Ζαγορίου, μια μέρα είναι αρκετή για να εξερευνήσετε αυτό το ιστορικό χωριό των Ιωαννίνων.

Χειμερινοί προορισμοί Ελλάδα: Ταξίδι με αμάξι στο Τσεπέλοβο
Το χωριό Τσεπέλοβο στα Ζαγοροχώρια χιονισμένο.

Τελευταία μας στάση το περίφημο Μέτσοβο. Ο δρόμος από το Πάπιγκο προς το Μέτσοβο μας άφησε με το στόμα ανοιχτό αφού είχαμε θέα από ψηλά τη λίμνη των Ιωαννίνων καθώς και τα βουνά που περιτριγυρίζουν τα Ιωάννινα. Χωρίς υπερβολές, ήταν λες και βρισκόμασταν στο Τρόμσο, μια πόλη της Νορβηγίας που βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο.

Χειμερινοί προορισμοί: ταξίδι με αμάξι στο Μέτσοβο
Το Μέτσοβο είναι ένας από τους πιο γνωστούς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας

Το Μέτσοβο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.165 μέτρων, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, την Πίνδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο παραδοσιακός οικισμός θα κλέψει την καρδιά σας. Αφού μείναμε για μία νύχτα σε αυτό το φανταστικό μέρος την άλλη μέρα το πρωί αναχωρήσαμε για τη Θεσσαλονίκη. Μετά από αυτό το υπέροχο ταξίδι με αυτοκίνητο στην Ελλάδα συνειδητοποίησα το εξής: Όταν φεύγεις μακρυά τότε μόνο εκτιμάς τη χώρα σου.

P.S. Σαν την Ελλάδα δεν έχει!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. If you continue to use this site, we will assume that you agree with this. AcceptRead More